به نظر میرسد قیمت بیت کوین به سقوط چند هفتهای و دردناک خود پایان داده است و سختی شبکه که میزان سختی اضافهکردن یک بلاک به بلاکچین را نشان میدهد نیز افزایش یافته است. سختی شبکه هر دو هفته یکبار تنظیم میشود تا رقابت میان ماینرها را منعکس کند. هر چه ماینرها بیشتر برای استخراج بیت کوین تلاش کنند، سختی استخراج در شبکه نیز افزایش مییابد.
به نقل از u.today بررسیهای صورتگرفته در بلاکچین بیت کوین نشان میدهد سختی این شبکه برای اولین بار از تاریخ ۳۱ می ۲۰۲۱ تاکنون افزایش یافته است. ۳۱ جولای در حدود ساعت ۱۲ میزان سختی استخراج بیت کوین از ۱۳.۶۷ تریلیون با ۶٪ افزایش به ۱۴.۵ تریلیون رسید.
این تنظیم سختی با بزرگترین تنظیم سختی شبکه بیت کوین فاصله زیادی دارد. با این حال بعد از یک سلسله افت سختی شاهد اولین افزایش آن هستیم. سختی استخراج در ماههای ژوئن و جولای کاهش یافت و دلیل آن مهاجرت ماینرهای چینی به مزارع دیگر بود. دلیل این مهاجرت، تحریمهایی بود که چین برای محدود کردن استخراج بیت کوین در این کشور آغاز نموده است. لازم به ذکر است ماینرهای چینی تقریبا ۶۵٪ میزان هشریت شبکه را در اختیار دارند.
در تاریخ ۳ جولای، بیت کوین بزرگترین سقوط میزان سختی را در تاریخ خود ثبت کرد. در تنظیم سختی تاریخ ۱۸ جولای سختی استخراج بیت کوین ۴.۸۱ درصد دیگر نیز سقوط داشت. بن گاگنون، مسئول بخش استخراج مزرعه بیت فارم در تورنتو، زمانی که میزان سختی شبکه بیت کوین کاهش یافت اعلام کرد تحلیلها از اطلاعات بلاکچین نشان میدهد همه ماینرهای چینی دستگاههای خود را خاموش کردهاند.
از اواسط ماه می، سختی شبکه بیت کوین برای اولین بار در تاریخ خود پنج بار به صورت متوالی تنظیم منفی را تجربه کرده است. این شاخص از عدد تاریخی ۲۵.۵ تریلیون به سختی ماه دسامبر ۲۰۱۹ سقوط کرد. میانگین هشریت بیت کوین نیز در این دوره افزایش یافت و به عدد ۱۰۰ اگزاهش بر ثانیه بازگشت و هم اکنون به میزان ۱۰۳.۷۲ اگزاهش بر ثانیه رسیده است.
تجهیزات ماینینگ به پناهگاههای جدید خود میرسند
ماینرهای چینی به تازگی در پیدا کردن پناهگاه جدید برای خود موفق بودهاند. به عقیده بسیاری از فعالان حوزه رمزارزها فعالشدن دوباره ماینرها دلیلی برای بالا رفتن سختی شبکه بوده است. طبق گزارشهایی که پیشتر منتشر گردیده بود، آمریکا نیز در بین مقصدهایی قرار دارد که استخراجکنندگان ریگهای ماینینگ خود را از چین به آنجا انتقال دادهاند.
قزاقستان، مغولستان، پاکستان و چند کشور آفریقایی هم اکنون میزبانان جدید ماینرهای چینی هستند. همچنین افزایش قیمت بیت کوین باعث شده است استخراج بار دیگر برای ماینرهایی که تجهیزات ضعیفتری دارند نیز سودآور باشد.
منبع: