صرافی بیتفینکس یکی از صرافیهای مطرح رمز ارز در جهان است. این صرافی ارز دیجیتال همواره به دلیل روابطش با شرکت تتر ، ارائهدهنده بزرگترین استیبل کوین در بازار ارزهای دیجیتال، مورد انتقاد بوده است.
در سال ۲۰۱۸، تتر یک کانال اعتباری به ارزش ۹۰۰ میلیون دلار برای بیتفینکس افتتاح کرد. ۷۵۰ میلیون دلار از این اعتبار توسط صرافی بیتفینکس مورد استفاده قرار گرفته بود. این وام، موضوع اصلی کشمکش حقوقی با دادستان کل نیویورک بوده است. طی ۲ سال گذشته، بیتفینکس ۲۰۰ میلیون دلار از این وام را به تتر پرداخت کرده بود. بیتفینکس روز جمعه بیان کرد که بقیه قسط وام ۵۵۰ میلیون دلاری را به شرکت تتر پرداخت کرده است.
صرافی بیتفینکس و تتر
صرافی ارز دیجیتال Bitfinex، پنجمین صرافی بزرگ رمز ارز در جهان از نظر حجم معاملات، اعلام کرده که ۷۵۰ میلیون دلار از وام دریافتی از شرکت تتر را به صورت کامل بازگردانده است. این صرافی اعلام کرده که ۵۵۰ میلیون دلار را در دی ماه به شرکت تتر بازگردانده و در دو سال گذشته، سالانه ۱۰۰ میلیون دلار را به این شرکت پرداخت کرده است.
مدیریت شرکت تتر و صرافی بیتفینکس مشترک است و از این جهت این صرافی ارز دیجیتال همواره مورد انتقاد قرار گرفته است. مدیریت صرافی بیتفینکس اعلام کرده است که این اعتبار را در سال ۲۰۱۸ دریافت کرده است. دفتر دادستان کل ایالت نیویورک این پرونده را پیگیری خواهد کرد. در این زمینه این ادعا مطرح شده که صرافی بیتفینکس برای پوشش زیانهای خود از شرکت تتر، که تحت مدیریت خودش است، وام دریافت کرده است. در واقع این صرافی برای پوشش زیانهای خود، از خودش وام دریافت کرده است. همچنین این شرکت متهم به پولشویی در بازار ارزهای دیجیتال است. مقام قضایی نیویورک در این زمینه گفت:
مدیران اجرایی شرکت تتر و صرافی بیتفینکس به منظور جبران زیان صرافی بیتفینکس، طی یک سری مبادلات مالی پیچیده، مبلغ ۹۰۰ میلیون دلار از دارایی پشتوانه رمز ارز USDT را برداشت کردهاند. شرکت تتر مدعی است که به ازای عرضه هر یک واحد رمز ارز USDT، یک دلار امریکا در صندوقی ذخیره کرده است. اما این پرونده نشان میدهد که بیتفینکس طی تراکنشهای پیچیده، ۹۰۰ میلیون دلار از این صندوق را برداشت کرده است.
مشاور عمومی صرافی بیتفینکس در پاسخ به این اتفاق چنین گفت:
صرافی بیتفینکس در کوتاه مدت به این مبلغ نیاز داشت و شرکت تتر آمادگی خود را برای اعطای وام با شرایط شفاف به این صرافی اعلام کرد. در این زمینه هیچ کار غیرقانونی انجام نشده است.
اما دادستان نیویورک اعلام کرده که اعطای وام به صرافی بیتفینکس قانونی است و مشکلی ندارد، اما شرکت تتر نباید از محل صندوق پشتوانه رمز ارز USDT این وام را پرداخت میکرد. این کار مصداق بارز تقلب است.
در مورد شرکت تتر و رمز ارز USDT همواره این تردید وجود داشته که تمام رمز ارزهای USDT پشتوانه دلار امریکا را ندارد. تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۹ صورت گرفته بود نیز همین نکته را نشان میداد که علاوه بر دلار، رمز ارز USDT داراییهای دیگری به عنوان پشتوانه برای رمز ارز تتر تعریف شده است که معادل دلاری آنها به نحوی است که برای هر رمز ارز تتر یک دلار امریکا پشتوانه وجود دارد.
اکنون صرافی بیتفینکس گفته است که این مبلغ وام را بازگردانده است. اما این باعث مختومه اعلام شدن پرونده نخواهد شد و به نظر میرسد مشکلات حقوقی صرافی بیتفینکس ادامه دار خواهد بود.
Rohan Grey استاد دانشکده حقوق دانشگاه Willamette در واکنش به این اتفاق گفت:
مدارک تایید شدهای مبنی بر بازگرداندن وام از جانب صرافی بیتفیکس به شرکت تتر وجود ندارد. حتی در صورتی که صرافی بیتفینکس این مبلغ را بازگردانده باشد، این اتفاق نشان میدهد اینکه تمام رمز ارزهای تتر پشتوانه دلار امریکا را ندارد، ادعای درستی است. این نکته برای استیبل کوین تتر نکته نگران کنندهای است.
شرکت تتر هنوز واکنشی به این خبر نداده است. در صورت تایید شدن این اتفاق، تتر خود اعتراف خواهد کرد که حداقل در حدفاصل سالهای ۲۰۱۸-۲۰۲۰ تمام رمز ارزهای USDT پشتوانه دلار امریکا را نداشته و مبلغ ۹۰۰ میلیون دلار از این پشتوانه به صورت وام به صرافی بیتفینکس اعطا شده است.
منبع: