با بروز قطعیهای متعدد برق طی هفته اخیر در نقاط مختلف کشور و مطرح شدن تأثیر فعالیت مجاز و غیرمجاز استخراجکنندگان ارزهای دیجیتال و انتشار قبضی منتسب به فعالیت مزرعه مجاز استخراج ارزهای دیجیتال شهرستان رفسنجان در شبکه های اجتماعی با نام شرکت سرمایه گذاری ایران و چین، چالش های متعددی ایجاد کرده و روند فعالیت های این شرکت را تحت شعاع خود قرار داده است.
قبض برق ۴۰ میلیاردی فارم رفسنجان
در روزهای اخیر و در شبکههای اجتماعی تصویری از یک قبض برق منتشر شد که نشان میداد یک ماینر ارزهای رمزنگاری شده به دلیل مصرف برق بیش از ۴۰ میلیارد تومان بدهی دارد. بسیاری در شبکه اجتماعی این قبض را به شرکت استخراج رمز ارز چینی که در شهرستان رفسنجان استان کرمان فعالیت دارد، نسبت دادهاند. این قبض به نام شرکت “سرمایهگذاری ایران و چین” صادر شده است. مدیرعامل این شرکت مصاحبهای را با خبرگزاری تسنیم انجام داد و توضیحاتی را در این زمینه ارائه داد.
رضا گلوی، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری ایران و چین از یک اشتباه در درج نام شرکت در این قبض خبر داد و گفت:
این قبض برق به مصرف برق شرکت توسعه سرمایهگذاری ایران و چین در آبان ماه تعلق دارد. اما به اشتباه نام کامل این شرکت در قبض برق درج نشده و اشتباهی به نام شرکت سرمایهگذاری ایران و چین صادر شده است. شرکت سرمایهگذاری ایران و چین دارای شناسه ملی ۱۰۹۸۰۲۲۶۲۸۰ که شرکتی با مسئولیت محدود است و در کیش به ثبت رسیده است.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری ایران و چین در مورد تشابه اسمی این دو شرکت گفت:
با وجود تشابه اسمی میان این دو شرکت، هیچ گونه همکاری و مشارکتی بین آنها وجود ندارد و سهامداران این دو شرکت کاملا متفاوت از یکدیگر هستند.
قبض برق به چه کسی تعلق داشت؟
قبض برق صادره از سوی شرکت برق منطقهای کرمان به مبلغ ۴۰,۶۸۷,۶۸۰,۰۰۰ تومان است که به نام شرکت “سرمایهگذاری ایران و چین” صادر شده است. اما این قبض در اصل مربوط به شرکت “توسعه سرمایه گذاری ایران و چین” است. در واقع شرکتی که استخراج رمز ارز را در شهرستان رفسنجان انجام میدهد، شرکت توسعه سرمایهگذاری ایران و چین است. این قبض برق را در تصویر زیر مشاهده میکنید:
شرکت “سرمایهگذاری ایران و چین” در زمینه دیگری فعالیت دارند و حوزه کاری آنها ارتباطی با استخراج ارزهای دیجیتال و به طور کلی ارتباطی با حوزه رمز ارزها ندارد. از این رو این شرکت طی نامهای به شرکت برق منطقهای کرمان، خواستار شفاف سازی در این زمینه و اصلاح نام مشترک در این قبض برق جنجالی شده است. نامه مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری ایران و چین در این زمینه را در ادامه مشاهده میکنید:
واکنش شرکت برق کرمان
محسن عباسپور، مدیر روابط عمومی برق منطقهای استان کرمان در مصاحبه با ایرنا چنین گفت:
قبض برق این واحد تولیدی نیاز به بررسی بیشتر دارد که در حال پیگیری است. در صورت وجود هر گونه اشتباهی در قبض صادر شده، واحد امور مشترکان شرکت برق منطقه ای استان کرمان در اسرع وقت به اصلاح آن اقدام می کند.
شرکت توسعه سرمایهگذاری ایران و چین که در شهرستان رفسنجان فعالیت دارد، بزرگترین واحد قانونی استخراج ارز دیجیتال در ایران است. این قبض برق در اصل به این شرکت تعلق دارد. در فارم رفسنجان ۵۴ هزار ماینر نصب شده که به نظر میرسد به دلیل کمبود برق مشترکان خانگی، فعالیت این فارم از ۲۴ دی ماه متوقف شده است.
منبع: