پس از حواشی انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده، بزرگان دنیای بلاک چین ایده استفاده از تکنولوژی بلاکچین در برگزاری انتخابات و رایگیری را مطرح کردند. اما کارشناسان امنیت سایبری دانشگاه MIT نظر تخصصی خود را در مورد عملی شدن این ایده، بیان کردند.
برگزاری انتخابات با استفاده از بلاکچین
در حالی که برخی از احزاب سیاسی خاص در ایالات متحده، روند انتخابات سال ۲۰۲۰ این کشور را به چالش میکشند،گروهی از محققان از ضرورت استفاده از سیستمهای رایگیری مبتنی بر اینترنت و استفاده از تکنولوژی بلاکچین در آینده صحبت میکنند. چندی پیش چانگپنگ ژائو، موسس صرافی بایننس و ویتالیک بوترین، بنیانگذار شبکه بلاکچین اتریوم نیز مکالمهای در همین زمینه داشتند.
دانشگاه MIT یکی از برجستهترین مراکز علمی جهان نیز با انتشار گزارشی تخصصی، بحث در مورد انتخابات مبتنی بر بلاک چین را گسترش داد (متن کامل گزارش دانشگاه MIT در مورد انتخابات). این گزارش توسط محققان علوم کامپیوتر و آزمایشگاه هوش مصنوعی این دانشگاه ارائه شده است. در این گزارش آمده است که اتکا به رای گیری مبتنی بر تکنولوژی بلاک چین ، ابزار قابل اعتمادی برای برگزاری سالم انتخابات نیست. و احتمال خطر دستکاری و خرابکاری توسط هکرها در انتخابات را افزایش میدهد.
محققین این گزارش در بخش نتیجهگیری مینویسند:
زمانی که انتخابات با استفاده از فناوری بلاک چین را با شیوههای سنتی آن مانند آمدن حضوری افراد پای صندوقهای رای و رایگیری پستی مقایسه میکنیم، متوجه میشویم که استفاده از این فناوری در انتخابات سیاسی روش مناسبی نخواهد بود. عدم حفظ حریم شخصی افراد، قابل ردیابی بودن آرا و عدم رسیدگی در صورت اعتراض یک حزب، از مشکلات استفاده از بلاک چین است.
نویسنده ارشد این تحقیق در بخشی از گزارش میگوید:
هرچند سیستم فعلی انتخابات از ایدهآل، فاصله زیادی دارد، اما در انتخابات سیاسی با استفاده از فناوری بلاکچین، هویت افراد غیرقابل شناسایی است. در انتخابات سیاسی تنها شهروندان یک کشور قادر به شرکت در انتخابات همان کشور بودهاند اما در فناوری بلاکچین این ویژگی دستنیافتنی است.
در انتها این محقق، نظر خود را چنین بیان کرده است:
من هنوز سیستم قابل اعتماد مبتنی بر بلاکچینای ندیدهام که بتواند انتخابات در مقیاس یک شهر کوچک را انجام دهد، چه رسد به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری.
این تیم محقق معتقد است که تفاوت بزرگ در استفاده از فناوری بلاک چین در فرآیندهای دموکراتیک مانند انتخابات با استفاده از آن در انجام تراکنشهای مالی، زمان وقوع هک در آن است. در بخش مالی و اقتصادی حتی با وقوع هک در شبکه، راهکارهایی برای جبران خسارت ناشی از آن وجود دارد. فریز کردن حساب معاملاتی هکر، قرار دادن کیف پول آن در لیست سیاه، بازپرداخت زیان مالی افراد توسط شرکتها و صرافیها از محل بیمه داراییها و … از جمله راهکارهای رفع خسارت ناشی از خرابکاری در شبکه است.
اما در مورد انتخابات و اخذ آرای تک تک افراد یک جامعه، هیچ بیمه و ضمانتی در برابر خدشهدار شدن دموکراسی، وجود ندارد. هیچ سازوکاری وجود ندارد که در زمان به خطر افتادن سلامت انتخابات ، آن را برطرف کنیم. از این رو برگزاری انتخابات با استفاده از فناوری بلاک چین ، احتمال وقوع شکستهای جدی را افزایش میدهد. به عنوان مثال، اگر هکرها، بدون آنکه دستگیر شوند راهی برای حمله به آرا پیدا کنند، مقامات دولتی مجبورند تا انتخابات را مجددا برگزار کنند تا نتایج قابل اعتماد بدست آید. هرچند این خطر در مورد اخذ رای توسط صندوقهای پستی نیز وجود دارد؛ اما در این روش حداقل افراد بایستی به صورت فیزیکی به صندوقهای پستی حمله کنند. اما با نفوذ در یک شبکه بلاک چین میتوان میلیونها رای را در لحظه حذف کرد.
منبع: