coingram
کوینگرام

نوسان

قیمت

نام ارز

3.2%

72,047 $

4,819,944,300 تومان

Bitcoin

Bitcoin

btc

1%

2,606 $

174,368,829 تومان

Ethereum

Ethereum

eth

0%

0.999 $

66,833 تومان

Tether

Tether

usdt

0.6%

599 $

40,069,755 تومان

Binance Coin

Binance Coin

bnb

0.3%

177.31 $

11,862,039 تومان

Solana

Solana

sol

0%

0.9992 $

66,846 تومان

USD Coin

USD Coin

usdc

0.7%

0.5232 $

35,002 تومان

XRP

XRP

xrp

1.1%

2,607 $

174,386,892 تومان

Staked Ether

Staked Ether

steth

3.5%

0.1731 $

11,580 تومان

Dogecoin

Dogecoin

doge

1.1%

0.166 $

11,105 تومان

TRON

TRON

trx

نگرانی تازه درباره مسدودشدن تتر برای ایرانی‌ها؛ خطر تا چه حد جدی است؟

04/آبان/1400
افزودن به نشان شده ها
نگرانی تازه درباره مسدودشدن تتر برای ایرانی‌ها؛ خطر تا چه حد جدی است؟
USDT
Tether
اخبار
قوانین
3711
7 دقیقه

هفته گذشته و پس از آنکه وزارت خزانه‌داری آمریکا با انتشار شیوه‌نامه‌ای از کسب‌وکارهای فعال در حوزه ارز دیجیتال خواست تا با نظارت بیشتر از دور زدن تحریم‌ها جلوگیری کنند، نگرانی‌ها در رابطه با خطر مسدودشدن سرمایه ایرانی‌ها در صرافی‌ها و کیف پول‌های خارجی افزایش یافت.

اکنون اما نگرانی‌ها در رابطه با ارزهای دیجیتال متمرکزی مانند «تتر» همچنان ادامه دارد و این پرسش بار دیگر مطرح شده است که با توجه به متمرکزبودن سازوکار تتر، آیا عرضه‌کنندگان این استیبل کوین در ادامه سرمایه کاربران کشورهای تحت‌تحریم، مانند ایران را بلوکه خواهند کرد یا خیر؟

اختصاصی ارزدیجیتال – مدتی است که نهادهای نظارتی سراسر جهان به‌دنبال کنترل بیشتر فعالیت‌های مربوط به حوزه ارز دیجیتال هستند و قصد دارند با قانون‌گذاری و نظارت بیشتر مانع سوءاستفاده از ارزهای دیجیتال در جرایم مالی، پولشویی، حملات باج‌افزاری و مواردی از این دست شوند.

برای مثال کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF) که یک نهاد بین‌المللی برای مبارزه با پولشویی و جرایم مالی است، چند روز پیش اعلام کرد قصد دارد در ۲۸ اکتبر (۶ آبان) یک دستورالعمل جدید منتشر کند که حاوی دستوراتی مربوط به ارزهای دیجیتال و پلتفرم‌های فعال در این حوزه است. جزئیات این دستورالعمل هنوز مشخص نیست، اما در اطلاعیه پیش از انتشار آن گفته شده است که کارگروه ویژه اقدام مالی انتظار دارد کشورها و بخش خصوصی در سریع‌ترین زمان ممکن استانداردهای این نهاد را در ارتباط با ارزهای دیجیتال بپذیرند و مطابق با آن عمل کنند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا هم هفته گذشته از طریق دفتر کنترل سرمایه‌های خارجی یا همان «اوفک» (OFAC) شیوه‌نامه‌ای را ویژه کسب‌وکارهای فعال در حوزه ارز دیجیتال منتشر کرد که به‌طور خلاصه در آن گفته شده بود پلتفرم‌های فعال در این حوزه باید از ارائه خدمات به کشورها تحت‌تحریم خودداری کنند. اوفک در شیوه‌نامه خود گفته است شرکت‌های آمریکایی فعال در صنعت ارز دیجیتال موظف‌اند موقعیت مکانی دقیق و واقعی کاربران خود را رهگیری کنند و اگر به موردی برخوردند که در آن شخصی از کشورهای تحریم‌شده به پلتفرم آنها مراجعه کرده بود، نسبت به مسدود‌سازی آن آدرس آی‌پی (IP) اقدام کنند.

با توجه به تحریم‌بودن ایران از سوی آمریکا، فعالیت معامله‌گران ایرانی در پلتفرم‌های بین‌المللی خصوصاً صرافی‌های متمرکز آمریکایی، از مدت‌ها قبل با خطراتی مواجه بوده است. با این حال، انتشار این شیوه‌نامه از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا و تصمیم کارگروه ویژه اقدام مالی به انتشار یک دستورالعمل جداگانه در روزهای آتی، سبب شده است تا معامله‌گران ایرانی بیش از پیش نگران بلوکه‌شدن دارایی‌هایی خود در پلتفرم‌های خارجی ارز دیجیتال شوند.

کارشناسان به‌طور کلی معتقدند که نگهداری بلندمدت سرمایه در صرافی‌های متمرکز ارز دیجیتال، جدا از مسائل مربوط به تحریم‌ها که اخیراً هم بیش از پیش جدی گرفته می‌شود، با خطرات امنیتی متعددی مواجه است و همواره توصیه می‌کنند که برای نگهداری طولانی‌مدت ارزهای دیجیتال از کیف پول‌های غیرامانی (non-custodial) شخصی استفاده شود تا بتوان خطرات احتمالی را به حداقل رساند. به عقیده کارشناسان ساختار غیرمتمرکز شبکه ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین و اتریوم مانع از دسترسی اشخاص به سرمایه کاربران در کیف پول‌های غیرامانی می‌شود.

اما نگرانی‌ها در رابطه با تتر همچنان ادامه دارد و برخی از کارشناسان می‌گویند ممکن است نگهداری این استیبل کوین در کیف پول‌های شخصی هم با خطراتی همراه باشد.

همان‌طور که در ابتدا گفته شد تتر یک ارز دیجیتال باثبات متمرکز است؛ به این معنی که یک سازمان متمرکز آن را عرضه و مدیریت می‌کند. با توجه به اینکه تتر برخلاف ارزهایی مانند بیت کوین و اتریوم غیرمتمرکز نیست و گردانندگانش تا حدودی توانایی کنترل آن را دارند، معامله‌گران ایرانی هم از همان ابتدا نسبت به این استیبل کوین کمی بدبین بوده‌اند.

اکنون سؤالی که بار دیگر ذهن سرمایه‌گذاران ایرانی را درگیر کرده این است که آیا گردانندگان تتر می‌توانند دارایی آنها را بلوکه کنند یا خیر و اگر توانایی انجام چنین کاری را دارند، احتمال وقوع آن چقدر است؟

آیا تتر توانایی مسدودکردن آدرس‌های مربوط به کاربران ایرانی را دارد؟

همان‌ طور که کارشناسان پیش‌تر به این موضوع اشاره کرده‌اند، در کد منبع یا همان «Source Code» قرارداد هوشمند تتر که بر بستر شبکه اتریوم عرضه شده است، تابعی به‌نام «addBlackList» وجود دارد که با استفاده از آن می‌توان آدرس‌های مشخصی را بلوکه و به لیست سیاه اضافه کرد.

این یعنی توسعه‌دهندگان تتر از همان ابتدا امکانی را پیش‌بینی کرده بودند تا بتوانند در صورت نیاز آدرس‌های مشخصی را مسدود کنند. گفتنی است که امکان بلوکه کردن یک آدرس برای تمام شبکه‌هایی که توکن تتر در آنها عرضه شده است وجود دارد و تابعی مشابه آنچه در کد منبع قرارداد هوشمند اتریوم آمده است، در سایر شبکه‌ها از جمله ترون هم وجود دارد.

درباره تتر فرقی نمی‌کند که دارایی خود را در کیف پول شخصی ذخیره کنید یا صرافی؛ این شرکت می‌تواند هر آدرسی را مسدود کند.

تصویر مربوط به تابع addBlackList کد منبع قرارداد هوشمند تتر در شبکه اتریوم

در نتیجه می‌توان گفت فارغ از امانی یا غیرامانی‌بودن یک کیف پول، تتر توانایی مسدودکردن توکن‌های «USDT» موجود در آن را دارد و آن‌طور که داده‌های وب‌سایت «Dune Analytics» نشان می‌دهد، تاکنون از میان میلیون‌ها آدرس منحصربه‌فرد اتریومی که تتر نگهداری می‌کنند، ۵۴۰ آدرس که در جرایم سایبری مشارکت داشته‌اند توسط توسعه‌دهندگان این ارز دیجیتال مسدود شده است.

مسئله دیگری که مطرح می‌شود تشخیص موقعیت مکانی هر آدرس است و اگر تتر بخواهد آدرس‌های مربوط به یک کشور خاص را به‌طور کامل مسدود کند، باید ابزاری در اختیار داشته باشد که بتواند با غربالگری جغرافیایی کاربران، موقعیت مکانی واقعی هر آدرس را مشخص کند.

شرکت سایفرتریس (CipherTrace) که در زمینه تحلیل داده‌های درون‌زنجیره‌ای و رهگیری تراکنش‌های مرتبط با ارزهای دیجیتال فعالیت می‌کند، ابزاری را طراحی کرده است که می‌تواند تاریخچه آدرس آی‌پی‌های (IP) مرتبط با یک کیف پول را شناسایی کند و در نهایت به این موضوع پی ببرد که آیا یک کیف پول با آدرس‌های مربوط به یک کشور خاص در ارتباط بوده است یا خیر.

ابزار سایفرتریس به‌واسطه امکانات ویژه‌ای که در اختیار پلتفرم‌های ارز دیجیتال قرار می‌دهد، تاکنون توسط برخی از کسب‌وکارهای فعال در این حوزه، از جمله صرافی بایننس مورد استفاده قرار گرفته است. بنابراین اگر مسئولان تتر بخواهند موقعیت مکانی دقیق و واقعی هر آدرس را شناسایی کنند، می‌توانند به سراغ راهکارهایی مانند ابزار شرکت سایفرتریس بروند.

اما چقدر احتمال دارد که تتر بخواهد آدرس‌های مربوط به معامله‌گران خرد یک کشور خاص را به‌طور کامل مسدود کند؟

آیا تتر سرمایه‌ معامله‌گران ایرانی را مسدود می‌کند؟

در ابتدا باید گفت که تتر تا به امروز تلاشی برای مسدودکردن آدرس‌های مربوط به یک کشور خاص نکرده است و تمام مواردی که توسعه‌دهندگان این استیبل کوین مسدود کرده‌اند متهم به مشارکت در جرایم مالی و سایبری بوده‌اند.

اینکه تتر در ادامه آدرس‌های مربوط به معامله‌گران کشورهای تحت‌تحریم را مسدود می‌کند یا خیر، اول از همه به تصمیم دستگاه‌های نظارتی سراسر جهان، به ویژه آمریکا و پس از آن به نظر خود گردانندگان این استیبل کوین بستگی دارد.

کارشناسان به‌طور کلی دو دیدگاه متفاوت را درباره برخورد تتر با معامله‌گران کشورهای تحت‌تحریم مطرح کرده‌اند.

بیشتر کارشناسان معتقدند حداقل تا به این لحظه بعید به نظر می‌رسد که عرضه‌کنندگان تتر بخواهند دارایی سرمایه‌گذاران خرد چند کشور خاص مانند ایران را مسدود کنند؛ چراکه این کار از ابعاد امنیتی و اقتصادی می‌تواند فاجعه‌ به بار بیاورد و همچنین از نظر فنی اینکه دقیقاً فقط آدرس‌های ایرانی‌ها مسدود شود و شهروندان کشورهای دیگر را تحت‌تأثیر قرار ندهد، بسیار مشکل به نظر می‌رسد.

علاوه بر این، همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، تاکنون از میان میلیون‌ها آدرس اتریومی که تتر نگهداری می‌کنند، تنها ۵۱۶ آدرس مسدود شده است که آنها هم مربوط به جرایم بزرگ سایبری هستند. در نتیجه کارشناسان با استناد به همین موضوع، مسدودشدن آدرس‌های مربوط به معامله‌گران ایرانی را چندان محتمل نمی‌دانند.

از طرفی دیگر، برخی از کارشناسان معتقدند که خطر درباره استیبل کوین‌های متمرکز مانند تتر کاملاً جدی است و به سرمایه‌گذاران توصیه کرده‌اند که استیبل کوین‌های غیرمتمرکزی مانند دای (DAI) را جایگزین نمونه‌های متمرکز کنند.

خطر بلوکه‌شدن سرمایه ایرانی‌ها توسط تتر موضوع جدیدی نیست و پیش از این هم در سال‌های گذشته بارها در رابطه با این موضوع بحث شده است. با این حال از آنجا که اخیراً فشار دستگاه‌های نظارتی بیش از پیش احساس می‌شود و پلتفرم‌های فعال در حوزه ارز دیجیتال هم به ابزارهای لازم برای رهگیری موقعیت مکانی کیف پول‌ها دسترسی دارند، نگرانی معامله‌گران ایرانی بیشتر از قبل شده است.

به‌عقیده بیشتر کارشناسان نمی‌توان با قطعیت درباره خطر مسدودشدن سرمایه معامله‌گران ایرانی توسط تتر اظهارنظر کرد، چراکه همه چیز در ادامه به نظر دستگاه‌های نظراتی، از جمله FATF و عرضه‌کنندگان این استیبل کوین بستگی دارد؛ اما اگر گردانندگان تتر در آینده مجبور شوند آدرس‌های مربوط به یک یا چند کشور خاص را مسدود کنند، توانایی انجام این کار را دارند.

منبع:

ارز دیجیتال


امتیاز دادن به خبر

با لایک کردن هر خبر شما می توانید کوین بیشتر جایزه بگیرید


مطالب مرتبط با این موضوع

سی زد بایننس از زندان آزاد شد; تاثیر آزادی CZ  بر روی بازار چه خواهد بود؟

سی زد بایننس از زندان آزاد شد; تاثیر آزادی CZ بر روی بازار چه خواهد بود؟

شرکت تتر یک میلیارد توکن جدید USDT بر بستر بلاکچین ترون صادر کرد!

شرکت تتر یک میلیارد توکن جدید USDT بر بستر بلاکچین ترون صادر کرد!

تتر و ضرب یک میلیارد توکن جدید USDT: تحلیل تأثیرات بر بازار کریپتو

تتر و ضرب یک میلیارد توکن جدید USDT: تحلیل تأثیرات بر بازار کریپتو

تحلیلگر مطرح بازار ارز دیجیتال رویایی از قله‌های جدید برای بیت‌کوین، اتریوم و سولانا می‌کشد!

تحلیلگر مطرح بازار ارز دیجیتال رویایی از قله‌های جدید برای بیت‌کوین، اتریوم و سولانا می‌کشد!

ایلان ماسک با زبان طنز به نوسانات بازار کریپتو واکنش نشان می‌دهد!

ایلان ماسک با زبان طنز به نوسانات بازار کریپتو واکنش نشان می‌دهد!


تحلیل کاربران

مسدود شدن تتر

imanhadian

05/آبان/1400

فعالترین خبر میتواند مسدود شدن تتر باشد چون با تتر کار های بسیاری انجام دارد باعث کاهش قیمت ارز های دیجیتال باشد

5

تتر دایران

mostafaasmaeili

11/آبان/1400

ساده ترین راه برای ایران باوجود چندین میلیون ایرانی در دیگر کشورهای جهان فکر میکنید من در دوبی یا کویت یاعمان دهها کشور دیگر کاری دارد روی تتر سرمایه گذاری کنم ومنافعش را به ایران منتقل کنم این خنده دارترین حرقیست که در بازار رمز ارز شنیده ام

5

تتر

[email protected]

20/آبان/1400

تتر بهترین ارز دیجیتال است به نظر من این ارز بهترین ارز است به شما پیشنادی میکنم اگر پول دارید در این ارز سرمایه گذاری کنید

5

مسدود شدن تتر

maziyartayebi72

04/آبان/1400

قطعا بدترین خبر میتونه همین مسدود شدن تتر باشه چون تتر خیلی خوب و راحت کارها رو به سرانجام میرسوند و امیدواریم اینجوری نشه

44

پس لرزه هایFATF

hassanmohammadi

04/آبان/1400

گروه ویژه اقدام مالی یاFATF،سازمانی ‌که زیر نظر آمریکاست مانند سازمان ملل،آژانس انرژی اتمی، یونسکو، وووو حتی جایزه صلح نوبل که چندسالی ست سیاسی شده، چرا؟ چون بیشترین کمک های مالی برای سرپا ماندن توسط آمریکا پرداخت میشه ....بقیه رو خودتون حدس بزنید

23

ایااستیبل کوین هامسدود می شوند

زارع

04/آبان/1400

به گفته بعضی کارشناسان امکان مسدودشدن استیبل کوین هامانند تتر دورازانتظاربرای افرادوکشورهای تحت فشار و تحریم از طرف آمریکا می باشد که درگروه موسوم به G7بطورجدی دراین هفت کشور پیگیری می شوند

49

مسدود کردن تتر و والتهای خارجی برای ایرا

...همسفر...

04/آبان/1400

ب نظر من کارخیلی اشتباهیه . چون واقعا مردم چ گناهی کردن ک باید قربانی سیاست بشن چرا باید حساب مردم و کیف پول مردم مسدود بشه .. واقعا چرا؟

8

خطر مسدود شدن تتر

marwan

08/فروردین/1402

تتر یک ارز متمرکز است و هر پلتفرم یا ارز متمرکزی مجبور به پیروی از قوانین آن حیطه می‌باشد لذا نگرانی این مساله نباشین ایرانیان عزیز

1

شایعه یا واقعیت

a1398

04/آبان/1400

اگه اجرایی بشه احتمال زیاد تتر قفل خواهدشد و دیگه نباید تتر تو کیف پول نگهداری کرد به جاش میشه از سایر استیبل ها استفاده کرد

52

تتر ایران

mortezaabadan

09/دی/1400

بهترین ارزی که تابه حال دیدم وبدون هیچ ریکسی میتوان سرمایه گذاری کرداین تتر توسوط کشور امریکا ساپورت میشه واونا هیچ وقت حساب مسدود یابلاکه نمی کنند باید ازکشور خودم ایران محضور شویم که اینکار نکنه شایدم امکانش وجود داشته باشه که اینکار بکنن

2

مسدود شدن تتر برای ایرانیان

dors@1

04/آبان/1400

هرروز یه خبر برا ایران هست و حالا گفتن که احتمالا تتر رو برای ما مسدود میکنند که به نظر اگه این اتفاق بیافته میتونه بعدش بدتر هم بشه و کیف پول ها نیز مسدود شن

47

قوانین دست و پا پیچ FATF

Roozbeh9277

05/آبان/1400

به بهانه مبارزه با پولشویی و جلوگیری از کمک به تروریسم باز دارن قوانین سخت گیرانه رو در حوزه استیبل کوینها پیاده میکنن تا تجربه تلخ بایننس دوباره تکرار بشه ولی این دفعه با ضرر بیشتر . دوستان به توصیه من از الآن به فکر یک استیبل کوین دیگه مثل *دای* باشید(صرفا جنبه پیشنهادی داره)

23

تتر

علیرضادوست

14/اسفند/1401

قیمت تتر به صورتی افسارگسیخته افزایش یافت و حتی برای مدتی به بالای ۶۰۰۰۰ تومان هم رسید. یکی از عواملی که می‌تواند کاهش قیمت تتر را به دنبال داشته باشد، اخبار سیاسی اقتصادی داخلی است که می‌تواند کمی جهت هیجان را از خرید به فروش تغییر دهد. در کل در صورتی که تقاضا همچنان ادامه‌دار باشد، قیمت دلار تا ۶۶۰۰۰ تومان نیز به راحتی بالا می‌رود، از طرف دیگر، فشار فروش در این محدوده قیمت را به ۵۵۰۰۰ تومان و سپس ۵۲۵۰۰ تومان می‌رساند.

1

تحلیل

شیرزادصابری

06/آبان/1400

دررابطه بامسدودسازی حساب کاربران ایرانی بایدگفت، تابحال، تتر،فعالیتی دررابطه بامسدودکردن، حساب یک منطقه یامحدوده جغرافیایی نکرده، وصرفااقدام به مسدودکردن حساب،مافیایاکاربران،متخلف دررابطه باپولشویی بوده است

14

تتر

Bonyadcity

03/دی/1400

اگر می‌خواهید از سرمایه رمزارزی خود در برابر ریسک کاهش شدید قیمتها در بازار کریپتوکارنسی محافظت کنید، احتمالاً تتر (USDT) رمز ارزی که ارزشی معادل دلار آمریکا دارد، برایتان جالب خواهد بود. هر تتر USDT برابر 1 دلار است

19

..

sam93

04/آبان/1400

با اجرایی شدن از ارزش تتر کاسته میشه که این هشداری است در خصوص نگهداری تتر و خریدی دیگر.پس بهتر است کیس های دیگری زا جهت خرید مدنظر قرار داد

15

حق ایرانی قربانی شدن نیس درسیاست

sinan26

10/آبان/1400

خوب ایرانیا همیشه در همه جا دنیا هم باشن توتحریمن توسیاست تو قومیت تو نژاد تو مذهب ودین وکالاو ......وحتی تو این ارز دیجتالی یا همون ارز مجازی یااینترنتی هم تو تحریم هس و باید قربانی باشه تو کل این همه چیز حتی تو جنگ کشورای غربی ما ایرانیا قربانی شدیم

6

خطر مسدود شدن تتر برای ایرانیان

Behroozmahmoudi

04/آبان/1400

با توجه به اطلاعیه وزارت خزانه‌داری آمریکا در خصوص ممنوعیت معامله فعالان بازار کریپتو با کشورهای تحت تحریم آمریکا و همچنین دستورالعمل جدید کار گروه ویژه اقدام مالی (FATF) که قرار است از6آبانماه اجرایی شود احتمال مسدودی تتر و همچنین کیف پول و موجودی ایرانیان در صرافی های خارجی بسیار متصور می باشد.

40

تتر

Hadi49hadi

04/آبان/1400

تتر در حقیقت خودش یک بلاک چین یا یک شبکه باز نیست، بلکه برنامه‌ای (قرارداد هوشمندی) روی بلاک چین است. برای درک بهتر، تصور کنید یک وب‌سایت ساخته‌اید. شما مالک وب‌سایت هستید و آن وب‌سایت طوری ساخته شده است که به‌عنوان مالک می‌توانید هر زمان که بخواهید، آن را مسدود کنید. اما آیا می‌توانید کل اینترنت را مسدود کنید؟

33

دانلود اپلیکیشن موبایل کوینگرام

با اپلیکیشن اندروید کوینگرام از آخرین مطالب بازارهای مالی و رمزارز ها با خبر باشید، قیمت تمامی رمزارز ها در لحظه چک کنید و نرخ آنها را با مبدل ارز کوینگرام به یکدیگر تبدیل کنید، با دیگر افراد در مورد تحلیل ها و مطالب گفت و گو کنید، سبد دارایی ارزهای دیجیتال خودتان را بسازید و از سود و زیان خود در بازه های زمانی مختلف با خبر باشید و با شرکت رایگان در مسابقات پیش بینی رمزارز جایزه ببرید.
coingram
coingram
کوینگرام

استارتاپ کوینگرام به عنوان یک رسانه تخصصی در حوزه بازار های مالی وارز های دیجیتال ، فعالیت خود را از تیر 1398 شروع کرد. هدف ما از ابتدا آموزش وآشنایی مردم با علم و فناوری آینده یعنی بلاک چین بوده است. آشنایی با انواع ارز های دیجیتال مانند بیت کوین، اتریوم، آدا کاردانو و بقیه رمزارز ها میتواند ما را در انتخاب خرید و سرمایه گذاری در این حوزه بسیار بیشتر کمک کند. همان طور که سرمایه گذاری ها و ورود پول به این حوزه روز به روز بیشتر می شود، مسئولیت ما برای آگاهی بخشی و اطلاع رسانی بیشتر می شود تا کسی درگیر پروژه های کلاه برداری و طرح های پانزی نشود.

برگزیده ها

درآمد از کوینگرام

شرایط و قوانین

مفاهیم پایه

آشنایی با بلاکچین

آشنایی با بیتکوین

آشنایی با اتریوم

کوینگرام

درباره ما

ارتباط با ما

شبکه های اجتماعی

اینستاگرامتلگرام

کلیه ی حقوق این سایت نزد کوینگرام محفوظ بوده و بازنشر محتوای اختصاصی با ذکر منبع بلامانع است.