بسیاری از تحلیلگران با تکیه بر چرخههای تاریخی قیمت داراییهای مختلف، تلاش میکنند تا پیشبینی دقیقی از روند پیش روی آنها ارائه دهند. بازار بیت کوین هم از این حیث مستثنا نیست و با نگاهی به چرخههای گذشته این ارز دیجیتال میتوان قیمت آن را تا حدودی پیشبینی کرد.
نیوزبیتیسی در گزارش اخیر خود این سؤال را مطرح میکند که آیا زمان میتواند نقشی اساسی در ثبت اوج تاریخی بازار داشته باشد یا نه؟ شاهد حاکی از آن است که بازار ارزهای دیجیتال نسبت به زمان تأثیرپذیری بیشتر دارد. مثلاً ماه دسامبر از اهمیت ویژهای برخوردار است. تاریخ نشان میدهد که در این ماه بازار کف یا اوج ثبت کرده است.
قیمت بیت کوین مدتی است که در محدودهای بین ۳۰,۰۰۰ تا ۳۵,۰۰۰ دلار گیر افتاده است. این ناحیه باعث ایجاد سردرگمی برای سرمایهگذاران شده است؛ چراکه آنها نمیتوانند با قطعیت نوسانات پیش روی این ارز دیجیتال را پیشبینی کنند. شایان ذکر است که طی ۱۵ ماه اخیر، قیمت بیت کوین در اکثر مواقع در فاز صعودی قرار داشته است. با این حال سه ماه گذشته را میتوان یک نقطه عطف در بازار در نظر گرفت.
در حال حاضر شرایط بازار بهگونهای است نمیتوان با قاطعیت گفت اوج قیمت بیت کوین ثبت شده است. در واقع، وضعیت فعلی بیشتر شبیه به فاز میانی چرخه صعودی یا بهعبارتی موج چهارم از پنج موج چرخه بازار است. در چنین چرخههایی، موج پنجم با جهشی بیسابقه همراه است.
نمودار قیمت بیت کوین
یکی از تحلیلگران با انتشار نموداری، از موجهای سینوسی برای پیشبینی قیمت استفاده کرده است. در این نمودار هر اوج و کفی که در ماه دسامبر ثبت شده، نمایش داده شده است.
در واقع هر دسامبر شاهد اتفاقی تاریخی در ارتباط با قیمت بیت کوین بودیم. اولین بار که قیمت بیت کوین به ۱,۰۰۰ دلار رسید، ماه سپتامبر بود. یک سال بعد، قیمت بیت کوین در ماه سپتامبر با سقوطی ۸۰ درصدی به زیر ۲۰۰ دلار و کف روند نزولی رسید.
۲ سال بعد و در دسامبر ۲۰۱۷، بیت کوین یک بار دیگر به اوج رسید و پس از آن شاهد آغاز یک چرخه نزولی دیگر بودیم. پایان آن بازار نزولی هم در ماه دسامبر رقم خورد. دسامبر ۲۰۱۹ هم شاهد یک کف موقتی بودیم. پس از ثبت این کف، قیمت بیت کوین در پنجشنبه سیاه (اسفند ۹۹) به زیر ۴,۰۰۰ دلار سقوط کرد.
دسامبر ۲۰۲۰، قیمت بیت کوین برای فتح مقاومت خود در اوج تاریخش خیز برداشته بود. از آن زمان تا به حال، قیمت بالاتر از این محدوده در نوسان بوده است.
با توجه به نمودار سینوسی بالا، میتوان گفت که احتمال ثبت یک قله دیگر در نمودار وجود دارد؛ این یعنی اوج ۶۰,۰۰۰ دلاری که پیشتر شاهدش بودیم، تنها یک سقف معمولی بوده است و نمیتوان آن را اوج حقیقی به حساب آورد.
لازم به یادآوری است که موجهای سینوسی، رفتاری تکرارشونده دارند و از همین رو، یکی از مباحث پراهمیت در ریاضیات به حساب میآیند.
منبع: