بایننس، بزرگترین صرافی ارز دیجیتال جهان، برای اجرا کردن مقررات FATF در به اشتراکگذاری اطلاعات شخصی کاربران، با شرکت شیفت نتورک (Shyft Network) همکاری میکند.
به گزارش کوین دسک، محصول ارائهشده توسط شرکت شیفت نتورک که دفتر اصلی آن در کشور باربادوس قرار دارد، یکی از راهحلهای بالقوه صنعت ارزهای دیجیتال برای پذیرش قانون FATF، تحت عنوان «قانون حرکت» (Travel Rule) است. معنای قانون حرکت این است که همزمان با تراکنش، اطلاعات شناسایی کاربر هم باید جابهجا شود.
به عنوان مثال اگر فردی از صرافی A به صرافی B تراکنش ارسال کند، صرافی A و صرافی B موظف هستند تا اطلاعات شناسایی کاربر و اطلاعات تراکنش را با تمام صرافیهای دیگر در یک سیستم یکپارچه به اشتراک بگذارند.
همانطور که گزارش اشده بود، به احتمال زیاد بایننس و دیگر صرافیهای ارز دیجیتال به دنبال اعمال احراز هویت اجباری هستند. حتی اگر چنین هم نباشد، نظارت بر تراکنشها و فعالیت کاربران به شدت افزایش خواهد یافت.
ساموئل لیم (Samuel Lim)، مدیر بخش حقوقی صرافی بایننس گفت:
شرکت شیفت از این نظر که در کارشان بسیار دقیق هستند و رابطه خوبی با قانونگذاران جهانی دارند، برتر [از دیگر شرکتها] است.
شیفت نتورک یک زیرساخت پیامرسان مالی مشابه با سوئیفت است که البته از فناوری اتریوم بهره میبرد. این شرکت در اکتبر ۲۰۱۹ ریک مکدونل (Rick McDonell)، دبیر اجرایی سابق در FATF را به استخدام خود درآورد.
جوزف وینبرگ (Joseph Weinberg)، همبنیانگذار شیفت نتورک، گفت:
طی ۹ ماه گذشته با صرافیهای بزرگ زیادی همکاری کردهایم. بایننس اولین صرافی است که [همکاری با آن] به صورت عمومی اعلام میشود، اما قطعا شرکتهای بیشتری در کار خواهد بود.
نهاد FATF به عنوان یک قانونگذار جهانی در مبارزه با پولشویی، در ژوئن سال جاری میلادی (خرداد یا تیر ۹۹) روند پیشرفت پذیرش مقررات را در میان ارائه دهندگان خدمات مالی داراییهای دیجیتال (VASPs) بررسی خواهد کرد.
بایننس اعلام کرد که با «چهار یا پنج شرکت خوب» وارد مذاکره شده است. لیم در این خصوص گفت:
شیفت تنها راهحلی نیست که زیر نظر داریم، اما این اولین شرکتی است که برند خودمان را پشت آن قرار میدهیم. ممکن است در آینده شرایط تغییر کند اما فعلا تمرکز روی همکاری با شیفت است.
برای تطابق با قوانین FATF، کسبوکارهای جهانی حوزه ارز دیجیتال باید به نکات زیر توجه داشته باشند:
- ایجاد سیستم احراز هویت یکپارچه در میان تمام ارائهدهندگان خدمات مالی
- چگونگی نگهداری و به اشتراکگذاری اطلاعات شناسایی بدون نقض حریم خصوصی
- توافق بر سر یک سیستم پیامرسانی و انتقال داده یکپارچه
اینکه از چه نوع راهحلی برای پذیرش قوانین FATF استفاده شود اهمیتی ندارد اما باید میان همه شرکتها قابل تعامل باشد.
مدیر بخش حقوقی صرافی بایننس در این مورد گفت:
اگر راهحل اروپایی با راهحل آسیایی منطبق نباشد، هر دوی آنها اشتباه هستند.
او افزود:
شاید در ابتدا این راهحلها سعی در متمایز شدن از بقیه داشته باشند و شاید شاهد رقابت آنها باشیم. اما در نهایت، وقتی به اندازه کافی بزرگ شوند، برای تسهیل انتقال اطلاعات و پذیرش مقررات، راهی جز کار کردن با بقیه نخواهند داشت.
شیفت نتورک شامل سه لایه میشود. خود شبکه روی یک بلاک چین قرار دارد که با استفاده از پایه کد اصلاحشده اتریوم ساخته شده است. لایه دوم یک زیرساخت مبتنی بر قرارداد هوشمند است که چگونگی شناسایی مشارکتکنندگان و چگونگی به اشتراکگذاری دادهها را معین میکند. لایه سوم جایی است که انتقال دادهها انجام میشود.
همبنیانگذار شیفت، وینبرگ اظهار داشت که لایههای محصولشان قابل تعامل با دیگر شرکتهای رقیب هستند. یعنی به عنوان مثال صرافیها میتوانند از محصولات شرکتهای دیگر استفاده کنند اما با صرافیهایی که با این سیستم کار میکنند، در تعامل باشند.
برخی از بازیگران این صنعت معتقد هستند که باید برای به اشتراکگذاری اطلاعات کاربران از یک رویکرد غیرمتمرکز و مبتنی بر بلاک چین استفاده کرد، در حالی که برخی دیگر سیستمهای متمرکز را ترجیح میدهند.
مدیر بخش حقوقی بایننس گفت:
فرقی نمیکند این سیستم روی بلاک چین اتریوم، ریپل یا بایننس چین اجرا شود. در این مورد نگران نیستم و خیلی اهمیتی ندارد. ما به گربهای نیاز داریم که موش را میگیرد. این راهحل ماست.
منبع: