تیم توسعه دهنده آیوتا اعلام کرد که احتمالا طبق پیش بینیها هفته آینده فاز اول آپدیت کریسالیس (Chrysalis) یا آیوتا ۱.۵ در شبکه اصلی راه اندازی خواهد شد. با راه اندازی کریسالیس (Chrysalis) کاربران میتوانند شاهد پیشرفتهای چشمگیر در عملکرد، اعتماد و اطمینان به این پروژه باشند.
آیوتا و خاموشی شبکه اصلی
آیوتا یک دفتر کل غیرمتمرکز و دارای یک رمزارز است که روی شبکه اینترنت اشیا طراحی شده است. رمزارز این پروژه بدون کارمزد و اولین پروژه جدی پیوند دهنده اینترنت اشیا و دنیای بلاکچین محسوب میشود. این پروژه که در سال ۲۰۱۶ راه اندازی شد، در طی مدت یکسال و در دوران رشد قیمت بیت کوین، تبدیل به یکی از پروژههای پیشرو در حوزه ارزهای دیجیتال شد تا جایی که از نظر حجم بازار به چهارمین رمزارز بزرگ دنیا تبدیل شد. با این حال، درستی انتقاداتی که نسبت به نحوه پیاده سازی این بلاکچین میشد، در سال ۲۰۲۰ و با هک این پروژه به همگان اثبات شد.
در سال ۲۰۲۰ یک هکر توانست از طریق هک کیف پول ترینیتی (Trinity) به طور کامل حسابهای کاربران را تخلیه کند. این مشکل باعث شد که بنیاد آیوتا شبکه اصلی را خاموش کند تا نقصهای آن را برطرف کند. بسیاری از منتقدان در جریان این هک اعلام کردند که نقطه ضعف این پروژه تایید دو تراکنش برای ثبت هر تراکنش جدید است. با این حال، بسیاری از کارشناسان، ساختار دفتر کل آن، تنگل (Tangle) را عامل اصلی هک میدانستند چرا که دفتر کل آن نیمهمتمرکز بود. تنگل برخلاف شبکه اصلی روشن مانده و با راه اندازی کریسالیس قرار است وضعیت امنیت و عملکرد آیوتا آزمایش شود. پس از راه اندازی کریسالیس قرار است در نسخه آیوتا ۲.۰ دفتر کل متمرکز تنگل با یک دفتر کل کاملا غیرمتمرکز جایگزین شود.
رفع نقصها در فاز کریسالیس
کریسالیس که با نام آیوتا ۱.۵ نیز شناخته میشود، فازی است که انتقال امن این شبکه را به آیوتا ۲.۰ ممکن میکند. این آپدیت شبکه که نام خود را از نوعی پیله پروانه گرفته است، قرار است این پروژه را دگرگون کند. در ماه می ۲۰۲۰ اعلام شد کریسالیس قرار است در دو فاز این آپدیت را انجام بدهد.
فاز اول منجر به کاهش زمان تایید تراکنشها و افزایش سرعت آنها میشود. ورود نود جدید به شبکه به خاطر اجرای فرآیند autopeering نیز سریعتر انجام میگیرد.
دیگر پیشرفتهای اجرایی این پروژه، مثل داراییهای متصل به توکن، در فاز دوم اجرایی خواهد شد.
همبنیانگذار بنیاد آیوتا، دومنیک اشنایر، با اشاره به توان عملیاتی شبکه که به ۱۰۰۰ تراکنش در ثانیه رسیده، میگوید پیشرفت کریسالیس کاملا شگفت انگیز بوده است. هانس مونگ، یکی از برنامه نویسان بنیاد آیوتا نیز توضیح میدهد که بررسی و آزمایش این شبکه اصلی کمی بیشتر طول کشید و منجر به تاخیری در راه اندازی این شبکه اصلی شد:
به نظر میرسد که فرآیند بررسی و آزمایش کمی بیشتر از حد انتظار طول کشید اما تاخیر مورد بحث فقط چند روز یا هفته بود و تاخیر بزرگی محسوب نمیشود.
آیوتا ۲.۰
با راه اندازی کریسالیس، این پروژه یک گام دیگر به پیاده سازی تکنولوژی Coordicide نزدیک میشود تا هماهنگ کننده مرکزی از شبکه اصلی آیوتا حذف شود. فاز هانی (Honey) سومین و آخرین فاز آیوتا است و اولین نسخهای خواهد بود که دفتر کل این شبکه به طور کامل در آن غیرمتمرکز میشود. انتشار این خبر موجب افزایش ۱۵ درصدی قیمت آیوتا شد.
منبع: