رییس فدرال رزرو گفت ارز دیجیتال بانکهای مرکزی (CBDC) در صورتی میتوانند وجود داشته باشند که قانون گذاری شوند و در کنار ارزهای سنتی به فعالیت خود ادامه دهند. جروم پاول رییس فدرال رزرو آمریکا گفت ارزهای رمزنگاری شده با پشتوانه دولتی و رمز ارزهای بانکهای مرکزی، طی سالهای آتی میتوانند در کنار ارزهای سنتی به فعالیت خود ادامه دهند.
ارز دیجیتال و پول سنتی
جروم پاول این سخنان را در ویدیوی از پیش ضبط شده برای همایش حوزه پرداختها در بازل سوییس و در بحبوحه ورود سازمانهای بزرگ به عرصه ارزهای دیجیتال و بیت کوین طی چند وقت اخیر بیان کرد.
ارزهای دیجیتال بانک مرکزی در واقع استیبل کوینهایی با پشتوانه ارزهای سنتی و فیات هستند که مستقیما توسط دولت کنترل و صادر میشوند. تمام تراکنشهای CBDCها در بلاک چین قابل مشاهده هستند و روشی سریعتر و قابل رصد و پیگیریتری نسبت به پول نقد هستند؛ هرچند ممکن است همانند بیت کوین یا سایر ارزهای دیجیتال شناختهشده و عمومی، در دسترس نباشند.
جروم پاول معتقد است که رمز ارزهای بانک مرکزی در کنار پول نقد و ارزهای سنتی، در بازارهای مالی سراسر جهان نقش مهمی ایفا میکنند. او با بیان این که CBDCها باید در کنار پول نقد و انواع دیگر پول در سیستم پرداخت وجود داشته باشند، گفت:
طی گزارش اخیر بانک پرداختهای بینالمللی و گروهی از ۷ بانک مرکزی شامل فدرال رزرو، به ارزیابی نقش CBDCها در کمک به تحقق اهداف سیاستهای عمومی بانکهای مرکزی پرداخته شده است.
پاول خاطرنشان کرده است که ادامه یافتن بحران ویروس کرونا، نیاز به یک سیستم ارزی مطمئن و بینالمللی را به وجود آورده است. سیستمی که به برطرف کردن محدودیتهای سیستمهای پرداخت کنونی منجر شود.
وی در این خصوص گفت:
همانطور که از این همایش نیز پیداست، علیرغم چالشهایی که طی سال گذشته داشتهایم، همچنان میتوانیم به پیشرفتهای مهمی دست یابیم.
اعضای مهمی از بانک پرداختهای بینالمللی و سایر قانون گذاران حوزه امور مالی در این همایش حضور داشتند.
کمک شیوع جهانی ویروس کرونا به ارزهای دیجیتال
طی سال گذشته و در بحبوحه بحران ناشی از شیوع ویروس Covid-19، ارزهای دیجیتال به محبوبیت بیشتری در میان بانکهای و موسسات مالی جهانی دست یافتند.
کریستین لاگارد (Christine Lagarde) رییس بانک مرکزی اروپا در ماه دسامبر سال گذشته گفته بود که شیوع جهانی ویروس کرونا، انتقال به سیستم ارزهای رمزنگاری شده را سرعت بخشیده است. وی به افزایش روشهای پرداخت دیجیتال اشاره کرده و گفته بود که این روشها، ایمنتر از پول نقد هستند.
سازمانها و موسساتی نظیر بانک مرکزی ژاپن، بانک انگلستان و حتی نهادهای قانونی کره جنوبی نیز با این موضوع موافق بودهاند و برنامههای عرضه CBDC خود در آینده نزدیک را مد نظر داشتهاند.
منبع: