سایت GUSDT که در سال ۲۰۲۰ به وجود آمده، به ادعای خود، یک وبسایت سرمایه گذاری و یک توکن ذخیره ارزش مبتنی بر استاندارد ERC20 اتریوم است. بانک سرمایه گذاری جهانی GIB نیز برای همکاری با سایت GUSDT، برنامههای مختلفی در ۸ بخش دارد که شامل پلتفرم ترید ارزهای دیجیتال، توسعه استیبل کوین GUSDT، ترویج تکنولوژی پزشکی با ماریجوانا، پلتفرم بازی روی زنجیره، شبکه محتوایی و انتشار زنده ویدیو (SDN)، پروتکل مالی غیرمتمرکز، سرمایه گذاری در توسعه استخراج معادن، اتوماسیون پروسه رباتیک و تکنولوژی هوش مصنوعی هستند. در این مقاله به بررسی سایت GUSDT میپردازیم تا ببینیم آیا سرمایه گذاری در آن معقول است یا خیر.
بررسی سایت GUSDT
اخیرا پروژهای به نام GUSDT توجه کاربران ایرانی را به خود جلب کرده و بنا به درخواست کاربران، تیم میهن بلاکچین تحقیقاتی بر روی این پروژه انجام داد. در ادامه مقاله، نتیجه این تحقیقات را مطالعه خواهید کرد.
در ابتدا باید بگوییم که بانک سرمایه گذاری جهانی یا GIB که با این وبسایت همکاری میکند، پلنهای درآمدزایی در نظر گرفته که غیرمنطقی و برخی از آنها نیز کاملا غیرمرتبط با حوزه بلاکچین هستند؛ اما این بانک میخواهد هر طور شده از بلاک چین استفاده کند. این تلاشها ناآشنا نیستند؛ ما در پروژه اکو اسمارت (Eco Smart) نیز دیدیم که پروژههای بسیار زیادی را میخواست با استفاده از قرارداد هوشمند پیاده سازی کند. این کلمات پیچیده و کاربردهای غیرمنطقی، تنها یک دلیل دارند؛ از آنجایی که خیلی از افراد با این اصطلاحات آشنا نیستند، با خود فکر میکنند که اگر این اصطاحات و کاربردها را واقعا به کار میبرد، پس حتما درست کار میکند. اما یادتان باشد: هر پروژهای که نام بلاک چین و قرارداد هوشمند و اصطلاحات و کاربردهای ثقیل را به یدک میکشد، ممکن است فقط بازی با کلمات برای گول زدن شما باشد.
جمله ابتدایی وایت پیپر پروژه GUSDT این است: «GUSDT درباره تکامل است؛ مرحله بعدی مدیریت دارایی و سرمایه. با ترکیب مدل سرمایه گذاری بنیادی با تکنولوژیهای جدید دنیای کریپتو!»
وارد سایت GUSDT.io که شدیم، دیدیم که این سایت فقط و فقط یک صفحه دارد و تمام توضیحات بخشهای مختلف تنها در یک صفحه هستند! این برای سایتی که ادعای سرمایه گذاری متحولانه میکند، بسیار سطحی است. این نشان دهنده این است که با آن همه ادعاهای بزرگ، مالکان پروژه حتی مقداری برای سایت خود زمان نگذاشتهاند و این یک نکته منفی است.
در بخش اکوسیستم GUSDT گفته شده که ما در صنایع و داراییهای مختلف سرمایه گذاری میکنیم، تا حداکثر سود را در ازای حداقل ریسک ارائه کنیم. پس این پروژه به دنبال جذب سرمایه از کاربران برای سرمایه گذاری در صنایع مختلفی کند که هیچ نام و نشانی ندارند و تنها هدف آنها عنوان شده است.
در سایت نوشته شده که صرف نظر از این که چه کسی هستید و کجا زندگی میکنید، میتوانید بدون داشتن دانش فنی سرمایه گذاری کنید. ما قبلا بارها تذکر دادیم که هر پروژهای که به کشورهای تحت تحریم مثل ایران اجازه فعالیت میدهد، یا کلاهبرداری میکند و یا با قانون گذاران دچار مشکل میشود؛ زیرا قانون گذاران در صورت مشاهده پروژهای که با کشورهای تحت تحریم تعامل دارد، برخورد جدی میکند.
وایت پیپر پروژه GUSDT
این سایت یک وایت پیپر ۴۰ صفحهای دارد که پر از کلمات سخیف و گیج کننده است و ۸ برنامهای که در بالا به آنها اشاره کردیم را توضیح میدهد. با بررسی Whitepaper این سایت، یاد دوران اوج ICOها در سال ۲۰۱۷ میافتیم که هر پروژهای با نوشتن یک وایت پیپر به جذب سرمایه میپرداخت و بیشتر آنها کلاهبرداری میکردند.
در جایی از وایت پیپر آمده است:
در دنیای “پولدار و پولدارتر” ما، تمام فرصتهای بزرگ تنها در اختیار سرمایه داران بزرگ است؛ برای همین ما پروژه GUSDT را راه اندازی کردیم تا تمام سرمایه گذاران خُرد نیز بتوانند فرصتهای بزرگ را داشته باشند.
این جملات، در واقع تنها برای ایجاد حس طمع در کاربران است و البته که هیچ گونه اشارهای به این که چگونه میخواهند این کار را بکنند، در هیچ کجا نشده است. پس نتیجه میگیریم که تمام این توضیحات تنها بازی با کلمات است. همچنین تمام توضیحاتی که در وبسایت این پروژه آمده، عینا در وایت پیپر، سایتهایی که آن را تبلیغ میکنند، کوین مارکت کپ، توییتر، اینستاگرام و کانال تلگرام آن تکرار شده است. این نشان دهنده ضعف محتوایی و سطحی نگریستن به پروژه به این بزرگی است.
تیم GUSDT
در داخل سایت GUSDT تیمی ۱۰ نفره از اعضای ارشد پروژه معرفی شده است. این ۱۰ نفر، هر کدام مدیریت بخشی از پروژه را بر عهده دارند. پس چرا سایت آن تا این حد ضعیف است؟ چرا محتوای سایت ضعیف و تکراری است؟ در ادامه با این تیم ۱۰ نفره آشنا خواهید شد:
Gobinath Nadarajan مدیر پروژه:
از این شخص تنها یک صفحه در توییتر پیدا کردیم و غیر از آن هیچ! اگر پروژه ادعای بزرگی دارد، پس از مدیران آن نیز باید اطلاعاتی یافت شود، اما این گونه نیست!
Nick Barton Grimley رهبر پروژه:
این شخص به عنوان مدیر مالی ارشد در پروژه Quantreum فعالیت داشت، که این پروژه به عنوان کلاهبرداری معرفی شده است.
Steven Stanbrook مدیر مارکتینگ
اطلاعاتی از این فرد در هیچ کجا یافت نمیشود! همانطور که میبینید، در لینکدین ۷ نفر با نام مشابه وجود دارند که هیچ کدام از آنها این شخص خاص نیستند.
از بقیه مدیران پروژه GUSDT به غیر از Steven Kong (مدیر استراتژی) نیز اطلاعاتی یافت نمیشود. استیون کونگ نیز به عنوان مدیر پروژه WOW COIN شناخته میشود که یک پروژه کلاهبرداری است. بنابراین نتیجه میگیریم که یا این افراد وجود خارجی ندارند و یا نامهای افراد دیگر را برای خود انتخاب کردهاند. همچنین همانطور که در تصویر زیر میبینید، هیچ نام و نشانی از مدیرعامل این سایت نیست، که این موضوع بسیار مشکوک است.
در ادامه بررسی سایت GUSDT، به بخش رودمپ یا نقشه راه میرسیم، که تنها به انتهای سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۰ اشاره شده است. یعنی پس از سال ۲۰۲۰، هیچ برنامهای برای ارائه ندارند. پس از نقشه راه، به تماس با ما رسیدیم که تنها دو آدرس ایمیل نوشته شده است. آیا پروژه به این بزرگی، دفتر ندارد؟ چرا هیچ آدرس و شماره تلفنی وجود ندارد؟!
تا اینجا، ما به بررسی کامل سایت GUSDT.io پرداختیم. متوجه شدیم که سایت این پروژه بسیار ضعیف است و هیچ چیز خاصی برای ارائه ندارد. به علاوه ما در هیچ کجای سایت گزینه Invest یا هر چیزی که مربوط به سرمایه گذاری ما باشد، پیدا نکردیم! GUSDT که ادعا میکند برای سرمایه گذاری طراحی شده است، پس چرا هیچ جایی وجود ندارد که ما بتوانیم سرمایه گذاری کنیم؟ عجیب نیست؟!
پروژه GUSDT در صفحات اجتماعی
قبل از بررسی این پروژه در صفحات اجتماعی، باید بگوییم که بانک GIB که پروژههای مختلفی را با همکاری GUSDT راه اندازی میکند، به گفته بسیاری از افراد در صفحات اجتماعی، کلاهبردار است. نمونههایی از کامنتهای مردم را میبینیم:
در پست بالا که از پیج GIB Capital Group Fraud Scam در فیسبوک گرفته شده، نوشته شده که GIB آدرس وبسایت خود را تغییر داده است. چرا؟ دلایل مختلفی برای این کار وجود دارد. اما یک بانک بزرگ سرمایه گذاری بین المللی چرا باید آدرس سایت خود را تغییر دهد؟! یک تصویر دیگر را ببینیم:
در کامنت بالا که در صفجه بانک GIB گذاشته شده، یک کاربر نوشته که این یک شرکت کلاهبرداری است. من به این کمپانی اعتقادی ندارم و GUSDT را در فاز سوم نمیخرم. اگر شما بخرید، نمیتوانید تا ۹ ماه برداشتی داشته باشید! پولتان را در GUSDT و GIB هدر ندهید. این یک کلاهبرداری بسیار بزرگ است! یک کامنت دیگر:
این پست در پیج GIB Capital Group Fraud Scam در فیسبوک قرار دارد. در این پست نوشته شده که GUSDT در Coin Tiger لیست شده است. پس از آن که درباره مشکلات برداشت در گوگل جستجو کردم، مسائل زیادی پیدا کردم. سپس در گروه تلگرامی آنها پیغام دادم تا از شکایات کاربران مطمئن شوم، اما زمانی که شما حقیقت را میگویید، شما را از گروه اخراج میکنند. یک پست دیگر:
در همین پیج فیسبوک، نوشته شده که من به ۳ نفر از اعضای GIB مشکوکم. آنها عروسکهای خیمه شب بازی Darren Yaw هستند. در ادامه گفته شده که GIB بنا شده تا برداشت داراییهای گیر کرده برای سرمایه گذاران GCG ASIA را ساده کند. البته در نظر داشته باشید که شرکت GCG ASIA نیز کلاهبردار است و توسط DATO SRI Darren Yaw بنیانگذاری شده است. از آنجایی که او هیچ پس زمینهای در رابطه با کریپتو ندارد، احتمالا استیو کونگ (اسکمر WOW COIN) و نیک بارتون گریملی (کلاهبردار Quantereum Coin) را استخدام کرده تا بتوانند با این سیستم کلاهبرداری کنند. Darren Yaw خود را به عنوان مقام ارشد GCG ASIA معرفی نمیکند؛ احتمالا سعی میکند از طرف سرمایه گذاران شناسایی نشود و به جای خودش، یک شخص دیگر به نام وینسنت جی. کلسی را به عنوان مدیرعامل معرفی کرده است. دارن یاو فقط اعلامیههای صوتی برای سرمایه گذاران قرار میدهد.
فالوورهای پیج اینستاگرام GUSDT بسیار کم هستند و لایکها و کامنتها نیز کم است و به غیر از یکی دو نفر کاربر خارجی، بقیه کامنتها ایرانی هستند که نصف آنها نیز از این که برداشت امکان پذیر نیست، شاکی هستند. شما میتوانید در گروه تلگرام GUSDT نظرات کاربران را درباره این پروژه بخوانید. همچنین در توییتر میتوانید نظرات و کامنتها را بخوانید و سپس تصمیم بگیرید که آیا این پروژه ارزش سرمایه گذاری دارد یا خیر.
توکن GUSDT
در زمان نگارش این مقاله، این توکن در جایگاه ۲۲۷۲ در وبسایت کوین مارکت کپ قرار دارد و قیمت آن حدودا ۶۵ دلار است. در توضیحات Coinmarketcap نیز عینا همان توضیحاتی که در وبسایت GUSDT نوشته شده، تکرار شده است. چند صرافی ناشناخته نیز آن را لیست کردهاند که هر کدام از آنها یک قیمت ارائه میکنند؛ محدوده قیمتی نیز از ۳۷ دلار تا ۸۲ دلار متغیر است! نکته جالب دیگر نیز این است که حجم معاملات، عرضه کل و عرضه در گردش نامعلوم است. با این حال، حجم معاملات ۲۴ ساعته این توکن حدود ۱۸ میلیون دلار است! اگر حجم معاملات به این بزرگی آن هم فقط در ۲۴ ساعت دارد، پس چرا در جایگاه ۲۲۷۲ قرار دارد؟! این نشان دهنده احتمال دستکاری قیمتی توسط اعضای شرکت است، تا این توکن را بر سر زبانها بیاندازند و به سرمایه گذاران نشان دهند که معاملات زیادی انجام میشود.
جمع بندی
همانطور که دیدید، سایت GUSDT هیچ گونه برنامه مشخصی ندارد؛ تنها چند نمونه از برنامههایش را با کمک بانک GIB نوشته، که احتمالا هیچ چیزی برای ارائه نخواهد داشت. در بررسیهای انجام شده توسط تیم میهن بلاکچین، متوجه شدیم که اگر هم تمام نظرات کاربران اشتباه باشند و این پروژه کلاهبرداری نباشد، قطعا یک سایت سرکاری است. این سایت هیچ برنامهای برای بعد از سال ۲۰۲۰ ندارد و احتمالا سایت را بسته است؛ زیرا ما هیچ جایی که بشود از آنجا سرمایه گذاری کرد، پیدا نکردیم.
بانک GIB یا Global Investment Bank یا بانک سرمایه گذاری جهانی، با سایت GUSDT همکاری میکند، که البته در برخی از اسناد ارائه شده توسط کاربران در صفحات اجتماعی، این شرکت نیز کلاهبردار و اسکم است. از اعضای ۱۰ نفره تیم سازنده پروژه GUSDT، دو نفر در پروژههای کلاهبرداری همکاری داشتند و مدیرعامل آن نیز در اعضای تیم حضور ندارد و طی تحقیقات انجام شده توسط مردم، این فرد نیز یک کلاهبردار است.
**کوینگرام مرجع تخصصی آموزشی، تحلیلی و خبری در حوزه تکنولوژی بلاکچین و ارزهای رمزنگاری شده است و یکی از اولویت های مجموعه آگاهی رسانی به مردم عزیزمان است. با توجه به اینکه پروژه های زیادی در بخش زیر ذره بین مورد نقد و بررسی قرار میگیرد و تعدادی از این پروژه ها کلاهبرداری یا مشکوک به کلاهبرداری هستند؛ معمولا افرادی که ذینفع یا مالک پروژه های کلاهبرداری هستند، از طریق بخش کامنت سعی میکنند با درج نظرات غیر واقعی و متناسب با نفع شخصیشان، کاربران را گمراه کنند.
مجموعه کوینگرام همیشه علاقمند به دریافت نظرات و پیشنهادات شما در مورد تمامی مطالب منتشر شده در اپلیکیشن هست و شما میتوانید از طریق دایرکت یا تلگرام نظرات و پیشنهادات خودتان را برای ما ارسال کنید.
منبع: