یک بلاگر ناشناس، بار دیگر کریگ رایت را به سرقت ادبی متهم کرد؛ به عقیده او، ای بار رایت این سرقت را در پایاننامه دکتری خود مرتکب شده است.
بر اساس گزارش کوین تلگراف، فردی که ادعا میکند وایت پیپر بیت کوین را نوشته است، این بار به سرقت ادبی در پایاننامه خود متهم شده است. کریگ رایت معتقد است که او ساتوشی ناکاموتو، خالق بیت کوین، است.
نویسنده ای با نام مستعار پینتد فراگ (PaintedFrog)، که پیشتر کریگ رایت را به سرقت ادبی در پایاننامه مدرک حقوق خود در دانشگاه نورث آمبریا (Northumbria) در سال ۲۰۰۸ متهم کرده بود، بهتازگی تحلیل خود از پایاننامه دکتری رایت در دانشگاه چارلز استروت (CSU) در سال ۲۰۱۷ را منتشرکرده است.
این بلاگر تصاویری را از پایاننامه رایت با عنوان «تعیین میزان خطرپذیری سیستمهای اطلاعاتی: نگاهی به پاسخهای کمی برای مسائل مربوط به امنیت اطلاعات» را به همراه چند تصویر دیگر منتشر کرده است.
پینتد فراگ، رایت را به استفاده گسترده از مطالب دیگران و تغییر آنها برای اجتناب از ابزارهای تشخیص خودکار متهم کرده است. به عقیده ی او، رایت در بسیاری از موارد، تنها برخی از لغات را با کلمات هممعنی جایگزین کرده است. تفاوت بین تفسیر قابل قبول مطالب دیگران و سرقت ادبی تا حدودی نامشخص است. اما بر اساس سیاستهای سوءرفتار آکادمیک دانشگاه چارلز استروت، سرقت ادبی اینگونه تعریف می شود:
تکرار ایدهها از کتابها، مقالات، یادداشتها و نوارهای مطالعاتی، اینترنت، کارهای سایر دانشجویان یا هر منبع دیگر، بدون اشاره به منابع چنین ایدههایی به صورت پاورقی یا نقل قول. همچنین اگر دانشجو محتوایی را کپی کند و به منبع آن نیز اشاره کند، اما طرز بیان آن را به سلیقه خود تغییر دهد، سرقت ادبی مرتکب شده است.
طبق ادعای این بلاگر، رایت به منابع تعدادی از مطالبی که مورد استفاده قرار داده است، اشاره نکرده است.
براساس اساس مکاتباتی که پینتد فراگ با تعدادی از اساتید دانشگاه چارلز استروت داشته است، این دانشگاه پیگیری موضوع را آغاز کرده است.
پینتد فراگ، رایت را به استفاده از محتوای مقالاتی با عنوان «دادهکاوی: راهنمای بقای دسکتاپ»، نوشتهی گراهام ویلیامز (Graham Williams) در ژانویه ۲۰۰۸ و «هک اخلاقی»، نوشتهی رتو بامن (Reto Baumann) در سال ۲۰۰۲ و حتی صفحهی اینترنتی یک استاد پرندهشناس متهم کرده است.
سمت چپ: تصاویر پینتد فراگ از پایاننامه دکتری رایت در سال ۲۰۱۷ و سمت راست: مقالهای با عنوان «فرایندهای تجمعی مرتبط با تاریخچهی رویداد»
این بلاگر بیان داشت که رایت چند اشتباه را مرتکب شده است؛ برای مثال هنگام تغییر معادلات از طریق استفاده از نشانه گذاری متفاوت، چندین خطا داشته است که با مستطیل قرمز مشخص شدهاند.
سمت چپ: تصاویر پینتد فراگ از پایاننامه دکتری رایت در سال ۲۰۱۷ سمت راست: مقالهای با عنوان اصول اقتصاد مناقشهای: پایهای برای پژوهشگران علوم اجتماعی
پینتد فراک بیان میکند:
در سایر موارد، کریگ رایت اشتباهات واضحی را که در محتوای مطالب منبع وجود دارد، بدون اصلاح کپی کرده است.
سمت چپ: تصاویر پینتد فراگ از پایاننامه دکتری رایت در سال ۲۰۱۷ و سمت راست: مقالهای با عنوان «هک اخلاقی»
پینتد فراگ ادعا میکند که گستردگی سرقت ادبی کریگ رایت، ادعای احتمالی او مبنی بر سهوی بودن اقداماتش را تحتالشعاع قرار میدهد.
جالب اینجاس است که مدعی عنوان ساتوشی، خود سرقت ادبی را مورد انتقاد قرار داده است و در سال ۲۰۱۱ در یک مقاله اینگونه نوشته است:
سرقت ادبی با دریافت مالکیت معنوی سرقت شده تفاوتی ندارد. آسیب وارد شده از طریق انجام سرقت ادبی و تقلب، نه تنها افراد مرتبط، بلکه کل جامعهی امنیت اطلاعات را تحتتاثیر قرار میدهد.
رایت در تلاش است تا از آبروی خود محافظت کند؛ به همین دلیل، علیه افرادی که در جامعه کریپتو او را به تقلب متهم کردهاند، اقدامات قانونی بسیاری را انجام داده است. پینتد فراگ اظهار داشت که برای اجتناب از اقدامات قانونی کریگ رایت، ترجیح میدهد ناشناس باشد.
منبع: