درست است که استخراج بیت کوین از نظر میزان آلودگی تولید شده، برای محیط زیست خوب نبوده است، اما تحقیقات نشان میدهد که بانکها از این نظر، بسیار مخربتر از ارزهای دیجیتال هستند.
بانکهای انگلیسی، روی پروژههایی سرمایهگذاری کردهاند که به اندازه کشورهای تراز اول آلودگی تولید میکنند. بر اساس تحقیقات گرینپیس و WWF، بانکهای انگلیسی از پروژههایی حمایت کردهاند که در سال ۲۰۱۹ حدودا ۸۰۵ میلیون تن کربی دیاکسید تولید کردهاند.
برای آنکه مقایسه بهتری از این اعداد داشته باشیم جالب است بدانید که کشور انگلستان در همان زمان، حدود ۴۵۵ میلیون تن CO2 تولید کرده است.
انگلیس یکی از کشورهایی است که نقش زیادی در تغییرات اقلیمی دارد و با ۳۷۰ میلیارد تن کربن دی اکسید ساطع شده، در جمع ۲۰ کشور آلاینده دنیا قرار دارد. آمریکا و چین با اختلاف زیادی در صدر جدول قرار دارند.
نقش بانکها در تغییرات اقلیمی
در این بررسی آماری منتشر شده است که برای طرفداران محیط زیست باید قابل توجه باشد. در این گزارش آمده است:
در ۵ سال گذشته بعد از قرارداد پاریس، ۶۰ بانک بزرگ دنیا، مسئول ۳.۸ تریلیون دلار از سوختهای فسیلی بودهاند.
این تحقیقات منحصر به انگلستان نیست. گزارش نقش بانکداری در هرج و مرج تغییرات اقلیمی، که توسط ۳۱۲ سازمان در ۵۰ کشور تایید شده است، نشان میدهد که سرمایهگذاری بانکهای بزرگ دنیا در بهره برداری سوختهای فسیلی افزایش یافته است. بزرگترین این بانکها عبارتند از جیپی مورگان، سیتی، ولز فارگو و بانک آو آمریکا، که همگی در آمریکا قرار دارند.
بیت کوین در مقابل بانکها
بحثهای محیط زیستی در حوزه ارزهای دیجیتال سالها است که در جریان است، اما این موضوع بعد از اعلام شرکت تسلا مبنی بر تعلیق پرداخت توسط بیت کوین به دلایل زیست محیطی، مرکز توجه همگان قرار گرفته است.
این خبر باعث شد که جامعه ارزهای دیجیتال شوکه شوند و قیمت بیت کوین حدودا ۵۰٪ پس از آن ریزش کند. قیمت ارز دیجیتال BTC از حدود ۶۰،۰۰۰ دلار تا ۳۰،۰۰۰ کاهش یافت. بسیاری از تحلیلگران معتقدند که این روند صعودی به یکباره به روند نزولی تبدیل شده است.
پس از اعلام خبر، ایلان ماسک در توییتی نوشت که قصد دارد در توسعه بلاکچین دوج کوین کمک کند و آن را برای پذیرش جهانی آماده کند.
او تاجایی پیش رفت که مدعی شده بود دوج کوین در مقابل بیت کوین پیروز میشود.
تاکید بر استخراج سبز بیت کوین
یکی از برتریهای دوج کوین نسبت به بیت کوین این است که الگوریتم اجماع آن، به مصرف انرژی زیادی احتیاج ندارد.
مایکل سیلور، مدیر عامل شرکت مایکرو استراتژی، در روزهای گذشته به همراه ایلان ماسک و تعدادی از فعالان صنعت استخراج Bitcoin، جلسهای ترتیب دادند که در نهایت به تشکیل شورای استخراج بیت کوین منجر شد. این شورا قصد دارد انرژی ارزان و تجدیدپذیر را برای این صنعت تبلیغ کند.
از آنجا که تمام آلایندگی مرتبط با بلاکچین بیت کوین حدود ۵۷ میلیون تن CO2 است، به نظر میرسد ایده پرداخت با استفاده از BTC به جای دلار، که بیش از ۱۰ برابر آلایندهتر است، برای شرکت تسلا مناسب باشد.
منبع: