بر اساس گزارش منتشرشده توسط رویترز در هفته گذشته، چندین کشور اروپایی با یکدیگر متحد شدهاند تا قانونگذاریهایی را به کار بگیرند که میتواند استیبل کوین ها و رمز ارزهای دارای پشتوانه را به شدت محدود کند.
پشتیبانی ۵ کشور از قانونگذاری استیبل کوین ها
آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا و هلند از کمیسیون اروپا درخواست کردند که رمز ارزهای دارای پشتوانه را قانونگذاری کنند. این درخواست بیان میکند تا زمانی که به چالشها و خطرات قانونگذاری رسیدگی نشود، استیبل کوین ها نباید در ۲۷ کشور اروپایی اجازه فعالیت داشته باشند.
قانونگذاریهای موردنظر بدان معنا هستند که تمام استیبل کوین ها باید توسط ارز سنتی با نسبت یک به یک وثیقهگذاری شوند. وثیقه این استِیبل کوین ها باید در موسسه مورد تایید اتحادیه اروپا واریز شود و به صورت ارزهای اتحادیه اروپا باشد. به علاوه، تمام شرکتهای استیبل کوین باید در اتحادیه اروپا ثبت شوند.
طبق گفته اولاف شولتز (Olaf Scholz) وزیر اقتصاد آلمان، قانونگذاریها باید “رویکرد منسجم” اتخاذ کنند و شامل “ممنوعیت هرگونه فعالیت بخش خصوصی” شود که مطابق با قانونگذاریها نیستند. این رویکرد میتواند برای شرکتهایی نظیر تتر که پشتوانه آن توسط قانونگذاران این صنعت مورد موشکافی قرار گرفته است مشکلآفرین خواهد بود.
در این بین، برونو لومیر (Bruno Le Maire) وزیر اقتصاد فرانسه بیان کرده است که قانونگذاریها به دلیل جلوگیری از استفاده از رمز ارزها در پولشویی و تامین بودجه تروریسم است. وی همچنین گفته است که بانک مرکزی اروپا باید تنها نهادی باشد که اجازه صدور ارز داشته باشد.
آیا قانونگذاریها تاثیرگذار خواهد بود؟
اتحادیه اروپا از نوامبر ۲۰۱۹ به دنبال تحت کنترل قرار دادن استیبل کوین ها بوده است. در آن زمان، شورای اتحادیه اروپا بیانیهای منتشر کرده است که قوانین مشابهی را بیان میکرد. این قوانین میگویند تا زمانی که به مسائل حقوقی و قانونی رسیدگی نشود، پروژههای استیبل کوین نمیتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.
بدین ترتیب، مشخص نیست که پیشرفتهای قانونگذاری هفته گذشته علیرغم پشتیبانی گسترده، تاثیرگذار خواهند بود یا خیر. پیشنهاد اخیر اولین بار نیست که طی آن، مسئولان به دنبال ممنوعیت رمز ارزهای دارای پشتوانه ارز سنتی هستند. در ماه آوریل، هیات ثبات اقتصادی به بانکهای مرکزی توصیه کرد که فعالیت استیبل کوین ها را ممنوع کنند
به علاوه، مشخص نیست که اتحادیه اروپا تا چه حد میتواند بر استیبل کوین های موجود کنترل داشته باشد. برای مثال، تتر به راحتی و آزادانه میتواند در صرافیهای غیرمتمرکز نظیر یونیسواپ و بانکور در گردش باشد. اتحادیه اروپا نهایتا بتواند از مدیریت استِیبل کوین ها توسط صرافیهای متمرکز، فروشندگان و پردازشکنندگان پرداختها جلوگیری کند.
در آخر به نظر میرسد که اتحادیه اروپا اساسا نگران استیبل کوین های آتی نظیر لیبرا است که میتوانند با برنامههای مبتنی بر یورو اتحادیه اروپا در تضاد باشد.
منبع: