امروز، ۱ ژوئن ۲۰۲۱ (۱۱ خرداد ۱۴۰۰) در ساعت ۱۹:۳۰ به وقت ایران، تاییدکنندگان استلار (XLM) در مورد مسالهای مهم تصمیمگیری خواهند کرد.
بنابر اعلان رسمی بنیاد توسعه استلار – که بنیادی غیرانتفاعی برای توسعه بلاکچین استلار است – تاییدکنندگان شبکه استلار امروز بر سرنوشت بروزرسانی پروتکل ۱۷ این شبکه رایگیری خواهند کرد.
پروتکل ۱۷ استلار به زودی عرضه خواهد شد و ویژگی جدیدی در بردارد که افقهای جدیدی برای صدور داراییهای ضابطهمند در شبکه استلار خواهد گشود.
اگر این بروز رسانی تصویب شود، بلافاصله مکانیزم بازپسگیری دارایی بر روی شبکه استلار فعال خواهد شد که قدرت این شبکه در پیروی از قوانین و ضوابط بازارهای مالی در اقصی نقاط دنیا را بهبود خواهد بخشید. ویژگیهای جدید به صادرکنندگان دارایی یا عواملشان این اجازه را خواهد داد تا دارایی را در شرایطی خاص باطل کنند.
برای فعال کردن این ویژگی، پارامترهای متنوعی به پروتکل استلار افزوده شده است که از آن جمله میتوان به فلگ (پرچم) حساب جدید، خطوط اعتبار جدید، فلگ موجودی قابل مطالبه و سازوکار تازهای برای بهره بردن از این پرچمها اشاره کرد.
در صورت تصویب این بروز رسانی، صادرکنندگان دارایی قادر خواهند بود داراییشان را نشانهگذاری کنند و داراییهایی که کلاهبرداران اخاذی کردهاند را بازگردانند. آنها همچنین میتوانند به درخواستهای مقام قضایی یا رگولاتوری بازار پاسخ دهند و افراد را تایید کنند تا در صورت از دست رفتن کلید خصوصی، بتوانند داراییشان را بازیابی کنند.
فرصتهای پیش روی استلار پس از بروز رسانی
مکانیزم بازپسگیری داراییها، موجودی و حسابهای فعلی را متاثر نخواهد کرد. هنگام صدور دارایی جدید، صادرکننده باید مشخص کند که آن دارایی قابلیت بازپسگیری خواهد داشت یا نه. این ویژگی بر روی توکن بومی شبکه استلار (XLM) قابل فعالسازی نیست چرا که این توکن به صدور یا خط اعتباری احتیاجی ندارد. همچنین قابلیت بازپسگیری عطف به ماسبق نخواهد شد و شامل داراییهایی که اکنون بر روی شبکه موجودند، نیست.
قبل از پروتکل ۱۷، ابزارهای مالی ضابطهمند کمی در شبکه استلار موجود بود چرا که راههای زیادی برای پایبندی به قوانین این حوزه وجود نداشت. برخی راهحلهای مبتنی بر چند امضا (multisig – مولتی سیگ) پیشنهاد شده بود که به دلیل نداشتن کنترل تام صاحب دارایی بر روی داراییاش چندان مورد استقبال قرار نگرفته بود. با معرفی مکانیزم بازپسگیری دارایی، اکنون امکان توکنیزه کردن انواع صندوقها، اوراق و سرمایهها وجود دارد و تمامی اینها میتواند منطبق بر قوانین مالی صورت گیرد. با ترکیب این ویژگیهای جدید با شبکه انکرها (anchors)، که سرویسهایی برای فراهم کردن امکان دسترسی کاربران به شبکه با ارز محلیشان هستند، استلار میتواند به صادرکنندگان ابزارهای مالی امکان دسترسی به بازارهای جدید در اقصی نقاط دنیا را دهد.
منبع: