چانگ پنگ ژائو، موسس و بنیانگذار صرافی بایننس از جامعه ارزهای دیجیتال خواست تا نظر خود را در مورد کمک به فردی که به اشتباه ۲۰,۰۰۰ دلار خود را که با انتقال ۸۰۰ رمزارز بایننس به آدرس اشتباهی واریز کرده، اعلام کنند. آیا باید به این فرد بدشانس کمک کرد؟
روز گذشته بنیانگذار صرافی بایینس، با دنبال کنندگان خود موضوع جالبی را به اشتراک گذاشت. او اعلام کرد که فردی در هنگام انتقال رمزارز بایننس BNB به اشتباه آدرس دیگری را وارد کرده و ۲۰,۰۰۰ دلار از سرمایه او در جلو چشمانش نابود شده است. این کاربر که CZ هویت او را آشکار نکرده است، ۸۰۰ رمزارز BNB را اشتباهی به آدرس دیگری ارسال کرده است. این تراکنش در شبکه Smart Chain بایننس انجام شده است. این کاربر به سرعت با پشتیبانی بایننس تماس گرفته و پشیمان از تراکنش انجام شده، از بایننس تقاضای کمک کرده است.
عاقبت رمزارز بایننس که به آدرس اشتباهی فرستاده شد
بنیانگذار صرافی بایننس به دنبال کمک به کاربر مال باخته است و این تصمیم او برای چندمین بار این موضوع را مطرح کرد که آیا برای حفظ امنیت کاربران میتوانیم در شبکه مداخله کنیم یا کدهای یک شبکه قوانین صلب و ثابتی دارند و اهمیتی ندارد که برای کاربران چه اتفاقی افتاده است؟
فردی در یک تراکنش ۸۰۰ ارز دیجیتال BNB را به اشتباه به یک آدرس قرارداد هوشمند در شبکه ارسال کرده است. این دارایی برای همیشه در این قرارداد قفل خواهد شد و سرمایه او نابود شده است. او التماس میکند که کمکش کنیم. ما در سوزاندن کوینهای BNB در دوره بعد میتوانیم ۸۰۰ کوین او را از مقدار کوینهای سوزانده شده کسر کرده و سرمایهاش را به او بازگردانیم. آیا باید این کار را انجام دهیم؟
شبکه قانون دارد
بسیاری از افراد به این حرف CZ انتقاد وارد کرده و از امکان مداخله در شبکه اظهار نگرانی کردهاند. آنها این سوال را مطرح کردهاند که این مداخله و مجوز آن در شبکه ایجاد تمرکز خواهد کرد و این نکتهای منفی برای یک شبکه غیرمتمرکز است. آنها معتقدند که کد باید حاکم باشد و ثبات شبکه را بدون تغییر یا دستکاری تضمین کند. مزیت و برتری یک سیستم غیرمتمرکز همین است که به یک نهاد مرکزی اجاره دخالت را نمیدهد. آنها معقتدند که نباید به فردی که به اشتباه رمزارز بایننس را به یک قرارداد هوشمند انتقال داده کمکی کرد.
برخی دیگر معتقدند که کمک کردن به کابری که رمزارز بایننس خود را اشتباهی ارسال کرده، یک رویه در بازار را رواج میدهد که از این به بعد هر کاربری اشتباهی را در شبکه مرتکب شود، امید دارد که با مداخله تیم توسعه، امکان بازگرداندن سرمایه برایش وجود دارد. این افراد به این شعار مشهور در بازار ارزهای دیجیتال اشاره دارند که در این بازار هر کس بانک شخصی خود را دارد و هر کس مسئول تراکنشهای خود است. هر کس میخواهد نهادی وجود داشته باشد تا تراکنشهای اشتباه را بازگرداند، باید در همان سیستم اقتصادی گذشته باقی بماند.
موافقان CZ چه میگویند؟
اما افرادی نیز هستند که با این تصمیم CZ موافقند. این افراد معتقدند که برای اینکه بلاکچین و ارزهای دیجیتال توسط عموم مردم پذیرفته شود، باید سطحی از محافظت از سرمایه افراد را تامین کنیم. این افراد عموما چنین نظری دارند:
بله شما باید به این مال باخته کمک کنید. مردم اشتباه میکنند. برای عمومی شدن این حوزه باید به مردم کمک کرد. در غیر اینصورت عموم مردم به سمت این بازار کشیده نمیشوند.
خطای انسانی، مشکلی اجتناب ناپذیر است. باید سازوکاری وجود داشته باشد تا از افراد غیرحرفهای در این بازار محافظت شود. اگر جامعه در مورد اعمال اقدامات اصلاحی توافق کند، میتوان اقداماتی انجام داد که پیش از وقوع چنین مشکلاتی، سطح سواد و دانش افراد را بالاتر برد تا از وقوع چنین مشکلاتی پیشگیری کرد. برخی دیگر معتقدند که در قراردادهای هوشمند باید سازوکاری ایجاد شود تا از وقوع اشتباه از جانب کاربر به کمترین مقدار برسد تا دیگر شاهد وقوع چنین اتفاقاتی نباشیم.
تصمیم بایننس چیست؟
در نهایت موسس صرافی بایننس اعلام کرد که بدون توضیح بیشتر آنها اقدام مدنظر خود را انجام خواهند داد. شاید بتوان در آینده نزدیک اقدامات پیشگیرانه را انجام داد تا دیگر چنین حوادثی را شاهد نباشیم. اما در حال حاضر این ویژگی برای ارزهای دیجیتال متمرکزتر امکانپذیر است. تقریبا همه روزه بسیاری از بیتکوینرها مقداری از دارایی بیت کوین خود را به کیف پول موسوم به کیف پول ساتوشی ارسال میکنند و با این کار عملا بخشی از کل دارایی بیت کوین موجود را از گردش خارج میکنند. ساتوشی معتقد بود که از بین رفتن بخشی از کل دارایی یک ارز دیجیتال، تنها باعث افزایش ارزش دیگر ارزهای موجود خواهد بود. اگر CZ چنین عقیدهای داشت، احتمالا چنین تصمیمی را در مورد ۸۰۰ رمزارز بایننس نمیگرفت.
منبع: