پیشگامان اقتصادی گروه هفت موافقت کردند که ارز دیجیتال بانک مرکزی پول نقد را کامل میکند و نباید برای سیستم پولی مضر و آسیبرسان باشد.
به گزارش میهن بلاک چین و به نقل از کوین تلگراف، گروه ۷ کشور برتر اقتصادی هفته جاری در خصوص ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) صحبت کرده و به نتیجه رسیدند که این رمزارزها ضرری برای سیستم پولی ندارند و مطابق با استانداردهای موجود هستند.
روسای امور مالی G7 در تاریخ ۱۳ اکتبر (۲۱ مهر) در واشنگتن با یکدیگر ملاقات کرده تا درباره CBDC ها صحبت کنند و ۱۳ سیاست عمومی درباره پیادهسازی رمز ارزهای بانک مرکزی امضا کردند.
گروه G7 که شامل کشورهای کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، انگلستان و آمریکا است عنوان کردند که عرضه هرگونه CBDC جدید به منظور حفظ ثبات اقتصادی آسیبرسان نیست. وزرای اقتصادی و روسای بانک مرکزی اعضای گروه هفت طی بیانیه مشترک گفتند:
هماهنگی و همکاری قوی بینالمللی در خصوص این مسائل کمک میکند تا اطمینان حاصل کنیم که نوآوریهای بخش عمومی و خصوصی، مزایای داخلی و بینالمللی را ارائه میدهند و برای کاربران و کل سیستم اقتصادی ایمن هستند.
در این بیانیه گفته شده است CBDC ها مکمل پول نقد هستند و میتوانند همانند دارایی قابل پرداخت ایمن و نقدپذیر عمل کنند. ارزهای دیجیتال باید از لحاظ مصرف انرژی در سطح مناسبی قرار داشته باشند و در سطح بینالمللی، تعاملپذیر باشند.
رهبران کشورهای گروه هفت تایید کردند که در خصوص به حداقل رساندن اقدامات مضر و آسیبرسان در قبال سیستم اقتصادی و پولی جهان، مسئول هستند.
صدور ارز دیجیتال بانک مرکزی باید در سایه تعهدات عمومی بلندمدت برای حفظ شفافیت، قانون و نظارت اقتصادی سالم و پاک انجام شود. هیچکدام از کشورهای G7 تاکنون CBDC صادر نکردهاند اما چند کشور نظیر انگلستان در حال تحقیق درباره این فناوری و تاثیرات اقتصادی آن است.
گروه هفت با تکرار بیانیه گروه G20 اعلام کردند که هیچگونه پروژه استیبل کوین جهانی نباید شروع به فعالیت کند تا زمانی که به الزامات قانونی، حقوقی و نظارتی رسیدگی کند. این اظهارنظر ممکن است به رمزارز Diem فیسبوک مرتبط باشد که توجه بانکهای مرکزی را به خود جلب کرده است.
آمریکا خود را از برنامههای CBDC کنار کشیده و فدرال رزرو همچنان نسبت به دلار دیجیتال بسیار بدبین است. طبق گزارشات در ماه سپتامبر، اگر آمریکا ارز دیجیتال بانک مرکزی خود را در نظر نداشته باشد در خطر عقب ماندن از لحاظ فناوری و اقتصادی قرار میگیرد.
کشور چین هماکنون با پروژه یوان دیجیتال خود از سایر کشورها جلوتر است و سرکوبی اخیر رمزارزها در این کشور به نظر میرسد بخشی از برنامههای بزرگ چین برای تبلیغ بیشتر و کنترل جریانات پولی بانک مرکزی است.
به نظر شما ارز دیجیتال بانک مرکزی چه تفاوتی با رمز ارزها خواهد داشت؟
منبع: