تحقیق اخیری که درباره قابل رصد و پیگیری بودن کوین های برتر حریم خصوصی انجام شده است نشان میدهد که بیش از ۹۹ درصد کاربران زی کش نمیتوانند از ویژگی های حریم خصوصی پروتکل این کوین استفاده کنند.
محققان دانشگاه کارنگی ملون در خصوص ویژگی های حریم خصوصی مونرو (XMR) و زی کش (ZEC)، دو ارز دیجیتال محبوب که ناشناس بودن را به کاربران ارائه میدهند، مقاله ای منتشر کرده اند.
در این گزارش بیان شده است که امنیت سختگیرانه و الزامات ناشناس بودن مونرو در اکوسیستم وسیع آن باعث شده است که وضعیت این ارز دیجیتال “غیر قابل رصد و پیگیری” باشد.
در مقابل، این گزارش اذعان داشته است علیرغم ارائه ویژگی های رمزنگاری قوی زی کش، بیش از ۹۹ درصد کاربران از قابلیت های حریم خصوصی این شبکه استفاده نمیکنند.
چشم پوشی کاربران زی کش از ویژگی های حریم خصوصی
در این گزارش، زی کش به عنوان یکی از فورک های بیت کوین تعریف شده است که به دنبال از بین بردن کامل ارتباط بین ارسال کننده و دریافت کننده است.
محققان بیان کرده اند که زی کش در حال حاضر به صورت گسترده استفاده نمیشوند و با اشاره به نظرسنجی انجام شده از بازارهای دارک نت در ماه می ۲۰۲۰ اذعان داشته اند که زی کش، ارز دیجیتال محبوب دارک وب نیست.
زی کش با بهره گیری از دانش صفر SNARK میتواند از هرگونه تعامل بین اثبات کننده و تاییدکننده تراکنش جلوگیری کرده و مانعی برای جلوگیری از ارتباط بین آدرس ها ایجاد کند.
هرچند زی کش محافظت ناشناس بودن و تراکنش های شفاف با اسم مستعار را ارائه میدهد، اما محققان دریافته اند که فقط ۰.۰۹ درصد تراکنش های زی کش در یک دوره ۳۰ روزه از ویژگی های حریم خصوصی پروتکل این شبکه کاملا استفاده کرده اند.
اگرچه زی کش از لحاظ رمزنگاری بسیار توسعه یافته و منسجم است، اما کاربران از مزایای استخر محافظت شده آن به طور کامل استفاده نمیکنند و در نتیجه، تراکنش های زی کش قابل پیگیری میشود. از آنجایی که تمام کاربران در استخر محافظت شده به استخر شفاف سازی ارتباط برقرار میکنند، ناشناس بودن اکوسیستم زی کش کاهش چشمگیری مییابد.
به نظر میرسد که بخش عمده ای از کاربران زی کش هنوز مدل اجرایی و عملیاتی زی کش را متوجه نشده اند و بخش اندکی از کاربران زی کش از تراکنش های محافظت شده استفاده میکنند.
۳۰ درصد تراکنش های XMR قابل پیگیری است
در این گزارش خاطرنشان شده است که تعداد بسیار زیادی از آلتکوین ها به دنبال شناساندن و برندسازی خود به عنوان کوین های حریم خصوصی میباشند و مدعی هستند که برخلاف تراکنش های با اسم مستعار تقریبا تمام ارزهای دیجیتال دیگر، تراکنش های کاملا خصوصی ارائه میدهند.
محققان چندین ویژگی مونرو را بررسی کرده اند که به منظور قابلیت عدم پیگیری و ایجاد ارتباط طراحی شده اند.
آدرس های یکبار مصرف برای تمام خروجی تراکنش ها به کار گرفته شده است تا از ایجاد ارتباط بین ارسال و دریافت کننده جلوگیری شود، در حالی که قابلیت عدم پیگیری به امضاهای حلقوی یکبار مصرف (شکلی از گواه دانش صفر) در کنار خروجی های جعلی به اسم میکساین ها (mixin) میپردازد.
در این مقاله هم چنین تعدادی از به روزرسانی ها انجام شده در پروتکل از سال ۲۰۱۷ تاکنون بررسی و نتیجه گیری شده است که کمتر از یک درصد از تراکنش های استفاده کننده از XMR طی دو سال گذشته، بر اساس اکثر روش های تحلیل موجود قابل پیگیری بودند.
هرچند یکی از مدل ها هم چنان توانسته است خروجی تراکنش ها را با دقت ۳۰ درصدی مشخص کند.
منبع: