coingram
کوینگرام

نوسان

قیمت

نام ارز

1.9%

99,093 $

6,966,237,900 تومان

Bitcoin

Bitcoin

btc

7.9%

3,380 $

237,585,880 تومان

Ethereum

Ethereum

eth

0.1%

1 $

70,441 تومان

Tether

Tether

usdt

8.2%

259.63 $

18,251,989 تومان

Solana

Solana

sol

2.9%

629.6 $

44,264,395 تومان

Binance Coin

Binance Coin

bnb

25.3%

1.39 $

97,717 تومان

XRP

XRP

xrp

2%

0.3938 $

27,684 تومان

Dogecoin

Dogecoin

doge

0.1%

1 $

70,370 تومان

USD Coin

USD Coin

usdc

7.8%

3,377 $

237,415,051 تومان

Staked Ether

Staked Ether

steth

12.3%

0.8793 $

61,815 تومان

Cardano

Cardano

ada

معاون وزیر ارتباطات: ارز دیجیتال بانک مرکزی یک الزام برای افزایش فراگیری مالی است

04/بهمن/1399
افزودن به نشان شده ها
معاون وزیر ارتباطات: ارز دیجیتال بانک مرکزی یک الزام برای افزایش فراگیری مالی است
امیر ناظمی
ارز دیجیتال
اخبار داخلی
Bank
2339
5 دقیقه

امیر ناظمی، رئیس سازمان فناوری اطلاعات و معاون وزیر ارتباطات، در رویداد ارز دیجیتال بانک مرکزی با اشاره به مزایای این ارزهای دیجیتال گفت که امروزه این نوع از ارزها یک الزام برای افزایش فراگیری مالی به حساب می‌آیند.

به گزارش کوینگرام و به نقل از راه پرداخت، امیر ناظمی، رئیس سازمان فناوری اطلاعات و معاون وزیر ارتباطات از سخنرانان رویداد ارز دیجیتال بانک مرکزی بود که در خصوص ارزش افزوده ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) برای کسب‌وکارهای آنلاین صحبت کرد. او در ابتدای صحبت خود به چهار مرحله ارتباط حوزه بانکداری و فناوری اطلاعات اشاره کرد. به‌گفته او مرحله اول زمانی بود که سیستم‌های حسابداری و بانکی ترجیح دادند که به جای ابزار سنتی از ابزار فناوری اطلاعات استفاده کنند که نهایتاً در دنیای امروز به هسته اصلی سیستم‌های بانکی تبدیل شده است.

او مرحله دوم را ابزارهای پرداخت دانست و توضیح داد:

ابزارهای پرداخت ارتباط این دو حوزه را شکل دادند. شکل‌گیری انواع ابزارهای پرداخت از کارت‌های مغناطیسی که قبلاً سال‌ها در خودپردازها و دستگاه‌های کارت‌خوان استفاده می‌کردیم تا ابزارهای جدیدتر آن مانند نرم‌افزارهای پرداخت نمونه‌هایی از ارتباط بین حوزه بانکداری و فناوری اطلاعات در دوران دوم هستند.

به‌گفته ناظمی در مرحله سوم که این ابزارها صرفاً در حوزه پرداخت بودند در سایر حوزه‌ها هم گسترش پیدا کردند. ابزارهایی هستند که در مجموع تحت عنوان فین‌تک یا فناوری‌های مالی از آن یاد می‌کنیم. بعضی از آنها الزاماً دیگر حوزه پرداخت نیستند. مانند حوزه‌ای که به وام‌دهی (LendTech) می‌پردازد یا ابزارهایی که به مدیریت ثروت یا دارایی ختم می‌شود که به آن فناوری ثروت (Wealth Tech) می‌گویند یا ابزارهایی که در حوزه‌هایی مانند بیمه یا فناوری‌های حوزه بیمه از آن یاد می‌شود. این مرحله را می‌توانیم مرحله سومی را بنامیم که رابطه بین حوزه فناوری و بانکداری را شکل داده است.

اردیجیتال بانک مرکزی با ارز دیجیتال تفاوت‌ زیادی دارد

او مرحله چهارم را مرحله‌ای دانست که امروزه به آن وارد می‌شویم. او توضیح داد:

در این مرحله مفهوم پول چه به عنوان ابزار مبادله و چه به عنوان یک کالا یا دارایی که خودش می‌تواند فی‌نفسه ارزش پیدا کند، اهمیت پیدا می‌کند. در اینجاست که ما با مفاهیم جدیدی روبه‌رو می‌شویم که یکی از آنها رمزارزها هستند. بسیاری از مردم با رمزارزها به‌واسطه واحدهای پولی رمزارزی مانند بیت‌کوین آشنا هستند. رمزارزها امروزه وارد زندگی شده‌اند و بخشی از خریدوفروش را انجام می‌دهند.

پس از این توضیحات، ناظمی به ارزشی که ارز دیجیتال بانک مرکزی دارد اشاره کرد و در این باره گفت:

در کنار این رمزارزها ما با مفهوم دیگری هم تحت عنوان ارزهای دیجیتال بانک مرکزی روبه‌رو هستیم. CBDC با رمزارز تفاوت‌های زیادی دارد. بسیاری از CBDCهایی که ما می‌شناسیم و بانک‌های مرکزی معروف از آن استفاده می‌کنند، الزاماً مبتنی بر بلاکچین یا زنجیره بلوکی نیستند. پس وقتی از ارزهای دیجیتال مخصوصاً ارزهای دیجیتال بانک مرکزی صحبت می‌کنیم، الزاماً به معنای این نیست که از بلاکچین یا زنجیره‌های بلوکی استفاده می‌کنند و ممکن است از تکنولوژی‌های دیگر بهره بگیرند.

او بیان کرد که امروزه بین بلاک چین و مفهومی مانند دفاتر کل توزیع‌شده تفاوت‌هایی وجود دارد و وقتی درباره ارزهای دیجیتال بانک مرکزی صحبت می‌کنیم این تفاوت‌ها حائز اهمیت می‌شود. به‌عبارت دیگر بانک مرکزی همان پولی را که امروز به صورت نقدی استفاده می‌کنیم، تبدیل به یک ابزار دیجیتال می‌کند و این ابزار دیجیتال می‌تواند مبتنی بر بلاکچین باشد یا نباشد.

مساله‌ای که از نظر ناظمی مهم است و در حوزه ارزهای دیجیتال باید به آن اشاره کرد این است که حوزه ارزهای دیجیتال بانک مرکزی یک الزام است که باید به سوی آن حرکت کرد. او توضیح داد:

این الزام به این دلیل اهمیت پیدا می‌کند که تکنولوژی با گسترشی که پیدا می‌کند، پتانسیل‌های جدیدی را در اختیار نهادهای مالی و سیاست‌گذاری قرار می‌دهد که قبل از آن وجود نداشته است. به‌عنوان مثال اگر امروز درباره ارزهای دیجیتال صحبت می‌کنیم امکان اینکه بتوانیم زنجیره ارزش تولید شده در یک کشور را شناسایی کنیم هم به وجود می‌آید. همچنین این امکان که بتوانیم مشتریان خود را بشناسیم فراهم می‌شود. پس عدم استفاده از ارزهای دیجیتال به نوعی محروم کردن یک جامعه از یک حکمرانی، سیاست‌گذاری مناسب و حتی امکانات رفاهی است که کیفیت زندگی را افزایش می دهد و همچنین قدرت کسب‌وکارها را ارتقا می‌دهد.

انتخاب هدف اجتماعی بر طراحی ارز دیجیتال تاثیر دارد

او توضیح داد اگر بپذیریم که ارزهای دیجیتال یک الزام است که باید در سال‌های آینده و البته خیلی سریع به سمت آن حرکت کنیم احتیاج داریم که تصمیم‌گیری‌هایی هم پیش از آن داشته باشیم.

ناظمی در ادامه به یکی از مهم‌ترین تصمیم‌گیری‌هایی که در حوزه ارزهای دیجیتال وجود دارد، اشاره کرد و گفت:

تفاوت و تنوع ارزهای دیجیتال در کشورهای مختلف بسیار متنوع است و وقتی به نمونه‌های گوناگون نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم که هر کشوری بنا به اهداف خاصی که دارد ارزهای دیجیتال بانک مرکزی خودش را طراحی می‌کند. در بسیاری از کشورها ممکن است این ارزهای دیجیتال برای لایه کسب‌وکار طراحی شود، در حالی‌که در یک جامعه دیگر ممکن است برای سطح خریدها و پرداخت‌های خرد طراحی شود. بنابراین کشورهایی که امروزه مانند چین و سوئد به سمت ارزهای دیجیتال رفته‌اند، اهداف آنها کاملاً از هم متفاوت بوده و با این دوگانکی روبه‌رو بوده‌اند که برای کدام هدف اجتماعی می‌خواهند این ابزار را توسعه دهند. نوع هدف اجتماعی به شدت بر طراحی ارز دیجیتالی که مبتنی بر آن می‌خواهیم فعالیت کنیم، تاثیرگذار است.

از نظر رئیس سازمان فناوری اطلاعات مهم‌ترین اهدافی که برای ارز دیجیتال در ایران قابل طرح است بحث‌های مربوط به سیاست‌های بازتوزیع و مربوط به فرصت منصفانه برای شهروندان است. او در این باره توضیح داد:

اگر با این نگاه بخواهیم به مساله ارزهای دیجیتال بپردازیم قاعدتاً برای ما شفافیت اهمیت پیدا می‌کند. این ابزار می‌تواند مهم‌ترین ابزار برای افزایش فراگیری مالی باشد که یک سیاست مهم در کشور ایران تلقی می‌شود.

او درخصوص ضرورت این سیاست برای طراحی ارز دیجیتال بانک مرکزی گفت:

مهم‌ترین دلیل این ضرورت وضعیت فعلی خانوارها و دهک‌های خانواری است. ما در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که تعداد زیادی از دهک‌ها وضعیت ورشکستگی اقتصادی دارند. به این معنا که مخارج آن دهک بیش از منابع درآمدی آنهاست. در این وضعیت شاید بیش از آنکه به ارزهای دیجیتال نیاز داشته باشیم تا فرایندهای لایه کسب‌وکار را تسهیل کند، به ابزارهایی نیاز داریم که بتواند به شهروندان توانمندی بدهد و این امکان را به‌وجود بیاورد که ما بتوانیم سیاست‌های مختلف بازتوزیع خود را با کیفیت بهتری انجام دهیم. سیاست‌هایی از قبیل سیاست یارانه می‌تواند در فضای ارزهای دیجیتال با سادگی بهتر و با هدف‌مندی بهتر اجرا شود. چون قابلیت ردیابی دارد و اینکه ما برای هزینه‌کرد آن صرفاً روی حوزه‌های خاصی هدف‌گذاری کنیم.

ناظمی با اشاره به اینکه حکمرانی‌ها در آینده از طریق همین ابزارهای فناورانه می‌تواند ارتقا و کیفیت پیدا کند، گفت

اگر سراغ ارزهای دیجیتال نرویم این فرصت را از خودمان می‌گیریم که زندگی با کیفیت‌تری داشته باشیم. ارزهای دیجیتال یک الزام است و ما چاره‌ای نداریم که برای رفتن به سمت آن برنامه‌ریزی کنیم. برای برنامه‌ریزی شاید تنها بانک مرکزی نیست که سیاست‌گذار حوزه پول می‌شود. برای طراحی چنین ابزاری نیاز است که از حوزه‌های دیگر به خصوص حوزه‌های اجتماعی و فناورانه برای طراحی مطلوب‌تر ارز دیجیتال کمک گرفته شود.

او در پایان گفت که ارز دیجیتال صرفاً یک مسأله بانکی نیست، بلکه یک ابزار بانکی است که حوزه‌های مختلف با هدف‌های مختلف می‌توانند از پتانسیل آن استفاده کنند. بهترین راه پیش‌بینی آینده ساختن آن آینده است. اگر می‌خواهیم آینده بهتری داشته باشیم باید با بهترین ابزارها آن را بسازیم. پس چاره‌ای نداریم که از تکنولوژی‌های فردا استفاده کنیم تا بتوانیم اهداف بهتر و زندگی با کیفیت‌تری داشته باشیم.

منبع:

ارز دیجیتال


امتیاز دادن به خبر

با لایک کردن هر خبر شما می توانید کوین بیشتر جایزه بگیرید


مطالب مرتبط با این موضوع

درگاه های پرداخت صرافی ها دوباره بسته شدند;دلیل این اتفاق چیه؟

درگاه های پرداخت صرافی ها دوباره بسته شدند;دلیل این اتفاق چیه؟

مسدودسازی موقت صرافی‌های رمزارزی توسط بانک مرکزی؛ بازگشت به روال عادی

مسدودسازی موقت صرافی‌های رمزارزی توسط بانک مرکزی؛ بازگشت به روال عادی

یک حامی ارز دیجیتال موقتا رئیس مجلس نمایندگان آمریکا شد!

یک حامی ارز دیجیتال موقتا رئیس مجلس نمایندگان آمریکا شد!

تحقیقات درباره رونالدینیو به دلیل مشارکت در یک کلاهبرداری کریپتویی!

تحقیقات درباره رونالدینیو به دلیل مشارکت در یک کلاهبرداری کریپتویی!

اخبار مهم بازار رمزارزها در این هفته!

اخبار مهم بازار رمزارزها در این هفته!


تحلیل کاربران

رشد اقتصادی

hamedsahel

04/بهمن/1399

امروز چه بخواهیم چه نخواهیم اقتصاد دنیا به سوی مدرنیته و دیجیتال شدن میره و ماهم نباید طبق معمول از قافله عقب بمونیم چرا که یقینا این ابداعات نوین میتوانند محرک اصلی رشد اقتصادی و بهبود معیشت مردم گل جهان بشوند

9

moonboy

moon_boy85

04/بهمن/1399

هیچ وقت نشده این دولت به فکر مردم باشه:/ باز معلوم نیس دارن چه نقشه ای واسمون میکشن خدایا بسه دیگ خسته شدیم

11

اینده خود شخص

Reza1369

04/بهمن/1399

دنیا رو اورده به ارز دیجیتال وبا سعی و تلاش خودش شخص پس با تلاش و کوششبه موفقیت هایفراوان دست بیایم

11

ارز دیجیتال ملی

p@r@stesh

04/بهمن/1399

ارز دیجیتال ملی هرچی زودتر عرضه شه به سود هر کشوری ست و الان که ارزهای دیجیتال حرف اول و اخرو میزنن باید زود تر دست به کار شد

20

میهن پرستی یا ملی گرایی

meysam.mir

07/بهمن/1399

وقتی جدایی نادره از سیمین اصغر فرهادی تو مهمترین فستیوال جهانی میتونه اسکار بگیره... چرایی نداشتن یک رمز ارز ایرانی، به شخصه برای من نوعی جای سواله؟؟؟ ایراد کار کجا میتونه باشه؟ابزارش هست پشتکار و پشتوانه اش هست..استخراج امن و راحت بی استرس و صد البته ملی و ایرانی...به نظرم شدنی هستش..

5

ارزش ارزها

omid_p_78

05/بهمن/1399

امروزه هر کشوری به دنبال نفع خودش هستش وایران هم از این امر مستثنا نیست و توجه فراوانی به ارزهای دیجیتال میشه تاشاید نفعی برای کشور داشته باشد

6

ارز دیجیتال

ماهور

04/بهمن/1399

ارز دیجیتال ملی از الزامات هر کشوره و در زمان حال که ارزهای دیجیتال پیشرفت زیادی کرده اند ارز دیجیتال ملی میتونه در هر زمینه ای کارامد باشه

26

ما هنوز اندر خم یک کوچه ایم..

ahmad202z

04/بهمن/1399

امروزه استفاده و تبادل ارز دیجیتال برای هر ایرانی یک فرصته تا بتونه با کشورهای دیگر رقابت کنه و از کسب ثروت و تجارت بی بهره نمونه، ولی مسئولین ما هنوز تو مراحل اولیه ی تصمیم گیری باقی موندن

16

بانکهای‌ ایران‌ و‌ ارز‌ دیجیتال‌

mtpanah

04/بهمن/1399

اگر‌ بانک‌ های‌ ایران‌ ارز‌ دیجیتال‌ داشته‌ باشند‌ و‌ وارد‌ بازرهای‌ رقابت‌ جهانی‌ ارز دیجیتال‌ بشن‌ من‌ مطمعنم‌ اقتصادمون‌ تعغیر‌ میکنه‌ ومیتونیم‌ امیدوار‌ باشیم‌ به‌ بانکمون

12

بانک مرکزی ایران و ارز دیجیتال

yaser.n

05/بهمن/1399

دوستان اینکه بانک مرکزی کشورمون در مورد ارزهای دیجیتال و فراگیری بیشتر در حوزه ارزهای دیجیتال صحبت کرده یعنی نوید خوب در آینده

7

ارز دیجیتال ملی

arminaka71

04/بهمن/1399

به نظر من باید دولت به فکر ارزملی بشه چون بااین پیشرفت روز افزون درصعنت بلاک چین وارزشهای دیجیتال عقب می افتیم بدجور همین چین که هی قرار داداستخراج بستن ازشون کمک بگیرن برای ارزملی کشورمون راه پیشنهاد بدن وروش ساخت زیر ساختش آینده معاملات کشورها وتجار با ارزها دیجیتال که تحریم ها کمرنگ میشه دولت ما باید زودتر به فکر کاربردی کردن ارزها بشن به جایپرداخت دلار یورو ارزدیجیتال بدن بعد نگاه دلار میشکنه آینده دست خودمونه

17

ارز دیجیتال

azad6200

04/بهمن/1399

چه عجب پس از,سالها تاخیر دولتمردان مملکت ما نیز,به این واقعیت رسیدند که چاره ای جز قبول ارز دیجیتال در سیستم های مالی ندارند

9

رمزارز ملی

soheilstar

04/بهمن/1399

تعداد کشورهایی که در حال ساخت و یا آزمایش رمزارز ملیخودشون هستند، هر روز بیشتر میشه و این یک اتفاق رو به جلو است ، اگر ما نیز هر چه زودتر به این فکر نباشیم ، بسیار عقب خواهیم افتاد.

11

ارز دیجیتال ملی

dors@1

04/بهمن/1399

ارز دیجیتال ملی برای هر کشوری لازم است و می تواند زمینه ارز دیجیتال هر کشوری رو به وجود بیاورد و کاملا به سود کشور است

28

آینده جهان در گرو ارزها

yasinmou

04/بهمن/1399

آینده جهان در گرو ارزهای دیجیتال هستش و برای پیشرفت و عقب نماندن،هیچ کشوری نباید از اهمیت و ارزش و تاثیرشون بر دنیای صنعت و تکنولوژی چشم پوشی کنه! کشور ما هم درستِ که به ظاهر داره طوری نشون میده که کاری با ارز دیجیتال نداره؛ولی صد در صد پشت پرده شروع به استخراج کرده،اونم در سطح وسیع!

20

ایران و ارز دیجیتال

mkhedri

04/بهمن/1399

سیاست ایران در قبال ارز دیجیتال هنوز روشن نیست ولی قطعا به دنبال سود خودشون هستن چون تا حالا خیر اینا به مردم نرسیده

14

ارز دیجیتال ملی

terminator77

04/بهمن/1399

ارز دیجیتال ملی برای هر کشور لازم است و شاید در آینده نزدیک بتواند جای پول های کاغذی را بگیرد و لازم به ذکر است که ارز های دیجیتال ملی هر کشور یک امتیاز بزرگ برای آن کشور محسوب می شود.

9

اینده عموم مردم درگرو یادگیری وشناخت ارج

زارع

04/بهمن/1399

هرچه بیشت بتوانیم جامعه خودرا با ارزهای دیجیتال اشناکنیم ونحوه استفاده از انهارا بیاموزیم برای ارتقا کسب کار وشرایط اسان در خرید وفروش. ومعاملات وهزاران مزایای دیگر درگرو شناخت ارزهای دیجیتال که دراینده نزدیک بتوانیم بااستفاده وروال قانونی ارزهای دیجیتال با جهان همراه باشیم البته ایران دراول راه است هنوز راه طولانی تارسیدن به هدف اصلی بایددنبال کند

15

دانلود اپلیکیشن موبایل کوینگرام

با اپلیکیشن اندروید کوینگرام از آخرین مطالب بازارهای مالی و رمزارز ها با خبر باشید، قیمت تمامی رمزارز ها در لحظه چک کنید و نرخ آنها را با مبدل ارز کوینگرام به یکدیگر تبدیل کنید، با دیگر افراد در مورد تحلیل ها و مطالب گفت و گو کنید، سبد دارایی ارزهای دیجیتال خودتان را بسازید و از سود و زیان خود در بازه های زمانی مختلف با خبر باشید و با شرکت رایگان در مسابقات پیش بینی رمزارز جایزه ببرید.
coingram
coingram
کوینگرام

استارتاپ کوینگرام به عنوان یک رسانه تخصصی در حوزه بازار های مالی وارز های دیجیتال ، فعالیت خود را از تیر 1398 شروع کرد. هدف ما از ابتدا آموزش وآشنایی مردم با علم و فناوری آینده یعنی بلاک چین بوده است. آشنایی با انواع ارز های دیجیتال مانند بیت کوین، اتریوم، آدا کاردانو و بقیه رمزارز ها میتواند ما را در انتخاب خرید و سرمایه گذاری در این حوزه بسیار بیشتر کمک کند. همان طور که سرمایه گذاری ها و ورود پول به این حوزه روز به روز بیشتر می شود، مسئولیت ما برای آگاهی بخشی و اطلاع رسانی بیشتر می شود تا کسی درگیر پروژه های کلاه برداری و طرح های پانزی نشود.

برگزیده ها

درآمد از کوینگرام

شرایط و قوانین

مفاهیم پایه

آشنایی با بلاکچین

آشنایی با بیتکوین

آشنایی با اتریوم

کوینگرام

درباره ما

ارتباط با ما

شبکه های اجتماعی

اینستاگرامتلگرام

کلیه ی حقوق این سایت نزد کوینگرام محفوظ بوده و بازنشر محتوای اختصاصی با ذکر منبع بلامانع است.