ماینرهای اتریوم به افزایش سقف گس شبکه از ۱۰ به ۱۲.۵ میلیون در هر بلاک رای مثبت دادند. این اقدام میتواند کارمزد تراکنش های شبکه را کاهش دهد، اما عواقب غیر ضروری مختص به خود را دارد.
تقاضا برای حجم بلاک اتریوم
تصمیم مبنی بر افزایش سقف گس یکی از تأثیرات مثبت دیفای است که اخیرا با مسأله قیمت گس مواجه شده است. اگرچه فعالیت عرصه دیفای و قیمت توکن ها در حال افزایش است، اما کاربران کارمزدهای هنگفتی را به مدت بیش از دو ماه پرداخت کردهاند. برنامههای غیرمتمرکز اتریوم مقصر این موضوع نیستند؛ زیرا تعامل با قراردادهای هوشمند نسبت به ارسال اتر از یک آدرس به آدرس دیگر به چندین برابر گس بیشتر نیاز دارد. تمام شبکههای بلاک چین باید بین بازده و افزایش حجم دیتابیس خود توازن ایجاد کنند. بلاک چینی که میتواند ۱۵,۰۰۰ تراکنش در ثانیه پردازش کند، میتواند تقاضای کاربران مختلف را نیز برآورده کند اما شرایط را برای کسانی که نود کامل اجرا میکنند دشوار میسازد. دلیل این موضوع نیز افزایش سریع حجم بلاک چین است. تصمیم مبنی بر افزایش ۲۵ درصدی سقف گس، واکنش های مختلفی در پی داشته است. پیتر زیلاگی (Péter Szilágyi) سرپرست تیم Go Ethereum معتقد است که این موضوع، ایده خوبی نیست. زیلاگی در توییت خود بیان کرد که این اقدام، سلامت بلندمدت شبکه را به خطر میاندازد و طیف حملات DOS را افزایش میدهد. ماکسیمالیستهای بیت کوین اغلب به انتقاد از افزایش حجم بلاک چین اتریوم میپردازند. این نکته منطقی است؛ زیرا تمام بلاک چین های عمومی به اپراتورهای نودهای کامل مختلفی نیاز دارند تا از عملکرد صحیح شبکه اطمینان حاصل شود.
آیا ماینرهای اتریوم با یکدیگر به مشکل برخورده اند؟
ماینرها به صورت یک طرفه سقف گس اتریوم را تعیین میکنند. افزایش یا کاهش آن با رایها مشخص میشود. هرچند این موضوع عجیب است کاربرانی که سقف بیشتر گس به نفع آنها است، مسئول تعیین مقدار آن هستند. شرایط ایده آل به این صورت است که تصمیم گیری در این خصوص باید به عهده جامعه باشد. کاربران میتوانند در خصوص نقاط ضعف و قدرت این اقدام بحث کنند. اما جامعه اتریوم حق اظهارنظر در این موضوع ندارد و فقط ماینرها میتوانند سقف گس را تغییر دهند و بار بیشتری را بر روی دوش اپراتور نودها قرار دهند. تجربه نشان داده است که ماینرهای اتریوم در خصوص سقف گس اختلاف نظر زیادی با اجماع جامعه ندارند. با این حال، راهکاری که قدرت را از ماینرها بگیرد و به کاربران و اپراتور نودها برگرداند میتواند منجر به پیامدهای بی طرفانه تری شود.
منبع: