قیمت چین لینک هم چنان در حال افزایش است اما آیا در حال وارد شدن به محدوده حباب قیمت است؟
در تاریخ ۱۳ جولای، قیمت چین لینک (LINK) با افزایش بیش از ۳۴ درصدی به رکورد ۸.۴۸ دلار رسید. از این تاریخ تاکنون قیمت چین لینک به محدوده ۷ دلار اصلاح شده است اما در حال حاضر این آلتکوین در صدد دستیابی به رکورد قیمت جدید دیگری است و به ۸ دلار رسیده است.
چین لینک در سال ۲۰۲۰ تقریبا ۱۶۷ درصد افزایش قیمت داشته است و یکی از بهترین عملکردها در بازار رمز ارزها را به خود اختصاص داده است اما این اولین بار نیست که چنین شرایطی رقم میخورد. در سال ۲۰۱۹، قیمت این آلتکوین ۱۴۸۱ درصد افزایش یافت و طبق اطلاعات کوین مارکت کپ، بازگشت سرمایه کسانی که در ابتدای عرضه چین لینک به خرید آن اقدام کرده اند اکنون بیش از ۵۰۰۰ درصد شده است.
اطلاعات اخیر شرکت تحلیل بلاک چین سنتیمنت (Santiment) بیان کرده است که سرمایه گذاران LINK به طور میانگین ۶۴ درصد سود کسب کرده اند و این رمز ارز در حال حاضر در رتبه اول فهرست روند رمز ارزهای نوظهور سنتیمنت قرار دارد.
آیا LINK وارد حباب شده است؟
پس از روند صعودی چشمگیر از جانب LINK، برای سرمایه گذاران این سوال به وجود خواهد آمد که آیا این رمز ارز وارد فاز حباب شده است یا خیر. از تاریخ ۱۲ مارس که [قیمت بیت کوین به ۳۷۵۰ دلار سقوط کرد، تعدادی از آلتکوین ها و مخصوصا آنهایی که به بازار دیفای مرتبط بودند، وارد حباب و افزایش قیمت های سه رقمی (از لحاظ درصد افزایش قیمت) شدند.
نوسان قیمت LINK و سایر رمز ارزها باعث شده است که بعضی از سرمایه گذاران متقاعد شوند که فصل جدیدی از آلتکوین ها شروع شده است، اما باید فاندامنتال های LINK را دقیق تر بررسی کرد تا متوجه شویم که آیا این روند ناشی از فومو بوده است یا ترکیبی از چند عامل اساسی دیگر.
کوین متریکس (CoinMetrics) خاطرنشان کرد که اطلاعات مختلف از افزایش قیمت LINK پشتیبانی میکنند. برای مثال، تعداد کل آدرس های فعال و تعداد تراکنش ها در حال افزایش بوده است و این موضوع بیانگر آن است که تعداد افرادی که این رمز ارز را در اختیار دارند و مهم تر اینکه از این رمز ارز استفاده میکنند در حال افزایش بوده است.
آدرس های فعال LINK و تعداد تراکنش ها
تعداد نهادهایی که با چین لینک سروکار دارند نیز در حال افزایش است. پس از اقدامات بایننس، صرافی هیوبی نیز اجرای نود به منظور ارائه اطلاعات قیمتی خود به شبکه را آغاز کرده است.
به علاوه، در ماه ژوئن شبکه خدمات بلاک چین کشور چین وارد چین لینک شد و اکنون ۱۳۵ نود فعال در اختیار دارد.
این نودها (یا اوراکل ها) بسیار مهم هستند زیرا اطلاعات دنیای واقعی را به قراردادهای هوشمند وارد میکنند. کاربران برای آنکه تبدیل به اوراکل شوند باید مقدار مشخصی توکن LINK استیک کنند و اگر اطلاعات اشتباه ارائه دهند، به عنوان جریمه توکن های استیک شده را از دست میدهند.
اپراتورهای اوراکل به ازای تلاش خود، توکن های LINK پاداش دریافت میکنند.
افزایش تقاضا برای چین لینک توسط دیفای
اگرچه فعالیت های درون زنجیره ای چین لینک و افزایش تعداد نودها بیانگر رشد سالم این شبکه است، اما عوامل دیگری نیز ممکن است در این موضوع دخیل باشند. برای مثال، تقاضا برای کوین های قابل استفاده در دیفای نظیر توکن LINK افزایش یافته است زیرا یکی از توکن هایی بوده است که در پلتفرم هایی نظیر Aave بیشترین سود را ارائه میدهد.
پروتکل های دیفای میتوانند تاثیر بسزایی بر روی سایر رمز ارزها داشته باشند. برای مثال قیمت توکن BAT از تاریخ ۱۹ ژوئن تا ۲ جولای تقریبا به ۰.۳۱ دلار رسید و یکی از بیشترین افزایش ها از لحاظ حجم معاملات را داشته است به طوری که بخش عمده ای از موجودی در گردش آن در کامپوند مسدود شده است. این موضوع ناشی از مکانیزم پاداش کامپوند است که توکن BAT را به پر استفاده ترین توکن ERC-20 در دیفای تبدیل کرده است.
با رشد عرصه دیفای، نیاز به اوراکل های غیرمتمرکز و مطمئنی که بتوانند اطلاعات دنیای واقعی را به قراردادهای هوشمند ارائه دهند نیز افزایش مییابد. این موضوع باعث میشود برنامه های دیفای نظیر برنامه های مرتبط با بیمه و شرط بندی، ایمن تر و بدون نیاز به اعتماد شوند.
افزایش تقاضا برای توکن های دیفای میتواند قیمت LINK را در مسیر مستقیم تری پیش ببرد، مخصوصا اگر این موضوع را در نظر بگیریم کن اوراکل ها باید توکن LINK استیک کنند تا در شبکه حضور یابند.
منبع: