به نظر میرسد بنیاد جعلی لایت کوین که در یوتیوب و فیسبوک فعالیت داشت، لایت کوین های کاربران را از آنها کلاهبرداری کرده است. کلاهبرداری بودن این طرح اخیرا در توییتر برملا شده است.
روزی دیگر در دنیای ارزهای دیجیتال را با کلاهبرداری دیگری پشت سر گذاشتیم. گزارش ها حاکی از آن است که کاربران در معرض کلاهبرداری اهدای کوین بنیاد لایت کوین قرار گرفته اند. این اهدای کوین در یوتیوب و فیسبوک نیز تبلیغ شده بود.
کلاهبرداری بنیاد جعلی لایت کوین از کاربران
یکی از کاربران به اسم دیوید شوارتز (David Schwartz) در توییتر این کلاهبرداری را برملا کرد و توییت او نیز به طور گسترده به اشتراک گذاشته شد. این کلاهبرداری ابتدا توسط نائومی براکول (Naomi Brockwell) گزارش داده شد. دیوید شوارتز در توییتر نوشت:
توجه کانال بنیاد جعلی لایت کوین در یوتیوب در حال کلاهبرداری از کاربران لایت کوین است. به این کانال و پیشنهادهای آن اعتماد نکنید. این کانال رسمی بنیاد لایت کوین نیست.
ویدئوی بنیاد جعلی لایت کوین دارای ۷ ساعت تصاویر همایش واقعی این ارز در سال ۲۰۱۹ بود. اهدای کوین این بنیاد جعلی از طریق این ویدئو تبلیغ میشد، در نتیجه کاربران را تحت تاثیر این موضوع قرار میداد که این اهدا، قانونی است.
این کلاهبرداری اهدای ۱۰۰,۰۰۰ لایت کوین به مناسبت قدرت جهانی کوین بیس و لایت کوین را وعده داده بود. در این کلاهبرداری از کاربران درخواست میشد تا ۱۰ الی ۱۰۰۰ لایت کوین به آدرس مورد نظر ارسال کنند تا بلافاصله پاداش دریافت کنند. این ویدئو در حال حاضر دارای ۱۵۴ لایک در یوتیوب است.
بر اساس آدرس مورد نظر این کلاهبرداری، مجموعا ۳۰۹ لایت کوین تقریبا معادل با ۱۲,۵۰۵ دلار از کاربران کلاهبرداری شده است.
به اهدای توکن ارزهای دیجیتال اعتماد نکنید
صنعت ارزهای دیجیتال با این نوع از کلاهبرداری ها بسیار آشنا است. این نوع کلاهبرداری ها از استراتژی مشابهی استفاده میکنند، به این صورت که از کاربران درخواست ارسال ارز دیجیتال به آدرس مورد نظر میکنند و بازگشت ارز دیجیتال بیشتر را به صورت اهدا وعده میدهند. این کلاهبرداری ها، طرح هایی هستند که از روزهای ابتدایی پیدایش صنعت ارز دیجیتال وجود داشته اند.
با این حال، کاربران هنوز فریب این کلاهبرداری ها را میخورند. این نکته که این کلاهبرداری اخیر خود را به عنوان بنیاد واقعی لایت کوین معرفی کرده، تأثیرگذاری آن را بیشتر کرده است.
به نظر میرسد کلاهبرداران از هیچ فرصتی برای سوء استفاده از عرصه ارزهای دیجیتال غافل نمیشوند. طبق گزارش اخیر BelnCrypto، حتی برنده جایزه نوبل و اقتصاددان برجسته پائول کروگمن (Paul Krugman) نیز هدف کلاهبرداری قرار گرفته است. پیش بینی میشود که مجموع سرمایه های سرقت شده در کلاهبرداری ها تا پایان سال به ۴.۳ میلیارد دلار برسد. این رقم بدان معنا است که هر سه ماه بیش از یک میلیارد دلار از کاربران، صرافی ها و نهادهای مختلف کلاهبرداری شده است.
این موضوع مشخص است که کلاهبرداری هم چنان به صورت فراگیر وجود دارد و از روند صعودی سال ۲۰۱۷ کاهش نیافته است. این موضوع میتواند جای نگرانی باشد. صنعت ارز دیجیتال به طور کل باید در زمینه مبارزه با این کلاهبرداران فعال تر باشد، در غیر این صورت طی سال های آتی سراسر این حوزه را در بر خواهد گرفت.
منبع: