مطلب زیر از سایت میهن بلاکچین است.
اخیرا تعداد زیادی از کاربران در مورد سایت آی ماینر از ما سوال می پرسند، به دلیل مشکوک بودن این پروژه و با توجه به این که روز به روز تعداد افرادی که در مورد این پروژه از ما سوال می پرسند،افزایش پیدا می کند، تصمیم گرفتیم که این سایت را بررسی کنیم. اگر به سایت iminer مراجعه کنید، متوجه می شوید که آی ماینر یک وب سایت ارائه کننده خدمات اجاره و استخراج بیت کوین است. نقد و بررسی که در این مطلب مطالعه می کنید، جنبه آموزشی دارد و به شما کمک می کند که پروژه های فعال در حوزه استخراج ابری بیت کوین را به راحتی بررسی کنید. پس اگر شما با آی ماینر آشنا هستید و قصد سرمایه گذاری در آن دارید یا قبلا در آی ماینر سرمایه گذاری کردید یا قصد دارید در سایت های استخراج ابری فعالیت و سرمایه گذاری کنید، پیشنهاد میکنم که این مطلب رو از دست ندهید.
کاربران در بدو آشنایی با حوزه ارزهای دیجیتال و تکنولوژی بلاکچین با ترید و ماینینگ ارزهای رمزنگاری شده آشنا می شوند. باید در نظر داشته باشید که ترید و انجام فرایند ماینینگ قبل از شروع نیاز به کسب دانش و اطلاعات دارد و توصیه می کنیم که حتما قبل از ورود به هر کدام از این حوزه ها، بررسی های لازم را انجام دهید. در این مطلب قصد داریم در مورد یکی از راه های ماینینگ که با نام کلود ماینینگ یا استخراج ابری شناخته می شود، صحبت کنیم. اینکه چرا در این مطلب آی ماینر را انتخاب کردیم، صرفا به دلیل مشکوک بودن و سوالات متعددی هست که کاربران از ما پرسیدند.
بررسی آی ماینر در سایت های مختلف یا رپورتاژ آگهی ؟!
اگر شما در گوگل آی ماینر را جستجو کنید، متوجه می شوید که سایت های زیادی در مورد این سایت و فعالیت آن مطلب منتشر کرده اند. متاسفانه عنوان این مطالب به گونه ای انتخاب شده که به نظر می رسد همه سایت ها به بررسی وب سایت آی ماینر پرداختند و همه سایت ها آی ماینر را تایید می کنند. (تقریبا همه مطالب با عنوان “آیا آی ماینر قانونی است؟ بررسی سایت iminer” منتشر شده اند.) در نگاه اول همه چیز به نظر خوب و عالی است، همه سایت ها به بررسی سایت آی ماینر پرداختند و مطالبی را در مورد آن نوشتند ولی اگر نگاهی به این مطالب بیندازیم متوجه می شویم که تمامی مطالب منتشر شده در سایت های مختلف، یکسان است!
من وقتی می خواهم یک پروژه را بررسی کنم، سعی میکنم که به تمامی جزئیات توجه کنم و دقت کنم که چه مواردی مشکوک است. اولین موردی که توجه من را به خودش جلب کرد، متن مطالب منتشر شده در سایت های مختلف بود که همگی یک مطلب و همگی تقریبا با یک عنوان نوشتند! جالب شد، نه ؟ به نظر شما این امکان وجود دارد که نویسنده های مختلف که برای سایت های مختلف کار میکنند همگی با یک قلم مطلب بنویسند؟ واقعا امکان پذیر نیست. پس اولین سوالی که مطرح می شود، این است که چطور همه یک مطلب منتشر کرده اند؟ با کمی دقت کردن متوجه می شویم که هیچ کدام از سایت ها در مورد آی ماینر ننوشته اند، بلکه از آی ماینر پول دریافت کردند و در قالب رپورتاژ آگهی مطلبی با عنوان “آیا آی ماینر قانونی است؟ بررسی سایت iminer” منتشر کرده اند.
مطالب دقیقا یکسان که در سایت های مختلف منتشر شده و اکثرا در انتهای رپورتاژ آگهی نوشته شده که هیچ مسئولیتی قبول نمیکنیم.
در بعضی از سایت ها هم یادشان رفته که این مطلب را بنویسند ولی یادتان باشد که مطلب یکسان، عنوان یکسان و صرفا یک رپورتاژ آگهی است و هیچ کدام از این مطالب منتشر شده توسط نویسنده ی سایت مربوطه نوشته نشده و در قبال دریافت پول در سایتشان منتشر شده. البته به شخصه مشکلی با رپورتاژ آگهی ندارم و ما هم رپورتاژ آگهی داریم ولی به هیچ عنوان اجازه نمی دهیم که کسی مشابه مطالبی که در سایت های مختلف با عنوان “آیا آی ماینر قانونی است ؟ برسی سایت iminer.net” نوشته شده و ممکن است کاربر را فریب دهد، از طریق سایت ما منتشر کند. البته گلایه اصلی بابت رپورتاژ آگهی نیست، بابت متن و عنوانی است که در نظر گرفته شده و به نظرم منتشر شدن این مطلب تحت عنوان رپورتاژ آگهی خالی از اشکال نیست.
تا اینجا متوجه شدیم که مطالب منتشر شده همه تبلیغاتی بودند و واقعا آی ماینر مورد بررسی قرار نگرفته بود. الان قصد دارم که متن این مطالب رو بررسی کنم.
بررسی مطالب منتشر شده در سایت های ایرانی در مورد آی ماینر
قصد دارم متن مطالب منتشر شده در رپورتاژ آگهی آی ماینر در سایت های ایرانی رو بررسی کنم. همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، موارد مختلفی هست که توجه من را جلب کرده و همه آن ها را با رنگ قرمز مشخص کردم.
اولین مورد، سابقه ۷ ساله iminer است. برای بررسی این مورد از whois کمک میگیرم. همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید این سایت تازه راه اندازی شده و سال ساخته شدن آن ۲۰۲۰ است. اولین مورد مشکوک، سابقه ۷ ساله iminer است که به نظرم باید شفاف سازی انجام شود و در این مورد حتما خودشان صحبت کنند و جزئیات بیشتری ارائه کنند.
اگر خوشبین باشیم، می توانیم در نظر بگیریم که احتمالا سایتشان یا برند خودشان را تغییر داده اند ولی من به عنوان سرمایه گذار، نیاز دارم که خیالم راحت باشد.
مورد دوم مرتبط با متخصصان و کارشناسان با تجربه iminer است که شبانه روزی به کاربران سایت iminer سرویس ارائه می کنند. به شخصه وقتی می خواهم در مورد اعضای یک شرکت بررسی انجام دهم به سایت لینک دین مراجعه میکنم تا ببینم چه اشخاصی در لینک دین ثبت کردند که در این شرکت فعالیت می کنند. پس به لینک دین مراجعه می کنم و در قسمت جستجو، iminer می نویسم، شما هم امتحان کنید، متوجه خواهید شد که هیچ کسی از ۳۰۰ متخصص و کارشناس این مجموعه در لینکدین حضور ندارند. سایت آی ماینر هم اگر نگاهی بندازیم، هیچ اثری از ۳۰۰ متخصص نیست، یعنی در این ۷ سالی که آی ماینر فعالیت داشته، هیچ عکسی از کارکنان خودش نگرفته ؟
این موضوع برای من به همین جا ختم نمی شود، به سایت iminer اگه مراجعه کنیم، می بینیم که هیچ آدرسی، هیچ توضیحی از مدیر عامل و هیئت مدیره و هیچ عکسی از آن ها نیست. در ارتباط با آدرس، صرفا گفته شده در شهر آنالیا ترکیه دفتر مرکزی iminer قرار دارد. به نظرم شرکتی با ۷ سال سابقه فعالیت، با این همه مواردی که حرفی از آن ها زده نشده خالی از اشکال نیست. من به عنوان سرمایه گذار نیاز دارم که در این زمینه شفاف سازی انجام شود.
آی ماینر در ۵ کشور فعالیت دارد؟ ما سعی کردیم در این زمینه نیز اطلاعاتی به دست بیاریم ولی هیچ اطلاعاتی در اینترنت موجود نیست که امیدوارم بعد از منتشر شدن این مطلب، متخصصان و کارشناسان آی ماینر در این رابطه هم شفاف سازی انجام بدهند. چک کردن این مورد خیلی ساده است، فقط کافیه که در قسمت advance search گوگل تنظیمات را تغییر بدهید و کشورهایی که iminer گفته در آن کشورها فعالیت داریم را قرار دهید، خودتان خواهید دید که هیچ اطلاعاتی نیست. من به عنوان سرمایه گذار نیاز دارم که در این زمینه شفاف سازی شود. آیا آی ماینر با نام دیگری در کشورهای ذکر شده فعالیت داشته است ؟
ادامه متن رپورتاژ آگهی را در تصویر زیر مشاهده کنید. اولین برند ثبت شده ماینینگ در ایران؟ به نظرم سایتی که هنوز یک سال هم از تاریخ شروعش نگذشته بهتره که از واژه اولین در بازاریابی استفاده نکند. حالا با فرض اینکه این سایت اولین است بپردازیم به ثبت شده بودنش در ایران! هیچ مدرکی مبنی بر اینکه iminer مجوز ماینینگ داره تا این لحظه پیدا نکردیم، به شخصه خیلی خوشحال میشم اگر خود کارشناسان متخصص iminer مجوز ماینینگ شرکت خودشان را منتشر کنند و در این زمینه شفاف سازی لازم را انجام دهند.
محبوب ترین سایت ماینینگ ایرانی با رتبه ۵۰۰ کشوری! اینکه یک وبسایت در مدت کوتاهی بتواند به این رتبه دست پیدا کند، قطعا قابل توجه است و توجه منم جلب شد ولی با توجه به رپورتاژهای متعدد و بک لینک گرفتن از سایت ها در ازای پول و همچنین استفاده از بلک سئو، رسیدن به این رتبه خیلی دور از ذهن نیست و هر وبسایتی می تواند به این رتبه با این روش دست پیدا کند. این رتبه صرفا ترافیک مراجعه کنندگان به سایت شما و ترافیک فیک خریداری شده توسط شما را نشان میدهد و قطعا مسئله مهمتر از آن جذب کاربران است. قطعا این رتبه ارتباطی با کاربران زیاد شما ندارد و نگه داشتن این رتبه مهم است و امیدواریم که با شفاف سازی این اتفاق در آینده میسر شود.
در ادامه این رپورتاژ آگهی ویژگی های قابلیت استفاده از ماینر تست رایگان، سرمایه گذاری یک روزه تا یک ساله، امکان استرداد کامل مبلغ سرمایه گذاری در زمان دلخواه، عملکرد واقعی ماینینگ ارزهای دیجیتال آمده است که در تصویر زیر مشاهده می کنید. ویژگی های خوبی در موردشان صحبت شده و امیدواریم که همه این ویژگی ها در سایت آی ماینر وجود داشته باشد. در مورد امکان استرداد کامل مبلغ سرمایه گذاری در زمان دلخواه، به نظرم باید کاربرانی که از این سایت استفاده کردند، تجربه خودشان را با ما به اشتراک بگذارند. ولی به نظرم منطقی نیست، چرا که وقتی شما پول میدهید، آی ماینر به شما یک دستگاه اختصاص می دهد و دستگاه یک روز هم کار کرده باشد، ارزش خود را از دست داده و قطعا امکان استرداد مبلغ سرمایه گذاری توجیه اقتصادی ندارد ولی باز هم این قسمت را باید از کاربران آی ماینر پرسید که واقعا این ویژگی صحت دارد یا خیر؟
ماینینگ سود آوری دارد؟
ما بارها در رابطه با ماینینگ و میزان سود آوری آن صحبت کردیم، شما هم می توانید به راحتی با استفاده از ماشین حساب های ماینینگ، میزان درآمد دستگاه های مختلف را به دست بیاورید. یکی از معروف ترین سایت هایی که در این زمینه فعالیت می کند، سایت whattomine است که شما می توانید خودتان از این سایت نیز استفاده کنید.
من دستگاه E9.3 با قدرت پردازشی ۱۶TH/s را انتخاب کردم، همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، جزئیات دقیقی از درآمد روزانه، ماهانه و سالانه و همچنین میانگین زمان بازگشت سرمایه محاسبه شده است. شما می توانید دستگاه های مختلف را انتخاب کنید، قیمت دستگاهی که در نظر گرفته شده، بر اساس قیمت دلاری دستگاه ها و نرخ تبدیل دلار به تومان هم در همین صفحه قابل مشاهده است. همانطور که در این تصویر مشاهده می کنید، میانگین زمان بازگشت سرمایه با شرایط فعلی شبکه ۶۰۰ روز است.
بازگشت سرمایه به این معنی است که شما هزینه ای که برای دستگاه و برق بایستی پرداخت کنید از طریق درآمد و خروجی دستگاه تامین شود. به عبارتی فقط ۶۰۰ روز زمان لازم است تا شما به اصل سرمایه خودتان برسید. این موضوع را می توانید برای دستگاه های مختلف بررسی کنید و ببینید که برای بقیه دستگاه ها هم تقریبا به همین صورت است. جالب اینجاست که بعضی از دستگاه ها حالا حالاها (ممکن است، هیچ وقت!) به اصل سرمایه ای که برای خریدشان صرف شده و هزینه برق ماهانه آن ها، نرسند!
البته تعرفه برق با فرض اینکه آی ماینر مجوز گرفته و کسی که مجوز گرفته قطعا باید قانون مدار باشد، متوسط ۹۶۵ تومان به ازای هر کیلو وات ساعت در نظر گرفته شده است.
حال نگاهی بندازیم به تبلیغات آی ماینر در رابطه با میزان سود آوری ماینینگ بیت کوین!
اولین تبلیغی که توجه من را به خودش جلب کرد، راز میلیونر شدن در خانه بود. همانطور که در تصویر مشاهده می کنید، راز میلیونر شدن خیلی ساده است و به صورت خلاصه، مراجعه، اجاره و کسب درآمد ثانیه ای به دلار!! به نظرم این تبلیغ مقدار زیادی اغراق کرده و میلیونر شدنی در کار نیست. همانطور که در قسمت قبل گفتم بازگشت سرمایه شما حدودا ۶۰۰ روز زمان می برد.
تبلیغ بعدی سایت آی ماینر را در تصویر زیر مشاهده می کنید. در این تبلیغ ها از جملاتی استفاده شده که در نگاه اول ممکن است کاربران خیلی زیادی را مجاب به سرمایه گذاری در آی ماینر بکند. البته در کل بازاریابی یکی از ارکان اصلی پیشرفت پروژه هاست ولی این بازاریابی به نظرم خالی از اشکال نیست.
و اما تبلیغی که در تصویر زیر مشاهده می کنید قطعا اشتباه است. از هر شخص فعال در زمینه ماینینگ یا آشنا با ماینینگ سوال بپرسید حتما به شما خواهد گفت که اصلا این اتفاق نمی افتد. در تصویر زیر فرمول آی ماینر را مشاهده کنید، اگر دستگاه استخراج x تومانی اجاره کنی، بعد از 6 ماه 2x تومان سرمایه داری!
بنده معتقد هستم که آی ماینر در این تبلیغ دروغ بزرگی گفته است و امیدوارم حتما در این زمینه شفاف سازی بکنند که چطور ممکن است با اجاره دستگاه سرمایه بعد از ۶ ماه دو برابر شود! بعد از یک سال چهار برابر شود! تا جایی که بنده اطلاع دارم بازگشت سرمایه هر دستگاه حداقل بین 4 تا 6 ماه است و اگر از ماشین حساب های ماینینگ هم استفاده بکنیم، به هیچ عنوان نمی توانیم وعده دو برابر یا چند برابر شدن سرمایه را بدهیم. به نظر بنده، آی ماینر در این زمینه دروغ بزرگی گفته است که امیدوارم در این زمینه شفاف سازی لازم را انجام دهد.
به نظرم باید به فرهنگ لغت مراجعه ای داشته باشیم، طبق فرهنگ لغت:
کلاهبردار. [ ک ُ ب َ ] (نف مرکب ) آدم حقه باز و شیاد و مال مردم خور. کسی که به انحاءمختلف مال مردم را از ایشان بگیرد. (از فرهنگ عامیانه ٔ جمالزاده ). کلاهبرداری بهدست آوردن چیزی از کسی از طریق خدعه، فریب، و نیرنگ.
به شخصه معتقدم که آی ماینر دروغ بزرگی گفته است و با حقه بازی و شیادی کاربر جذب کرده و با استناد به فرهنگ لغت می توانیم این پروژه را کلاهبرداری بدانیم ولی امیدوارم که شفاف سازی لازم را انجام بدهند و ابهامات را پاسخ بدهند.
آپدیت
وبسایت آی ماینر (iminer) فیلتر شد
آی ماینر یک وب سایت ارائه کننده خدمات اجاره و استخراج بیت کوین است که فعالیت های این پروژه کلاهبرداری است.
جمع بندی
یکی از راه های کسب درآمد ماینینگ و یکی از انواع آن استخراح ابری است، دقت کنید که در فضای استخراج ابری کلاهبرداری های گسترده ای صورت گرفته است و در کل استخراج ابری ریسک زیادی برای سرمایه گذاران دارد. موارد بسیاری برای بررسی کردن سایت ها و پروژه ها وجود دارد که تلاش شد در این مطلب به آن ها بپردازیم که شما بتوانید سایت های استخراج ابری معتبر را تشخیص دهید. پیشنهاد می کنم که مواردی که گفته شد را در مورد جنسیس ماینینگ که یکی از قدیمی ترین سایت های استخراج ابری است، بررسی کنید. خواهید دید که جنسیس ماینینگ که همه این موارد را رعایت کرده باز هم فعالیتش خالی از اشکال نیست. من سرمایه گذار چرا باید به سایت های مشابه آی ماینر اعتماد بکنم در صورتی که حداقل ها هم فراهم نکرده که بتوان به آن اعتماد کرد؟! پیشنهاد می کنم که کارشناسان و متخصصان آی ماینر کمی زمان خودشان را برای این موضوع در نظر بگیرند و مستنداتی ارائه دهند که این ابهامات بر طرف شود.
در آخر هم باید اشاره کنم که اگر آی ماینر این مستندات را ارائه نکند، به خاطر نوع و جنس فعالیتش در دسته پروژه های خطرناک و مشکوک به کلاهبرداری محسوب می شود و ما سرمایه گذاری در این سایت را اصلا پیشنهاد نمی کنیم.
توجه: هر بار ما برنامه ها و پانزی را معرفی کردیم مورد حمله ذی نفعان و سودکنندگان این پروژه ها قرار گرفتیم، ما چندین بار گفتیم که بر روی پروژه های پانزی مانند یونیک فایننس و بانک اف ترون و... سرمایه گذاری نکنید.
منبع: