چینالیسیس (Chainalysis) قرارداد ایجاد ابزاری را برنده شد که به IRS امکان میدهد تا کوینهای حریم خصوصی نظیر مونرو و حتی بیت کوین در شبکه لایتنینگ را ردیابی کند.
آیا به پایان دوران مونرو نزدیک میشویم؟ دولت آمریکا امیدوار است که چنین اتفاقی بیافتد. پس از چندین روز انتظار، IRS سرانجام قرارداد توسعه ابزاری که به مسئولان امکان دهد تا کوینهای حریم خصوصی نظیر مونرو و راهکارهای لایه دوم نظیر شبکه لایتنینگ را ردیابی کند به چینالیسیس اعطا کرد.
ردیابی مونرو، عملیاتی بسیار گران
طبق بیانیه رسمی، چینالیسیس این قرارداد را همراه با شرکت تحلیل اطلاعات Integra FEC LLC برنده شده است. این شرکت در سال ۲۰۱۲ تاسیس شده و بر حوزه امور مالی سنتی معطوف است.
طبق گزارش CryptoPotato، هدف از این قرارداد ۶۲۵,۰۰۰ دلاری به طور کل حذف ناشناس بودن از برنامههایی نظیر کوینهای حریم خصوصی، راهکارهای لایه دوم، ترکیبکنندگان (mixer) و غیره است.
در توضیحات این قرارداد آمده است:
ارائه اطلاعات و قابلیتهای فنی برای ماموران ویژه CI به منظور رصد و ردیابی ورودی و خروجیهای تراکنش یک کاربر مشخص و تفکیک ترکیبکوینها، عوامل چندامضایی مونرو و یا تراکنشهای لایه دوم ارز دیجیتال با حداقل حضور و مشارکت فروشندگان خارجی.
چینالیسیس، IRS و Integra FEC تاکنون اظهارنظری درباره این قرارداد بیان نکردهاند. ریکاردو اسپاینی توسعهدهنده ارشد سابق مونرو نیز مطلبی در این خصوص نگفته است.
آمریکا در مقابل حریم خصوصی
دولت آمریکا نمیخواهد بدون اطلاع او اتفاقی بیافتد. چندین سال گذشته، آژانسهای مختلف در تلاش بودهاند تا راهکاری به دست آورند که ارزهای دیجیتال را شکست بدهند. هدف اصلی آنها این است که از این ارزهای دیجیتال برای فعالیتهای غیرقانونی استفاده میشود، حتی با وجود آنکه گزارشها نشان میدهند مجرمان فعالیتهای بانکی سنتی را به ارزهای دیجیتال ترجیح میدهند.
دونالد ترامپ نیز به سرویس مخفی دستور داده بود تا بر تراکنشهای ارزهای دیجیتال نظارت داشته باشند. همچنین IRS اقداماتی برای دریافت مالیات از این اکوسیستم انجام داده است.
سایر آژانسها رویکردهای شدیدتر دیگری اتخاذ کردهاند. پنتاگون اخیرا به استخدام سرویس تحلیل ارز دیجیتال پرداخته است تا تراکنشهای مجرمانه و مشکوک ارزهای دیجیتال را سریعا شناسایی کند.
حتی شرکت تحلیل بلاک چین سایفرتریس (CipherTrace) نیز مدعی شده بود ابزاری توسعه داده است که میتواند مونرو را رصد و ردیابی کند و سازمان امنیت ملی حامی این برنامه است.
در این بین، FBI نیز با ردیابی فعالیتهای مرتبط با ارزهای دیجیتال علاقمند است. گزارش اخیر نشان میدهد که FBI به رصد و ردیابی بلاک چین پرداخته است تا باند تبهکاری که از مونرو و سایر ارزهای دیجیتال برای امور مالی خود استفاده میکرد به دام بیاندازد.
شاید با توجه به اقدامات فوق، مجرمان ترجیح میدهند از دنیای ارزهای دیجیتال خارج شوند و به امور بانکی سنتی برگردند. به نظر میرسد اگر مجرمان سهم امور بانکی سنتی را بدهند، رفتار آنها با مجرمان مهربانانهتر خواهد بود.
منبع: