در ماههای اخیر، تعداد حملات هکرها و ترک پروژهها توسط سازندهها در پروتکلهایی که بر بستر زنجیره هوشمند بایننس کار میکنند افزایش یافته است. این مسئله با واکنش بایننس همراه شده است و یکی از مسئولین ارشد این صرافی عنوان کرده است که بایننس مسئولیتی در قبال ترک پروژهها و حملات هکرها ندارد.
به گزارش کوین دسک، یکی از نمایندگان بایننس روز چهارشنبه با اشاره به اتفاقاتی که فضای امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای میافتد، اعلام کرد که بایننس در بسیاری از موارد نمیتواند با عقبگرد، ضررهایی که بهواسطه رخنههای امنیتی به پروژهها وارد میشود را جبران کند. این در حالی است که کنترل بایننس روی بایننس اسمارت چین (BSC) بسیار بالا است و بسیاری از منتقدان آن را متمرکزتر از بلاک چینهای رقیب میدانند.
سامی کریم (Sami Karim)، هماهنگکننده کسبوکار و اکوسیستم توسعه بایننس در کنفرانس کانسنسوس امسال گفت:
بایننس اسمارت چین یک زیرساخت عمومی و بدون نیاز به مجوز است؛ از همین رو همه میتوانند در آن پروژههای خود را اجرایی کنند. در این فضا هم هک هست و هم اقدامات خرابکارانه. رخنههای امنیتی دیفای چیز جدیدی نیستند و قطعاً فقط هم در بایننس اسمارت چین دیده نمیشوند.
او در ادامه گفت:
نمیشود آن طور که مردم فکر میکنند، سیستم را به عقب برگردانند.
در طول ۹ ماه گذشته، اکوسیستم زنجیره هوشمند بایننس رشد بسیار زیادی داشته است و توانسته بهعنوان یکی از رقبای اصلی اتریوم، اسم و رسم خوبی برای خودش دست و پا کند. برخی از فعالان حوزه ارزهای دیجیتال، بایننس اسمارت چین را «قاتل اتریوم» میخوانند.
بایننس اسمارت چین از الگوریتم اجماع اثبات اصالت سهامگذاریشده (PoSA) استفاده میکند. در این الگوریتم، ۲۱ نود منتخب شبکه را کنترل میکنند و توسط دارندگان بایننس کوین (BNB) انتخاب میشوند. این در حالی است که خود بایننس یکی از بزرگترین دارندگان توکنهای بایننس کوین است و از همین رو کنترل زیادی روی شبکه دارد.
چانگپنگ ژائو، مدیرعامل صرافی بایننس، با انتقادهای زیادی از سوی فعالان بازار ارزهای دیجیتال روبهرو است. بسیاری از این افراد از او میخواهند کاری در مورد ترک پروژههای بایننس اسمارت چین و ضررهایی که به این واسطه به سرمایهگذاران وارد میشود، انجام دهد.
کریم در پاسخ به سؤال خبرنگاران در مورد اینکه آیا بایننس اسمارت چین در آینده غیرمتمرکزتر میشود یا نه، گفت:
در واقع رویکرد ما بیشتر تمرکز روی دانشافزایی و حمایت از اکوسیستم توسعه است.
او در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به علاقه «قابلتوجه» نهادها به بایننس اسمارت چین و دیفای گفت که تیم بایننس تمرکز بیشتری در مورد برآوردهکردن خواستههای آنها خواهد داشت. حریم شخصی تراکنشها از جمله خواستههای آنها عنوان شده است. کریم در این باره گفت:
نهادها نیازمند حریم خصوصی در مورد تراکنشها، ابزارهای بالقوه خصوصی یا استخرهای نقدینگی خصوصی یا بازارهای نقدینگی با امکاناتی متفاوت از چیزهایی که امروزه با آنها سر و کار داریم، هستند. آن گونه هم بدون نیاز به مجوز نیست که هر کسی بتواند در آن مشارکت کند.
منبع: