coingram
کوینگرام

نوسان

قیمت

نام ارز

2.3%

72,458 $

4,847,440,200 تومان

Bitcoin

Bitcoin

btc

1.1%

2,646 $

176,993,316 تومان

Ethereum

Ethereum

eth

0.1%

1 $

66,900 تومان

Tether

Tether

usdt

0%

603.5 $

40,377,495 تومان

Binance Coin

Binance Coin

bnb

0%

180.46 $

12,072,774 تومان

Solana

Solana

sol

0.1%

1 $

66,967 تومان

USD Coin

USD Coin

usdc

0.4%

0.5252 $

35,136 تومان

XRP

XRP

xrp

7.7%

0.1763 $

11,794 تومان

Dogecoin

Dogecoin

doge

1.1%

2,644 $

176,897,649 تومان

Staked Ether

Staked Ether

steth

1.7%

0.1669 $

11,166 تومان

TRON

TRON

trx

دستورالعمل جدید کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF) منتشر شد

07/آبان/1400
افزودن به نشان شده ها
دستورالعمل جدید کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF) منتشر شد
FATF
قوانین
اخبار
ارز دیجیتال
3975
5 دقیقه

کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF) دستورالعمل اصلاح‌شده و نهایی رمزارزها را منتشر کرد. در این دستورالعمل، توضیحاتی در رابطه با دیفای و توکن‌های غیرقابل‌معاوضه (NFT) داده شده است.

به نقل از بلاک کریپتو، کارگروه ویژه اقدام مالی اولین بار در سال ۲۰۱۹ دستورالعمل دارایی‌های مجازی خود را منتشر کرد که در آن صرافی‌های رمز ارز و تسهیل‌کنندگان انتقال پول که به آنها ارائه‌دهندگان خدمات دارایی‌های مجازی (VASPs) گفته می‌شود را برای مطابقت با استانداردهای اعمال‌شده بر شرکت‌های مالی سنتی خطاب قرار داد. بیشتر رویکرد پیشنهادی در دستورالعمل پیشین بر قانون انتقال اطلاعات یا تراول رول (Travel Rule) متمرکز بود که ارائه‌دهندگان خدمات دارایی‌های مجازی را ملزم به جمع‌آوری و انتقال اطلاعات مربوط به طرفین تراکنش‌ها می‌کرد.

از آن زمان، برخی از حوزه‌های قضایی روند اجرای این استانداردها را آغاز کرده‌اند و FATF به بررسی و اصلاح پیش‌نویس دستورالعمل خود ادامه داده است. این نهاد همچنین بازبینی‌هایی از روند اجرا در حوزه‌های قضایی انجام داده و بازخورد صنعت را در رابطه با استانداردهای پیشنهادی خود جویا شده است.

منتقدان بسیاری نسبت به چالش‌های فنی ناشی از رویکرد FATF ابراز نگرانی کردند چراکه زمانی که این کارگروه برای اولین بار استانداردهای موردنظر خود را اعلام کرد، راه امنی برای انتقال اطلاعات درخواستی وجود نداشت. از آن زمان، راه‌حل‌های بسیاری پدیدار شدند اما FATF همچنان در بررسی‌های خود، ریسک کیف پول‌های غیر حضانتی را بالا شمرده است و خواستار آن شده که قانون Travel Rule در اکوسیستم امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای نیز اعمال شود.

این موضوع بازخورد بسیاری از سمت صنعت رمزارزها به دنبال داشت چراکه بسیاری بر این عقیده بودند که شیوه‌ای که FATF می‌خواهد به وسیله آن استانداردهای ارائه‌دهندگان خدمات دارایی‌های مجازی را در دیفای اعمال کند مشخص نیست. به همین دلیل این کارگروه در جلسه عمومی ماه ژوئیه تا اکتبر خود پیش‌نویس این دستورالعمل را نهایی کرد.

اکنون، دستورالعمل جدید FATF نهایی شده و شفاف‌سازی‌ها در رابطه با آن در حال انجام است. این دستورالعمل در ۱۱۱ صفحه و در ۶ بخش گردآوری شده است.

دستورالعمل جدید FATF؛ گسترده اما مورد به مورد

در حالی که شفاف‌سازی در رابطه با آنچه FATF به دنبال آن است اهمیت دارد، بسیار مهم است که به این نکته توجه داشته باشیم که این کارگروه در رابطه با هر موضوعی، تکرار کرده است که قصد دارد تعاریف را به طور گسترده‌ای تفسیر کند تا در صورت نیاز در حوزه‌های قضایی برای مبارزه با فعالیت‌های مالی غیرقانونی مورداستفاده قرار گیرد.

FATF معتقد است درک عملکرد یک فناوری بایستی نسبت به پایبند بودن آن به تعریفش ارجحیت داشته باشد. علاوه بر این خدمات بایستی به جای اینکه چگونه ممکن است در دستورالعمل ارائه‌شده توسط این کارگروه قرار گیرند، بر اساس آنچه ارائه می‌دهند بررسی شوند.

در این دستورالعمل آمده است:

کشورها نباید تعریف خود را بر اساس اصطلاحاتی که ارائه‌دهندگان خدمات برای توصیف خود به کار می‌برند یا با استفاده از تعاریف مربوط به فناوری به کار گرفته شده اعمال کنند… تعهدات مندرج در استانداردهای FATF با توجه به خدمات مالی اساسی ارائه شده است و به مدل عملیاتی، ابزارهای تکنولوژیکی، طراحی دفتر کل یا هر ویژگی عملیاتی دیگری بی‌توجه است.

آیا در این دستورالعمل، NFT یک دارایی مجازی به شمار می‌آید؟

این دستورالعمل، دیدگاه FATF در رابطه با تعریف دارایی‌های مجازی را مشخص می‌کند. از نظر FATF، دارایی‌های مجازی صرفا نمایش دیجیتالی از ارزش نیستند، بلکه باید از اجزایی قابل‌مبادله نیز برخوردار باشند. آن ارزش نباید صرفا یک مدل ذخیره تاریخچه باشد بلکه باید قابلیت انتقال نیز داشته باشد.

بر اساس این دیدگاه، به نظر نمی‌رسد NFT ها در زمره دارایی‌های مجازی قرار گیرند، با این حال، اگر این توکن‌ها به گونه‌ای استفاده شوند که با استانداردهای گفته‌شده توسط FATF مطابقت داشته باشند، باید قانون‌گذاری شوند. FATF رویکرد عملی را برای قانون‌گذاری این دسته نوظهور از دارایی‌ها پیشنهاد می‌کند و معتقد است بایستی به‌صورت موردی قانون‌گذاری شوند.

در این دستورالعمل در رابطه با NFT‌ها آمده است:

برخی از NFT‌هایی که ظاهرا به نظر نمی‌رسد دارایی مجازی باشند، ممکن است درصورتی‌که برای پرداخت یا سرمایه‌گذاری استفاده شوند با تعریف دارایی مجازی مطابقت داشته باشند. سایر NFT‌ها نمایش دیجیتالی سایر دارایی‌های مالی هستند که پیش‌تر در FATF برای آنها استانداردی تعیین شده است. بنابراین، اگرچه این NFT‌ها در زمره دارایی‌های مجازی قرار نمی‌گیرند، اما تحت استانداردهای FATF خواهند بود.

مشکلی به نام دیفای

تعریف FATF از ارائه‌دهندگان خدمات دارایی‌های مجازی، هر شخص حقیقی یا حقوقی را در برمی‌گیرد که از طرف شخص حقیقی یا حقوقی دیگر، تبدیل دارایی‌های مجازی به ارزهای فیات یا بالعکس، نگهداری و مدیریت دارایی‌های مجازی و یا مشارکت و ارائه خدمات مالی مربوط به خرید یا فروش آنها را انجام می‌دهد.

این تعریف در رابطه با نهادهای متمرکز کاملا واضح و شفاف است. اگر نهادی خدمات مربوط به انتقال، مبادله یا نگهداری دارایی‌های مجازی را تسهیل کند، احتمالا در زمره ارائه‌دهندگان خدمات دارایی‌های مجازی قرار گرفته و تابع استانداردهای FATF خواهد بود.

با این حال، این تعریف در رابطه با خدمات مبتنی بر بلاکچین همچون برنامه‌های غیرمتمرکز (DApps) آنچنان شفاف نیست.

بر اساس تعاریف و شفاف‌سازی‌ها، برنامه‌های غیرمتمرکز (Dapp) در گروه ارائه‌دهندگان خدمات دارایی‌های مجازی (VASP) قرار نمی‌گیرند چرا که این استانداردها برای نرم‌افزارهای زیربنایی اعمال نمی‌شوند. با این حال، سازندگان، مالکان، اپراتورها یا هرکسی که «کنترل یا نفوذ کافی در دیفای» داشته باشد حتی اگر بخش‌هایی از پروتکل‌ها، غیرمتمرکز و یا خودکار باشند احتمالا در این تعاریف جای خواهند گرفت.

به طور خلاصه، FATF از کشورها می‌خواهد مالکان یا اپراتورهای پروتکل‌ها را شناسایی کرده و با آنها مطابق با استانداردهای ارائه‌دهندگان خدمات دارایی‌های مجازی رفتار شود.

برای مثال، ممکن است کنترل یا نفوذ کافی بر دارایی‌ها یا خدمات یک پروتکل وجود داشته باشد. همچنین ممکن است علیرغم اینکه این پروتکل‌ها از طریق قراردادهای هوشمند یا رای گیری فعالیت می‌کنند، یک رابطه تجاری مداوم بین آنها و کاربران برقرار باشد. کشورها (دولت‌ها) می‌توانند عوامل دیگری را نیز در نظر بگیرند به عنوان مثال آیا طرفین از این سرویس سود می‌برند یا توانایی تغییر پارامترها برای شناسایی مالک یا اپراتور در آن وجود دارد.

با وجود این دستورالعمل، FATF همچنان فضای زیادی برای کشورها باقی می‌گذارد تا خود آنها طرز برخورد با دیفای را مشخص کنند. با اشاره به سرعت پیشرفت این اکوسیستم، FATF از حوزه‌های قضایی می‌خواهد که به طور مستمر، پروژه‌های جدید و نحوه ارتباط آنها با دستورالعمل را مورد ارزیابی قرار دهند. با این حال، این کارگروه هشدار می‌دهد که ممکن است عده‌ای از اشخاص حقیقی یا حقوقی مرتبط با این پروژه‌ها پشت کلمه غیرمتمرکز پنهان شوند.

در دستورالعمل جدید FATF در رابطه با دیفای نوشته شده است:

به نظر می‌رسد این موضوع که پروژه‌های دیفای خودشان را غیرمتمرکز می‌خوانند در حالی که واقعا فردی با کنترل و یا نفوذ کافی در آن وجود دارد بسیار رایج باشد. حوزه‌های قضایی باید تعریف مربوط به ارائه‌دهندگان خدمات دارایی‌های مجازی را بدون توجه به توصیف خود آنها اعمال کنند.

منبع میهن بلاکچین

منبع:

میهن بلاکچین


امتیاز دادن به خبر

با لایک کردن هر خبر شما می توانید کوین بیشتر جایزه بگیرید


مطالب مرتبط با این موضوع

سی زد بایننس از زندان آزاد شد; تاثیر آزادی CZ  بر روی بازار چه خواهد بود؟

سی زد بایننس از زندان آزاد شد; تاثیر آزادی CZ بر روی بازار چه خواهد بود؟

تحلیلگر مطرح بازار ارز دیجیتال رویایی از قله‌های جدید برای بیت‌کوین، اتریوم و سولانا می‌کشد!

تحلیلگر مطرح بازار ارز دیجیتال رویایی از قله‌های جدید برای بیت‌کوین، اتریوم و سولانا می‌کشد!

ایلان ماسک با زبان طنز به نوسانات بازار کریپتو واکنش نشان می‌دهد!

ایلان ماسک با زبان طنز به نوسانات بازار کریپتو واکنش نشان می‌دهد!

کیف پولی که از 757 دلار به 880 هزار دلار رسید!

کیف پولی که از 757 دلار به 880 هزار دلار رسید!

ارزهای در خطر SEC کدام ها هستند؟

ارزهای در خطر SEC کدام ها هستند؟


تحلیل کاربران

FATF

hamedmahdavi61

07/آبان/1400

هرچند این لایحه برای بررسی و اعلام نظر نهایی مطابق با قانون اساسی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شد، اما برای مدت زمان زیادی در این مجمع هم متوقف ماند

30

.

majidsoltsni

08/آبان/1400

یکی از بزرگترین لذت های زندگی این است که از خواب بیدار شوی و ببینی باز هم برای خوابیدن فرصت هست! آفرین

25

fatf

akbarabadi

08/آبان/1400

باورود دستور العملهای fatf بایدها و نبایدها وارد دنیای ارزهای دیجیتال می شود و این دستورالعملها محدودیت برای این دنیای ارزهای دیجیتال ایجاد می کند یعنی با کشورهای غنی و توانمند شروع به تحریم و محدودیت می کنند .

25

تعریف

zohreh57

07/آبان/1400

در واقع fdi همون تبدیل ارز مجازی به ارز فیات هست و خواهان نظارت بیشتره از سمت دولت و مسولان هست من به شخصه موافق این نوع رسیدگی هستم

26

قوانین جدیدFATFمنتشرشد

زارع

07/آبان/1400

براساس دستورالعمل های گروه اقدام مالی درحوزه دیفای و NFTهاو پیگیری انها درهمه کشورها وتوجه کافی به این قوانین واجرایی شدن انها تاکیدشده است با به چالش کشیدن خرید وفروش ارزها وارائه دهندگان خدمات دارایی های مجازی همه بصورت قانون وارائه شده است

51

fatf

dors@1

07/آبان/1400

دستورالعمل های حول محور ارزها ادامه داره و به نظر این دستورالعمل ها محدودیت رو به این حوزه میاره و نظارت بیشتری انجام میشه

52

قانون جدیدFATF

Behroozmahmoudi

07/آبان/1400

گروه ویژه اقدام مالی (FATF) دستورالعمل جدید خود را منتشر کرده و از کشور ها خواسته است که نسبت به شناسایی مالکان و اپراتورهای پروتکل ها اقدام کرده و با آنان طبق استاندارد های ارزهای دیجیتالی برخورد شود

50

اخبار روز

amir.m.anari

10/آبان/1400

عالی که اخبار روز اینجا به دستمون میرسه و اینکه میشه با این اخبار کمکی برای رمز ارز خریدن باشه عالی این برنامه با من موافق نیستید

0

فاتف

maziyartayebi72

07/آبان/1400

دستورالعمل های جدید فاتف در رابطه با ارزها و بخصوص nft هاست و به صورت کامل خرید و فروش زو زیر نظر میگیرند

53

افق دور رمزارزها

Roozbeh9277

07/آبان/1400

از همون اول که ارزهای دیجیتال شد بحث داغ روز و سرمایه گذاری در حوزه رمزارزها تبدیل به شغلی پردرآمد شد ، معلوم بود که خیلی از کشورها و سیاست مداران ، رمزارزها رو بدون دخالت رها نمیکنن و سعی در به اختیار گرفتن بستر سرمایه گذاری اون دارن و قوانین زیادی به ظاهر برای شفاف سازی تراکنش ها تصویب میکنند .

43

دستورعمل هایFATF

hassanmohammadi

07/آبان/1400

دامنه این نظارتظارت ها شامل استیبل کوین ها،سیستم های همتابه همتا،توکن های غیرمثلی وامورمالی متمرکز میشود،و در واقع چارچوب سازی برای دارایی های دیجیتال است

51

fATF

aidinjabari

07/آبان/1400

این نهاد فضای زیادی برای کشور ها باقی میگذارد تا خود انها طرز,برخورد با رمز ارز ها را مشخص کنند. این نهاد از حوزه های قضایی میخواهد که به طور مستمر پروژه های جدید و نحوه ارتباط انها را با دستور العمل ها را مورد بررسی قرار دهد. باز پنهان شدن از این نظارت امکان پذیر و شدنی است!

29

اف ای تی اف

Hadi49hadi

11/آبان/1400

در صورت عدم پیوستن ایران به سازمان اف‌ای‌تی‌اف (FATF) در طی فرصت باقی‌مانده و حضور دوباره ایران در لیست سیاه، عملاً ارائه هرگونه خدمات و ارتباطات مالی و بانکی و پولی از سوی بانک‌های جهانی با بانک‌های ایرانی ناممکن شده و کشور عملاً در یک تحریم تمام‌عیار بانکی جهانی فراتر از تحریم‌های آمریکا قرار خواهد گرفت.

6

FATF

asalii

07/آبان/1400

دستورالعمل ها بیشتر در حوزه دیفای و nft است و تمامی تراکنش ها به صورت مشخص و واضح زیر ذره بین قرار میگیرد

48

دانلود اپلیکیشن موبایل کوینگرام

با اپلیکیشن اندروید کوینگرام از آخرین مطالب بازارهای مالی و رمزارز ها با خبر باشید، قیمت تمامی رمزارز ها در لحظه چک کنید و نرخ آنها را با مبدل ارز کوینگرام به یکدیگر تبدیل کنید، با دیگر افراد در مورد تحلیل ها و مطالب گفت و گو کنید، سبد دارایی ارزهای دیجیتال خودتان را بسازید و از سود و زیان خود در بازه های زمانی مختلف با خبر باشید و با شرکت رایگان در مسابقات پیش بینی رمزارز جایزه ببرید.
coingram
coingram
کوینگرام

استارتاپ کوینگرام به عنوان یک رسانه تخصصی در حوزه بازار های مالی وارز های دیجیتال ، فعالیت خود را از تیر 1398 شروع کرد. هدف ما از ابتدا آموزش وآشنایی مردم با علم و فناوری آینده یعنی بلاک چین بوده است. آشنایی با انواع ارز های دیجیتال مانند بیت کوین، اتریوم، آدا کاردانو و بقیه رمزارز ها میتواند ما را در انتخاب خرید و سرمایه گذاری در این حوزه بسیار بیشتر کمک کند. همان طور که سرمایه گذاری ها و ورود پول به این حوزه روز به روز بیشتر می شود، مسئولیت ما برای آگاهی بخشی و اطلاع رسانی بیشتر می شود تا کسی درگیر پروژه های کلاه برداری و طرح های پانزی نشود.

برگزیده ها

درآمد از کوینگرام

شرایط و قوانین

مفاهیم پایه

آشنایی با بلاکچین

آشنایی با بیتکوین

آشنایی با اتریوم

کوینگرام

درباره ما

ارتباط با ما

شبکه های اجتماعی

اینستاگرامتلگرام

کلیه ی حقوق این سایت نزد کوینگرام محفوظ بوده و بازنشر محتوای اختصاصی با ذکر منبع بلامانع است.