رکورد کاهش سختی استخراج شبکه بیت کوین با سقوط ۲۸٪ آن در ۳ جولای (۱۲ تیر) شکسته شد. نسبت قیمت بیت کوین به سختی استخراج در شبکه یک سیگنال مهم برای تریدرها است. البته یک پیشبینی دیگر نیز وجود دارد که بر اساس آن بزرگترین رمز ارز بازار تا اکتبر امسال (مهر ماه) به کف قیمت خود نخواهد رسید.
تیموتی پیترسون (Timothy Peterson) در یک رشته توییت روز جمعه به نسبت قیمت بیت کوین و سختی استخراج آن اشاره کرد و اعلام کرد روند نزولی فعلا تمام نشده است.
سختی استخراج شبکه Bitcoin روز شنبه در بلوک ۶۸۹،۴۷۲ به میزان تقریبی ۲۷.۹۴٪ کاهش پیدا کرد و رکورد بزرگترین افت این شاخص را جابجا کرد.
این کاهش به دلیل ممنوعیت استخراج بیت کوین در چین و مهاجرت ماینرها از این کشور و در پی آن پایین آمدن نرخ هش شبکه اتفاق افتاده است.
برای ماینرهایی که در حال حاضر فعال هستند این اتفاق خوشایندی خواهد بود. سختی استخراج با تغییر هشریت شبکه به صورت خودکار محاسبه میشود و با کاهش آن، استخراج بیت کوین پرسودتر خواهد شد.
ماینرهایی که در حال حاضر غیرفعال شدهاند تا ماهها بعد به جایگاه قبلی خود باز نخواهند گشت. در این مدت با افزایش تدریجی هشریت شبکه، سختی استخراج نیز افزایش مییابد و رقابت برای به دست آوردن پاداشی ثابت بیشتر میشود.
اصطلاحی در میان ماینرها وجود دارد که میگوید قیمت، هشریت شبکه را دنبال میکند. با این حال یک الگویی مخالف این نظریه وجود دارد که رفتار قیمت در آینده را به شکلی متفاوت نشان داده است.
پیترسون عنوان کرده است رابطه میان قیمت و هشریت شبکه تنها برای پیدا کردن اوج قیمت در بازههای کوتاه مدت مفید است. نمودار قیمت بیت کوین روندهای صعودی را در سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۷ نشان میدهد. قلههای قیمتی ثبت شده کنونی متناظر با اوج قیمت رمز ارز BTC در هر چرخه ۴ ساله هاوینگ آن هستند.
نمودار قیمت در سال ۲۰۲۱ مشابه به همین چرخهها است. اما از ماه می تاکنون، نسبت این رابطه به سمت عدد یک حرکت میکند که در آن لحظه قیمت بیت کوین باید به صورت کامل اصلاح شده باشد. پیترسون میگوید:
بر اساس روند کنونی تابع P(h) از بین رفتن حباب قیمت در ۳۱ اکتبر خاتمه مییابد. این نسبت هر ترکیبی از هشریتهای بزرگتر و قیمتهای کمتر را شامل میشود. بنابراین افزایش هشریت و ثابت ماندن قیمت بیت کوین نیز به پایان یافتن حباب منجر میشود.
به عبارت دیگر بازگشت ماینرها میتواند از کاهش قیمت به آن اندازه که اخیرا با آن مواجه بودیم جلوگیری کند، اما تریدرهای بازار باید برای بازگشت سطوح بالاتر قیمت بیش از پیش منتظر بمانند. البته پیترسون به همراه این تحلیل هشدار داد و اعلام کرد این مدل بسیار ساده است و ایرادات زیادی دارد و حتی خود او نیز از آن استفاده نمیکند.
البته تحلیلگران دیگری روند قیمت بیت کوین در سال ۲۰۲۱ را به سالهای گذشته تشبیه کردهاند که در آنها ابتدا قیمت اوج میگیرد و پس از آن اصلاح میشود و در نهایت تا اوج تاریخی خود صعود میکند.
نمودار BTC/USD سومین کندل قرمز ماهانه خود را ثبت کرده است. با این حال بر اساس مدل انباشت به جریان این رفتار در ابتدای سال ۲۰۱۹ تکرار شده است. در آن زمان بیت کوین به تازگی آخرین اصلاح بزرگ خود را پشت سر گذاشته بود.
پلنبی (PlanB) خالق مدل انباشت به جریان عنوان کرده است روند ۶ ماه آینده برای این مدل بسیار حیاتی است.
منبع: