این مقاله توسط مایکل آرینگتون (Michael Arrington) نوشته شده است. آرینگتون بنیانگذار مجله اینترنتی تککرانچ (TechCrunch مجلهای آنلاین است که بر روی انتشار اخبار حوزه تکنولوژی متمرکز است). مجلههایی مثل Wired و Forbes آرینگتون را به عنوان یکی از قدرتمندترین افراد اینترنت نام بردهاند. در ادامه، مقاله او را میخوانید که اظهارنظری درباره ارز های دیجیتال است.
در سال ۲۰۱۷ بود که وارد سرمایه گذاری در فضای بیت کوین و ارز های دیجیتال شدم. در ابتدای سال مقداری بیت کوین و اتریوم داشتم؛ اما در اواخر سال کاملا شیفته این صنعت شده بودم و در حال ایجاد یک صندوق سرمایه گذاری ارز های دیجیتال بودم.
این کار من را می توان نوعی تغییر حرفه دانست. من از زمانی که از دانشکده حقوق در ۲۵ سالگی بیرون آمده بودم، مرتب با فناوری سر و کار داشتم. ابتدا به عنوان وکیل در استارتاپها فعالیت داشتم و سپس به عنوان کارآفرین، TechCrunch را بنیان گذاری کردم. این اواخر نیز که تبدیل به یک سرمایه گذار شدهام.
ورود به استارتاپهای بلاک چین و ارز های دیجیتال قطعا بسیار متفاوت با حرفه گذشته من بود. ارز های دیجیتال درست چیزی مانند اینترنت در سال ۱۹۹۵ هستند. در آن زمان، سرمایه گذاری در شرکت هایی مانند گوگل و یاهو برای بسیاری خندهدار بود؛ اما افرادی هم بودند که به اینترنت باور داشتند و حال طلایهداران فناوری هستند.
فعلا معلوم نیست که آیا کریپتو گرایشی زودگذر خواهد بود یا واقعا انقلابی عمیق ایجاد خواهد کرد؛ اما جالب است بدانید که گاهی صاحبان ایده هم باور نمیکنند که روزی ایده آنها بسیار بیشتر از حد تصور مقبول واقع شود. به عنوان نمونه یوتیوب چنین بود و در ابتدای کارش، سرمایه گذاران زیاد مایل به سرمایه گذاری در آن نبودند.
من به یاد دارم که در آن زمان از بنیان گذار یوتیوب پرسیدم که اگر این ایده با موفقیت روبرو نشود، چکار میکنید و او در جواب گفت که ایدههای دیگری دارد که به آزمایش آنها اقدام میکند. سال بعد بود که گوگل شرکت او را با قیمت ۱.۶۵ میلیارد دلار خرید و حال یوتیوب تبدیل به بخشی از فرهنگ بشر شده است.
صنعت کریپتوی امروز نیز چیزی مانند اینترنت و یا یوتیوب است که ما آن را زیاد جدی نمیگیریم؛ البته من آن را کاملا جدی گرفتهام و حرفه خودم را به آن اختصاص دادهام. درست است که ما امروز به ارز فیات عادت کردهایم و هر ساله با تورم مواجه هستیم و اقتصاددانان به ما میگویند که مقداری تورم برای اقتصاد خوب است، اما بدانید که این تورم رفته رفته پس انداز های شهروندان را می بلعد.
پدران ما که تجربه شکست ارز فیات را در گذشته دارند، وقتی میبینند که ما اینقدر از خودمان و از ارز های دیجیتال خرسند هستیم، متعجب میشوند. ارز فیات در واقع برای پشتیبانی از جنگ ایجاد شد و در جنگ جهانی اول بود که حکومت ها برای کنترل کامل اقتصاد، پول سالم را که با طلا پشتیبانی میشد به پول فیات تغییر دادند. با استفاده از این پول، آنها قادر به کنترل کل اقتصاد با استفاده از تورمهایی عظیم بودند.
ریشه همه بدبختیهای قرن بیستم، این پول فیات بدون پشتوانه است. حکومتها وقتی قدرت مطلق داشته باشند و توان کنترل پول و اقتصاد را داشته باشند، نتیجهای جز بدبختی برای مردم رقم نخواهند زد. امروزه هیچ کشوری جرات ایجاد پول دارای پشتوانه را ندارد زیرا این پول نظم جهان را مختل میکند و اعتراض کشور های دیگر را برمیانگیزد. بله، رقابت میان کشورها مانع ایجاد این پول میشود و تنها فناوری میتواند شبیه این پول را احیا کند.
بیت کوین یک پول کامل است و بسیار بیشتر از طلا ارزشمند است. بیت کوین و ارز های دیجیتال غیر متمرکز دارای شگفتیهای بسیاری هستند. اما این شگفتیها برای قانع کردن مردم کافی نیست. امروزه تنها حدود یک درصد جمعیت جهان اقدام به خرید ارز های دیجیتال کردهاند. حامیان این ارزها برای مردم به مانند متعصبان مذهبی به نظر میرسند. این متعصبان به هر جا که میرسند، از خدای خود صحبت می کنند. حامیان ارز های دیجیتال نیز همواره از بدبختی های ارز فیات و از آزادی و دموکراسی و دیگر ویژگیهای ارز دیجیتال صحبت میکنند.
افراد عموما حرفهای طرفداران کریپتو را زیاد جدی نمیگیرند؛ مانند زمانی که اینترنت را جدی نمیگرفتند و حتی صحبت کردن در مورد آن را مسخره میدانستند. سال ها طول کشید تا افراد باهوش ارزش و اهمیت اینترنت را درک کردند. در مورد ارز های دیجیتال هم چنین است و سالها طول خواهد کشید تا افراد باهوش بتوانند به درک و اهمیت آنها پی ببرند.
عموما افراد نمیخواهند در مورد کریپتو بشنوند؛ بلکه آنها می خواهند قابلیتهای کریپتو را با چشم سر مشاهده کنند. اگر این قابلیتها مشاهده شد، پذیرش عام کریپتو نیز محقق میشود.
فرض کنید فردی مایل است که در مورد کریپتو اطلاعاتی کسب کند. این فرد با ورود به توییتر و کانالهای ردیت (Reddit) چیزهایی را میبیند که نه در سیاست دیده و نه در مذهب. طبیعی است که چنین فردی سریعا از این فضا بیرون رود. من افراد زیادی را میشناسم که بسیار خوشقلب و رئوف هستند و به خیریه کمک میکنند اما در جهان کریپتو علیه آنان حرف زده میشود و آنان را به عنوان هیولا معرفی میکنند. علت این دشمنی تنها رقابت و کار کردن این افراد بر پروژههای متفاوت است.
افراد کلاهبرداری در این فضا وجود دارند که به فریب و دزدی میپردازند. این افراد با ایجاد کنندگان پلتفرمهای برجسته تفاوت دارند اما مردم طبیعتا این چیز ها را نمیدانند و به کل صنعت کریپتو بدبین میشوند. ما پروژههای جالبی مانند اتریوم را داریم که قرارداد های هوشمند را مطرح می کند، یا پروژه ریپل (Ripple) که راه حلی برای پرداختهای بین مرزی است. پروژههای جالب و ارزشمند زیاد دیگری در این فضا وجود دارند که باید مورد بررسی قرار داد.
ما باید پروژههایی مستحکم در این فضا ایجاد کنیم. پروژه هایی که به آزادی و خوشبختی بشر کمک کنند. پروژههای بی ارزش و یا کلاه بردارانه فورا محو میشوند. پروژههای با کیفیت و با ارزش تنها راه جذب مردم به این فضا هستند.
انتقادهای بی انصافانه به نسبت این فضا و این صنعت، ممکن است در ابتدا افرادی را خوشحال کند اما بهتر است به جای انتقاد به بهبود اوضاع بپردازیم. انتقاد را باید افرادی مطرح کنند که خود در این فضا زحمت میکشند و کار میکنند. هدف از انتقاد نباید تخریب باشد، بلکه هدف باید بهبود بخشیدن و سامان دادن اوضاع باشد.
بلاکچین و ارز های دیجیتال را میتوان برای مقاصد خوب و بد به کار برد. من به عنوان عضوی از جامعه ارز های دیجیتال، دوست دارم که از این فناوری برای آزادی و خوشبختی انسانها استفاده کنم. ارز های دیجیتال میتوانند غل و زنجیرهای حکومتها را پاره کنند و افق جدیدی را فراسوی مردم نمایان کنند.
اگر شما هم چنین احساسی دارید، وارد این فضا شوید. خوبی فضای کریپتو این است که هر کسی میتواند وارد آن شود و در آن مشارکت کند. ورود به عرصه کریپتو نیاز به ثروت آنچنانی یا پارتی ندارد. برای ورود لازم نیست که در مکان خاصی زندگی کنید. ورود به این عرصه بسیار راحت است و باید بگوییم خوش به حال افرادی که در این عصر و روزگار زندگی میکنند.
زمستان به پایان رسیده و بهار در حال آمدن است. دهه جدید پایانی بر قدرت مطلق حکومتها و شروع آزادی و دموکراسی بیشتر در میان جوامع خواهد بود. پس کریپتو و آزادی را با آغوش گرم بپذیرید. نظر شما چیست؟ ارز های دیجیتال چه ارمغان های دیگری برای بشریت خواهند داشت؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
منبع: