اداره خدمات مالی ژاپن (FSA) که نهاد قانونگذار حوزه اوراق بهادار در این کشور بهحساب میآید تأیید کرده است که XRP یک ارز دیجیتال است و اوراق بهادار به حساب نمیآید.
به گزارش «The Block» اینکه ماهیت مالی XRP چیست، اخیراً و با توجه به شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالاتمتحده علیه شرکت بر سر زبانها افتاده است. بر اساس شکایت این کمیسیون، ریپل اوراق بهادار ثبتنشده است و عرضه آن غیرقانونی بوده است. بهدلیل همین ابهامات قانونی، چندی پیش برد گارلینگهاوس (Brad Garlinghouse) مدیرعامل ریپل گفت که این احتمال وجود دارد که این شرکت آمریکا را ترک و به کشوری با شرایط قانونگذاری دوستانهتر با ارزهای دیجیتال نقلمکان کند.
اداره خدمات مالی ژاپن در ارتباط با XRP و ماهیت مالی آن میگوید:
FSA بر اساس قانون خدمات پرداخت، XRP را بهعنوان یک ارز دیجیتال در نظر میگیرد. اداره خدمات مالی اظهارنظری در مورد [رویکرد] دیگر مراجع قانونی ندارد.
این اولین بار است که FSA در خصوص وضعیت حقوقی XRP اظهارنظر میکند. ماه گذشته مؤسسه تحقیقاتی نامورا (Nomura Research Institute)، گزارشی منتشر کرد که در آن اعلام کرد که بر اساس قانون و تفسیری که به صورت گستردهای مورد پذیرش قرار گرفته است، XRP یک دارایی رمزنگاریشده است و یک اوراق بهادار بهحساب نمیآید.
اندکی پس از انتشار این گزارش، شرکت اسبیآی هولدینگز (SBI Holdings) که سرمایهگذار و شریک تجاری ریپل بهحساب میآید، با استناد به این گزارش بیانیه مطبوعاتی منتشر کرد و اعلام کرد که XRP در ژاپن یک اوراق بهادار در نظر گرفته نمیشود. در این بیانیه مطبوعاتی هیچ اشاره مستقیمی به FSA نشده بود.
اسبیآی هولدینگز هنوز واکنشی به سؤالات خبرگزاریها نشان نداده است. این در حالی است که ریپل هم به گزارش نامورا استناد کرده است. این شرکت تا زمان انتشار این خبر اظهارنظر بیشتری در این خصوص انجام نداده است.
بر اساس قانون خدمات پرداخت ژاپن، یک دارایی دیجیتال، یک ارز دیجیتال یا ارز مجازی است که از آن بهعنوان روشی برای پرداخت به افراد نامعلوم استفاده میشود و در قالب یک ارز رایج نباشد.
FSA به The Block گفته است که اصطلاح «ارز مجازی» که در قانون استفاده شده است به معنای هر یک از موارد زیر است:
- دارایی (محدود به آنچه بر روی یک دستگاه الکترونیکی یا دیگر اشیایی که از طریق الکترونیکی ثبت میشود، به جز ارز ژاپن، ارزهای خارجی و داراییهایی با پشتوانه ارزی) که میتواند در رابطه با افراد نامعلوم برای اهدافی نظیر پرداخت هزینه خرید یا اجاره کالاها یا دریافت خدمات استفاده شود. این دارایی همچنین میتواند خریدوفروش شود و به افراد نامعلومی که بهعنوان طرف مقابل [معامله] در نظر گرفته میشوند، انتقال یابد. این دارایی میتواند بهعنوان یک سیستم پردازش داده الکترونیکی انتقال داده شود.
- دارایی که میتواند متقابلاً با آنچه در مورد قبلی ذکر شده با افراد نامعلومی که در نقش طرف مقابل ظاهر میشوند، مبادله شود و میتواند از طریق یک سیستم پردازش داده الکترونیکی انتقال داده شود.
بر اساس قانون، دارایی با پشتوانه ارزی به هر دارایی اطلاق میشود که میتوان آن را به ین ژاپن و یا هر ارز خارجی دیگر تخصیص داد.
وزارت دارایی انگلستان نیز XRP را یک اوراق بهادار در نظر نگرفته و این دارایی دیجیتال را بهعنوان یک «توکن معاملاتی» به شمار آورده است.
وزارت دارایی انگلستان در یک سند مشورتی نظارتی که هفته گذشته منتشر کرد، بیان داشت:
توکنهای مبادله توکنهایی هستند که در درجه اول بهعنوان ابزاری برای مبادله استفاده میشوند. داراییهای رمزنگاریشده مشهوری نظیر بیت کوین، اتریوم و XRP جزو این نوع توکنها بهحساب میآیند.
گفتنی است انگلستان یکی از گزینههای اصلی ریپل برای انتقال مقر خود در صورت ترک آمریکا به شمار میرود.
البته تصمیم FSA در مبارزه قریبالوقوع ریپل با کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا، تأثیر چندانی ندارد. با این حال این موضوع نشاندهنده آن است که چگونه دولتهای سراسر جهان دیدگاههای مختلفی در خصوص قانونگذاری داراییهای دیجیتال نظیر XRP دارند.
با گذشت کمتر از یک ماه از طرح شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا علیه ریپل، برد گارلینگهاوس مدیرعامل و همچنین کریس لارسن (Chris Larsen) دیگر بنیانگذار این شرکت، شرکتها و صرافیهای ارز دیجیتال در سراسر دنیا برای حذف XRP از خدمات خود تحتفشار قرار گرفتهاند.
اما به نظر میرسد در ژاپن خریدوفروش XRP برای آیندهای قابلپیشبینی مجاز خواهد بود. این موضوع ممکن است ریپل را تشویق کند که در این کشور حضورداشته باشد.
ریپل مدعی است که XRP اوراق بهادار نیست و وعده داده است که با اتهامات کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا مبارزه کند. انتظار میرود ریپل پاسخ اولیه خود را به اتهامات مزبور در هفتههای آینده ارسال کند.
منبع: