توجه: منبع این مطلب از سایت میهن بلاکچین است.
بانک ترون (Bank of Tron) یا بانک آف ترون پروژهای است که اخیرا توجه کاربران ایرانی را به خود جلب کرده و مدعی است که کاربران میتوانند به صورت روزانه سود دریافت کنند و به لطف قرارداد هوشمند ترون پولدار شوند! با توجه به درخواستهای زیاد کاربران، تصمیم گرفتیم که در مورد پروژه بانک ترون مطلب بنویسیم و شما را بیشتر با این پروژه آشنا کنیم.
بانک ترون چیست؟
بانک ترون یک پلتفرم سرمایه گذاری رمز ارز است. این سایت به شما چند پلن سرمایه گذاری پیشنهاد میدهد که مقدار سودهای آنها متفاوت است. حداقل میزان سرمایه گذاری در بانک آف ترون نیز ۱۰ توکن TRX است. این پلتفرم ادعا میکند که به شما، سود روزانه بین ۳.۷ تا ۶.۷ درصد پرداخت میکند.
بانک ترون در تاریخ ۸ آوریل ۲۰۱۹ راه اندازی شده، که یعنی اولین قرارداد هوشمندی است که بر روی بلاک چین ترون ساخته شده است. (!)
بانک آف ترون هیچ مالک مشخصی ندارد، که این برای یک پروژه سرمایه گذاری یک عیب بزرگ تلقی میشود. در همین ابتدا باید به این پروژه شک کنیم. چرا مالک و سازنده آن مشخص نیست؟! در ادامه این جمله، نوشته شده “ناشناس بودن مالک آن، به معنی غیرمتمرکز بودن کامل پلتفرم است!”
البته در کل هیچ کدام از این پروژههای کلاهبرداری نظیر اکو اسمارت و بانک ترون ، هیچ ارتباطی با پروژه ترون ندارند. بانک ترون از لوگو و اسم ترون استفاده کرده، که خود را موجه نشان دهد. اما این گونه نیست. دلیل آن را نیز در ادامه متوجه خواهیم شد.
سایت بانک ترون یا بانک آف ترون
خب ابتدا وارد سایت بانک آف ترون میشویم. صفحه اصلی این سایت را بررسی میکنیم و سپس میرویم سراغ پلنها، رودمپ یا نقشه راه، وایت پیپر و نظرات کاربران.
در صفحه اصلی بانک آف ترون، چیزی که نظر را در نگاه اول جلب میکند، میزان سوددهی آن است. روزانه ۳.۷ درصد تا ۶.۷ درصد!
اول از همه خودِ این قضیه بودار است؛ روزانه ۳.۷ تا ۶.۷ درصد سود؟! هر روز؟! بر چه اساس؟! چرا یک پروژه باید صرفا برای سرمایه گذاری، روزانه این درصدهای عظیم سود را پرداخت کند؟
در زمان نگارش این نقد و بررسی، مقدار کل سرمایه گذاری که در این سایت انجام شده، ۵۸۰.۴۵۰.۴۴۰ TRX است.
این مقدار TRX سرمایه گذاری شده در بانک ترون، در زمان نگارش مقاله، معادل حدود ۱۵.۵۰۰.۰۰۰ دلار میشود. خب! حالا میرسیم به بحث شیرین پلنهای سرمایه گذاری:
پلنهای سرمایه گذاری بانک آف ترون
پلن برنزی:
- سود سهام ثانیهای
- پلن ۱۸ روزه
- بازگشت سرمایه کل: ۱۲۰.۶ درصد (یعنی بعد از ۱۸ روز شما ۲۰.۶ درصد سود میکنید).
- حداقل سرمایه گذاری: ۱۰ TRX
پلن طلایی:
- سود سهام ثانیهای
- پلن ۲۵ روزه
- بازگشت سرمایه کل: ۱۴۲.۵ درصد (یعنی بعد از ۲۵ روز شما ۴۲.۵ درصد سود میکنید).
- حداقل سرمایه گذاری: ۱۰ TRX
پلن پلاتینیوم:
- سود سهام ثانیهای
- پلن ۴۵ روزه
- بازگشت سرمایه کل: ۲۱۱.۵ درصد (یعنی بعد از ۴۵ روز شما بیش از دو برابر سود میکنید).
- حداقل سرمایه گذاری: ۱۰ TRX
پلن دایموند:
- سود سهام ثانیهای
- پلن مادام العمر (!)
- بازگشت سرمایه کل: بی نهایت (!)
- حداقل سرمایه گذاری: ۱۰ TRX
همچنین میتوانید در همه این پلنها همزمان سرمایه گذاری کنید! نکته دیگری که وجود دارد این است که قاعدتا هیچکس ۱۰ TRX وارد سیستم نمیکند و برای دریافت سود کلان، قطعا مقادیر بیشتری سرمایه گذاری میکند. این سیستم که بانک ترون ، حداقل میزان سرمایه گذاری را ۱۰ TRX انتخاب کرده نیز سرپوشی برای قانونی و منطقی جلوه دادن پروژه. اما با ایجاد جو روانی سود روزانه، مردم ترغیب میشوند که بیشتر و بیشتر سرمایه گذاری کنند.
خب در اینجا میبینیم که پلنهای درآمدزایی بسیار پربازده هستند. در اینجا باید به این سیستم شک کرد که چرا و به چه دلیلی چنین سودهایی میدهد؟! اصلا این سودها از کجا میآیند؟!
همه پروژههای اسکم و پانزی دارای یک ویژگی مشترک هستند:
آنها هیچ گونه تولید و سازندگی ندارند و پولها صرفا از جیب یک نفر به جیب نفر بعدی منتقل میشوند!
سیستم ریفرال گیری بانک ترون
در اینجا آمده است که اگر شما ۱ زیرمجموعه داشته باشید، ۵ درصد پاداش میگیرید. پاداش ۲ و ۳ زیرمجموعه نیز به ترتیب ۲ درصد و ۰.۵ درصد است.
همچنین زیرمجموعه گیری اجباری نیست؛ اما همه به دنبال زیرمجموعه گیری هستند؛ چرا که سودهای زیرمجموعه گیری چشمگیر است. بانک ترون میگوید اجباری نیست که خود را موجه و قانونی جلوه کند. سیستم زیرمجموعه گیری را اجباری نمیکنیم و از آن طرف، سودهای آن را بالا میگیریم که همه ترغیب به این کار شوند. پس هم زیرمجموعهها را دارم (که باعث میشود پول سرشاری به سیستم وارد شود) و هم وجهه قانونیتری پیدا میکنم! چه چیزی از این بهتر؟!
توضیحات سایت بانک ترون
پروژه امن و قابل اطمینان (!)
بانک ترون به گفته خودش، بر روی بلاک چین به صورت اتوماتیک کار میکند و قرارداد هوشمند آن بر روی بلاک چین ترون سوار شده است. هیچ کس قادر به تغییر یا حذف قرارداد هوشمند نیست. سودها نیز به صورت اتوماتیک از طریق قرارداد هوشمند پرداخت میشوند.
توزیع سود
به نسبت مقدار سرمایه گذاری شما، قرارداد هوشمند بانک آف ترون ۳.۷ تا ۶.۷ درصد سود در هر روز تولید میکند. مثلا شما در پلن پلاتینیوم آن سرمایه گذاری کردهاید و در ۲۱ روز اول سرمایه گذاری، بیش از دو برابر سود میکنید. در قسمت پلنهای درآمدزایی، برای این پلن نوشته شده که بعد از ۴۵ روز پول شما دو برابر میشود. اما در اینجا میگوید ۲۱ روز که بسیار مشکوک است.
هر ثانیه میتوانید سودتان را برداشت کنید یا دوباره سرمایه گذاری کنید. زمانی که دوباره سرمایه گذاری کردید، کل سرمایه گذاری شما افزایش مییابد و سود بیشتری میگیرید.
سیستم زیرمجموعه گیری
قرارداد هوشمند بانک ترون شامل ۳ لایه پاداش زیرمجموعه گیری است؛ به ترتیب ۵ درصد، ۲ درصد و ۰.۵ درصد. همچنین دعوت کننده میتواند ۰.۵ درصد از مقدار سرمایه گذاری شخص دعوت شده را نیز به عنوان پاداش دریافت کند. در اینجا کاملا مشخص شد که پول از جیب شخص دعوت شده به جیب دعوت کننده منتقل میشود.
بررسی وایت پیپر و رودمپ یا نقشه راه بانک ترون
هیچ وایت پیپر و رودمپی در این سایت وجود ندارد! این تنها یک صفحه است که بر روی هر کدام از گزینههای Home و About کلیک کنید، همان صفحه بالا و پایین میرود!
اما در بالای سایت و در کنار Home و About، یک گزینه وجود دارد به نام (Contract (Tronscan. بر روی این گزینه که کلیک میکنیم، وارد سایت Tronscan.org میشویم، که مرورگر بلاک چین ترون است:
در اینجا اطلاعات قرارداد را میبینیم:
- آدرس قرارداد
- نام: BankofTron
- موجودی یا بالانس این قرارداد: ۲۵۳.۲۶۱.۰۵۶ توکن TRX معادل ۶.۹۰۶.۳۷۶ دلار (قیمت ترون در این لحظه ۰.۰۲۷ دلار است).
- تعداد تراکنشها در این قرارداد: ۴.۷۹۸.۲۵۱
- زمان ساخته شدن قرارداد: ۸ آوریل ۲۰۱۹
جستجو در سایت آپارات
در وب سایت آپارات، زمانی که بانک ترون را جستجو کردیم، به ویدیوهای جالب توجهی برخوردیم که محتوای برخی از آنها را در اینجا بازگو میکنیم.
در یک ویدیو، مزایای بانک آف ترون نسبت به بقیه سیستمهای درآمدزایی این گونه بیان میشود:
در بانک آف ترون ، شما برداشت ثانیه به ثانیه دارید؛ بر خلاف سایر برنامهها که ساعتها باید منتظر بمانید. مورد بعدی، عدم اجبار در زیرمجموعه گیری است و کاربر میتواند بدون زیرمجموعه گیری هم به درآمدهای سرشاری دست یابد. مزیت بعدی نیز قدمت این سایت است که ۱ سال و نیم فعالیت دارد. (قبلا گفتیم که قدمت هیچ ارتباطی با قابل اطمینان بودن این گونه پروژههای کلاهبرداری ندارد. این سایتها تا زمانی که پول به سیستم تزریق میشود، سر پا هستند).
در همه پلنهای درآمد زایی، حداقل میزان سرمایه گذاری، ۱۰ توکن TRX است. پلن دایموند که سود روزانه مادام العمر میدهد نیز حداقل سرمایه گذاری همین مقدار است؛ من به عنوان سرمایه گذار، چرا باید در پلن ۱۸ روزه سرمایه گذاری کنم، در صورتی که پلن مادام العمر نیز به همین مقدار سرمایه نیاز دارد؟!
به این دلیل که زمانی که شما سود روزانه دریافت میکنید، طمع که یک ویژگی مشترک در همه انسانهاست، اجازه نمیدهد که سودتان را هر روز خارج کنید. پس آن را نگه میدارید تا روی سود هر روزهتان سود بیشتری اضافه شود. زمانی که سرمایه شما و بسیاری دیگر مثل شما افزایش یافت، سایت جمع میکند و با تمام پولها فرار میکند.
حالا در این ویدیو، شخص چگونه تبلیغ میکند؟ او میگوید که اگر شما به اندازه ۱۰ میلیون تومان TRX در پلن مادام العمر سرمایه گذاری کنید، روزانه ۳۷۰ هزار تومان سود دریافت میکنید. پس از یک ماه ۱۰ میلیون شما بر میگردد و بعد، تا آخر عمرتان شما سود خالص دریافت میکنید! بعد میگوید تمام افراد سرمایه دار اصلی در تهران، اصفهان و شیراز، در پلن مادام العمر سرمایه گذاری کردهاند! همچنین میگوید که من کسی را تا به حال ندیدم که از روی پلنهایش برای شما توضیح بدهد! قدر بدانید، استفاده کنید و به سودهای هنگفتی برسید!
در یک ویدیوی دیگر، شخص پلنها را توضیح میدهد و سپس از حساب بانک ترون خود برداشت میکند. توجه کنید که حتی اگر مقدار TRX برداشت شده، به کیف پول شخصی شما منتقل شود، باز هم هیچ تضمینی برای ادامه این روند نیست و ممکن است هر لحظه سایت بسته شود و کلاهبرداری کند.
کامنتهای مردم درباره بانک ترون در سایتهای مختلف
در dapp review کامنتهایی وجود دارد مثل:
کامنت اول نوشته: برداشت کار نمیکنه. یه نفر باید این رو درست کنه. من خیلی عصبانیام، نمیتونم TRXهامو برگردونم.
کامنت دوم نوشته: اسکمرها! برداشت کار نمیکنه.
در ادامه، در کامنتهای همین سایت، چند ایرانی را میبینیم که نوشته اند:
کامنت اول: بانک آف ترون = بهترین سرمایه گذاری بانک آف ترون = آینده پول دوستش دارم!
کامنت دوم: بانک آف ترون همیشه در قلب منه ؛ بانک آف ترون بهترینه!
کامنت سوم: واااااو دوستش دارم! هیچوقت چیزی شبیه این ندیدم! بانک ترون بهترین سایته برای سرمایه گذاری! زمانتون رو از دست ندید و بیاید سرمایه گذاری کنید! در پایین کامنت هم ID تلگرام خود را گذاشته است!
خیلی جالب است که برخی کاربران ایرانی همیشه به دنبال پروژههای کلاهبرداری و اسکم هستند و آنها را با دل و جان تبلیغ میکنند!
در یک وب سایت ایرانی، کاربران درباره پروژه کلاهبرداری بانک ترون نظرات خود را ارائه کردهاند و مطالب جالب توجهی در بین آنها پیدا میشود:
در کامنت آخر، اول با بزرگنمایی قضیه و تاثیرگذاری بر روی شما، میگویند “به کسی نمیگم بره یا نره” یا “اگه تو نیای مهم نیست؛ انقدر نفرات هستن که تا بگم میان. نیازی به تو ندارم.” این گونه جملات شما را بیشتر ترغیب میکنند که در پروژه سرمایه گذاری کنید.
در تاریخ ۵ مرداد ۹۹، سایت ایران هشدار مقالهای را منتشر کرده مبنی بر این که بانک ترون کلاهبرداری است.
همچنین یک سایت ایرانی که بسیاری از پروژههای کلاهبرداری را معرفی میکند نوشته:
فیدبکهایی که ما از کاربران داشتیم، از این پروژهها شکایت داشتند که اجازه برداشت سودها و پول اصلیشان را نمیدهند.
در زیر یک نمونه از نحوه تبلیغات برای جذب افراد به سرمایه گذاری در پروژه کلاهبرداری بانک آف ترون را مشاهده میکنیم.
عدم نیاز به زیرمجموعه گیری: شاید نیازی به زیرمجموعه گیری نباشد، اما تمام کسانی که این گونه پروژهها را معرفی و تبلیغ میکنند، از لینک ریفرال خود استفاده میکنند؛ چون سود آن بسیار زیاد است.
طول عمر بالا: قدمت یک پروژه ربطی به قابل اعتماد بودن آن ندارد؛ بسیاری از پروژهها زمانی که میبینند پول مدام در پروژهشان سرازیر میشود، چرا باید جمع کنند و فرار کنند؟! صبر میکنند تا پول زیاد شود تا موقعی که دیگر توانایی پرداخت سود نداشته باشند و آن زمان است که پروژه را میبندند و با تمام پولها پا به فرار میگذارند. اتفاقا الان باید احتیاط بیشتری کرد؛ چون ۱ سال و نیم از شروع کار این پروژه میگذرد؛ پس هر لحظه ممکن است جمع کند و برود.
پلنهای معقول و نه نجومی: این حرف مقداری خنده دار است؛ کدام پروژه نرمال و قانونی وجود دارد که روزانه، دقت کنید روزانه به شما بین ۳.۷ تا ۶.۷ درصد سود بدهد؟! حتی اگر ماهیانه هم این درصد را بدهند، همه مردم در آنها سرمایه گذاری میکنند. پس این مقدار سود در روز بسیار مشکوک است و بخش جدایی ناپذیر همه طرحهای پانزی است.
شخصی که این تبلیغ را نوشته، معتقد است که طراحی زیبا نشان دهنده برنامه ریزی بلندمدت برای آن سایت است. این حرف برای پروژههای آیندهدار و قانونی صدق میکند؛ اما طراحی زیبا برای پروژههای پانزی و کلاهبرداری، به این دلیل است که کاربران بیشتر و در نتیجه پول بیشتر را به سیستم خود سرازیر کنند. شما اگر به سایتهای پانزی دقت کنید، بدون استثنا همه آنها دارای طراحی بصری زیبا و دلنشین هستند.
در تصویر زیر، یکی دیگر از سایتهای ایرانی را میبینید که تبلیغ بانک ترون و خیلی از پروژههای کلاهبرداری را میکند. خود این سایت نوشته که “بانک ترون ریسک صفر درصد ندارد و مثل تمام پروژههای هایپ یک سیستم بازی با پول است.” و در ادامه گفته که “تا زمانی که استخر آن خالی نشود، به کار خود ادامه میدهد.” پس از این جمله، پلنهای درآمدی را توضیح داده و لینک ثبت نام در بانک آف ترون را نیز قرار داده است.
جالب اینجاست که وقتی روی لینک ثبت نام کلیک میکنیم، وارد سایت بانک آف ترون با لینک ریفرال این شخص میشویم. خب اگر بانک ترون یک سیستم هایپ و خطرناک است، پس چرا لینک ریفرال خود را قرار دادهاید؟! جالب است که در تصویر بالا، در زیر لینک ثبت نام، نوشته که ما هیچ ارتباطی با پروژههای معرفی شده نداریم! پس لینک ریفرال چیست؟!
همیشه حواستان باشد: هر سایتی که لینک پروژهای را قرار داده، آن را حتما چک کنید و همینطوری ثبت نام نکنید؛ بیشتر لینکهای ریفرال گیری مانند تصویر زیر هستند. دقت کنید که اگر بر روی لینکی کلیک کردید و URL سایت مثل شکل زیر بود، بدانید که آن سایت یا شخص دارد شما را به عنوان زیرمجموعه خود به پروژه معرفی میکند.
واضح است که بانک آف ترون درست مثل پروژههای پانزی دیگر، به دنبال بازاریابی در ایران و در کل کشورهایی است که وضعیت اقتصادی مناسبی ندارند. ما همین قضیه را در الکسا نیز بررسی کردیم. الکسا وب سایت معتبری است که اطلاعات سایتها را بر اساس میزان ترافیک، مناطق جغرافیایی که آن را سرچ کردهاند و خیلی امکانات دیگر، به شما ارائه میدهد. حالا ببینیم در الکسا چه خبر است:
طبق معمول، میبینیم که بیشترین تعداد جستجو برای بانک آف ترون از کشور خودمان، با ۱۶.۸ درصد انجام میشود. پس از ایران، ونزوئلا و آرژانتین نیز به ترتیب با ۱۲.۱ و ۹ درصد، بیشترین سرچ را داشتهاند.
چه کسانی در سیستمهای پانزی و اسکم ضرر میکنند؟ کسانی که زود وارد میشوند و در راس هرم قرار میگیرند، معمولا چندین برابر سرمایه خود سود نیز کسب میکنند؛ اما کسانی که در پایین یا کف هرم قرار دارند، نه تنها به سرمایه خودشان نمیرسند، بلکه ضرر هم میکنند.
بررسی پروژههایی شبیه به بانک ترون
لینک بانک ترون یا بانک آف ترون Bank-of-tron.com است. پروژههای کلاهبرداری دیگری مثل 200tron.com و 250tron.com نیز بودند که از نام ترون استفاده میکردند و اکنون بسته شدهاند و با پول کاربران فرار کردهاند. همچنین اگر سایت Tron-bank.io را بررسی کنید، متوجه میشوید که دقیقا همان ظاهر سایت bank-of-tron.com را دارد، و فقط مقداری جزئیات فرق میکند.
در سایت https://nogofallmaga.org/ مقالهای درباره کلاهبرداری بودن بانک ترون منتشر شده و در آخر مقاله تصویر زیر وجود دارد، که ما آن را اسکرین شات گرفتیم.
فردی که در تصویر میبینید، گفته که این کار بسیار غیرحرفهای است و اگر شخصی که مرا به عنوان بنیانگذار بانک آف ترون معرفی کرده، آن را پاک نکند، به پلیس خبر میدهم. اگر من در غنا، نیجریه یا هر جای دیگری در دنیا باشم، مطمئن میشوم که این شخص را دستگیر میکنند چون:
۱. از اسم من استفاده کرده.
۲. من مالک بانک آف ترون نیستم.
۳. از اسم من برای پروژه اسکم استفاده کرده و اعتباری که برای آن سخت تلاش کردهام را زیر سوال برده.
این قضیه کاملا نشان میدهد که این پروژه کلاهبرداری بیش نیست و از نام شخصی که دارای بیش از ۴ سال سابقه توسعه بلاک چین است استفاده کرده، تا خود را قانونی و معتبر جلوه کند.
همچنین میتوانید در سایت Dapp.review بانک آف ترون را سرچ کنید و به نتایج جالبی برسید:
در اینجا ما تعداد کاربران بانک ترون را میبینیم که در عرض ۱ ساعت، به شدت ریزش کرده است؛ تا ساعت ۱۵:۳۰ در زمان نگارش مقاله، تعداد یوزرها تقریبا ۱۱۰۰۰ بوده و یک تنها ۱ ساعت بعد یعنی ۱۶:۳۰، این عدد به ۱۳ رسیده!
در همان ساعت ۱۵:۳۰ مقدار دلاری که در این سیستم جریان داشت، حدود ۶۲۷۰۰ دلار بود؛ اما یک ساعت بعد، این عدد به ۵ دلار رسید!
در همین ساعات، یعنی ۱۵:۳۰ تا ۱۶:۳۰، تعداد تراکنشها از ۱۲۸۰۰ به ۱۳ رسیده است! خب، اینها همه نشان دهنده این هستند که یا اطلاعاتی که بانک ترون در اختیار کاربران قرار میدهد فیک و قلابی است، یا این که این سیستم در حال جمع کردن و فرار با پولهای مردم است!
نتیجه گیری
طرحهای کلاهبرداری پانزی روز به روز در حال افزایش هستند. این سیستمها با وعده سودهای زیاد، سعی در فریب مردم دارند تا مردم در آنها سرمایه گذاری کنند و زمانی که مبلغ زیاد شد، جمع کنند و پا به فرار بگذارند.
همیشه مراقب پروژههای پانزی و کلاهبردار این چنینی باشید؛ همیشه قبل از سرمایه گذاری، سایت پروژه را کاملا بررسی کنید. اگر وعده سود آنچنانی میدهد، به احتمال زیاد کلاهبردار است. نقشه راه به همراه تاریخ اجرای برنامهها باید وجود داشته باشد.
سایت باید وایت پیپر داشته باشد؛ این مورد بسیار بسیار مهم است. چون در وایت پیپر دقیقا میگویند که چه راه حلی برای چه مشکلی ارائه میدهند. اگر پروژه وایت پیپر نداشت، یا کلاهبرداری است و یا شت کوین. پس بهتر است در آن سرمایه گذاری نکنید.
اطلاعات داده شده باید کاملا شفاف باشد؛ سایت نباید خالی باشد و تنها یک صفحه داشته باشد. تمام برنامهها باید کاملا و به تفصیل توضیح داده شوند.
در انتها نیز توصیه میکنیم که اطلاعات خود را در زمینه ارزهای دیجیتال، برنامههای غیرمتمرکز (Dapp)ها (که بیشتر پروژههای اسکم و پانزی مثل بانک آف ترون از آنها استفاده میکنند) و خودِ بلاک چین افزایش دهید، تا دیگر اسیر کلاهبرداریهای این چنینی نشوید. (پیشنهاد می کنم قسمت معرفی برتریتن ارز ها را مطالعه کنید ) در کل سایتها و پروژههایی که وعده سود قطعی میدهند، حتما برنامهای پشت پرده دارند؛ مثلا همین سایت بانک آف ترون، این سودها را در قبال هیچ چیز میدهد! یعنی این که شما هیچ کاری نکنید و تنها مقدار کمی توکن TRX در سیستم سرمایه گذاری کنید، و سیستم به شما مادام العمر سود بدهد! چرا یک سیستم باید به شما همینطوری سود بدهد؟! هیچ آدم عاقلی این کار را انجام نمیدهد؛ پس حتما ریگی به کفش این نوع سیستمها وجود دارد.
همچنین در سایت بانک آف ترون ، هیچ گونه راه ارتباطی با تیم پروژه و پشتیبانی وجود ندارد که این، نشان دهنده ضعف این سیستم است و اینکه هیچ اهمیتی برای کاربران خود قائل نیست. با وجود همه این مواردی که بررسی کردیم، توصیه میکنیم که از سرمایه گذاری در بانک آف ترون خودداری کنید؛ چرا که هر لحظه ممکن است پولی که با زحمت به دست آوردهاید را به راحتی از دست بدهید.
کوینگرام مرجع تخصصی آموزشی، تحلیلی و خبری در حوزه تکنولوژی بلاکچین و ارزهای رمزنگاری شده است و یکی از اولویت های مجموعه آگاهی رسانی به مردم عزیزمان است. با توجه به این که پروژه های زیادی در بخش زیر ذره بین میهن بلاک چین مورد نقد و بررسی قرار میگیرند و تعدادی از این پروژه ها کلاهبرداری یا مشکوک به کلاهبرداری هستند؛ معمولا افرادی که ذینفع یا مالک پروژههای کلاهبرداری هستند، از طریق بخش کامنتها سعی میکنند با درج نظرات غیر واقعی و متناسب با نفع شخصیشان، کاربران را گمراه کنند.
در پست های گذشته معرفی های پروژه های اسکم دیگر مانند پی نتورک و کینگ مانی و دابل وی بسیاری از افراد ذیننفع این پروژه ها با کامنت های تند و حرف های رکیک به ما حمله کردند.
مجموعه کوینگرام همیشه علاقمند به دریافت نظرات و پیشنهادات شما در مورد تمامی مطالب منتشر شده دراپلیکیشن هست و شما میتوانید از طریق ایمیل یا تلگرام یا بخش تحلیل یا نظرات تجربیات، نظرات و پیشنهادات خودتان را برای ما ارسال کنید.
منبع: