قیمت بیت کوین پس از ریزش تا قیمت ۳۹,۶۵۰ دلار در روز دوشنبه توانست خود را دوباره به بالای سطح ۴۱,۰۰۰ دلار برساند و حتی در روز قبل محدوده ۴۳,۰۰۰ دلار را نیز تجربه کرد. اکنون بسیاری از معاملهگران در تشخیص روند بعدی بازار دچار تردید هستند. در این مطلب با استفاده از امواج الیوت به بررسی سناریوهای ممکن برای بیت کوین میپردازیم.
به نقل از نیوز کوینکو، بررسی ساختار حرکتی روند بلند مدت قیمت بیت کوین میتواند درک بهتری از مسیر آتی قیمت به ما بدهد. یکی از مهمترین رویکردهای تحلیل تکنیکال برای بررسی ساختار حرکتی، تئوری امواج الیوت است که با بررسی ساختار گامهای حرکتی و موقعیت قرار گیری سقفها و کفها نسبت به هم، درک درستی از موقعیت کنونی قیمت به ما میدهد.
این مطلب تنها تحلیل تکنیکال قیمت رمز ارزها است و به هیچ عنوان توصیه خرید، فروش و سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال نیست. بازار رمز ارزها با ریسک بالایی همراه است و با مطالعه و آگاهی به این ریسکها وارد این بازار شوید. کوینگرام مسئولیتی در قبال از دست رفتن سرمایه شما ندارد.
سناریو ۱: نزولی
در این سناریو روند صعودی که از دسامبر (آذر) سال ۲۰۱۸ آغاز شده بود، ۵ موج خود را با رسیدن به قیمت ۶۹,۰۰۰ دلار در نوامبر (آبان) ۲۰۲۱ تکمیل کرده است. همانطور که از شکل زیر مشخص است به درستی موج ۳ بلندترین موج صعودی است و موج ۴ اصلاحی در سطح ۰.۵ فیبوناچی اصلاحی (دایره قرمز) در قیمت ۳۱,۰۰۰ دلار به پایان رسیده است. تنها مشکل این موجشماری تفاوت مدت زمان شکلگیری موج ۲ و موج ۴ است زیرا موج ۲ در طی ۲۵۹ روز تشکیل شده است و موج ۴ تقریبا نصف این مدت زمان را طی کرده است اما به هر حال این قضیه تاثیری روی اعتبار این سناریو ندارد.
نمودار قیمت بیت کوین؛ تایم فریم هفتگی
در صورتی که این سناریو معتبر باشد چرخه صعودی بازار به اتمام رسیده است و اکنون در حرکت نزولی BTC در طی امواج (a b c) به سر میبریم. این بدان معنا است که پس از اتمام موج نزولی a مقداری صعود را در موج b تجربه میکنیم و پس از آن موج نزولی پرقدرت c آغاز خواهد شد.
سناریو ۲: صعودی
در این سناریو تا انتهای موج ۴ با سناریوی قبلی همنظر هستیم و اختلاف بر سر موج ۵ وجود دارد. در این سناریو کل روندی که از ماه جولای (تیر) ۲۰۲۱ طی شده جزء موج ۵ محسوب میشود و این موج هنوز به اتمام نرسیده است. در این تحلیل تمام موج ۵ را به عنوان یک حرکت صعودی به ریز موجهای ۱ تا ۵ (خطوط زرد) شمارهگذاری میکنیم. مطابق این سناریو اکنون در ریز موج اصلاحی ۲ قرار داریم. برای اینکه این سناریو همچنان معتبر باشد باید قیمت بیت کوین بتواند در ریز موج ۳ موفق به زدن سقف تاریخی جدیدی شود.
نمودار قیمت بیت کوین تایم فریم هفتگی
مشکل دیگری که در ساختار بالا وجود دارد این است که ریز موج ۲ شکل و طولی شبیه به یک موج اصلاحی ندارد. بنابرین شرط دیگری برای اعتبار این ساختار لازم است و آن تشکیل ساختار (a b c) برای این ریز موج است که در حال حاضر در موج a به سر میبریم. این بدان معنی است که مطابق شکل زیر پس از اتمام موج صعودی b مجددا ریزش قیمت بیت کوین را به شکل عمیقتری تجربه خواهیم کرد و پس از آن موج اصلی ۲ به اتمام میرسد و صعودی پرقدرت را به سمت سقفهای جدید تجربه خواهیم کرد.
نمودار بیت کوین تایم فریم روزانه
سناریو ۳: صعودی
در این سناریو تا موج ۳ با سناریوهای قبلی همنظر هستیم و اختلاف به موج ۴ برمیگردد که در این حالت هنوز به اتمام نرسیده است. در این حالت مشکل بین تفاوت مدت زمان شکلگیری موج ۲ و موج ۴ در سناریو نزولی نیز حل میشود.
در ماه جولای (تیر) ۲۰۲۱ قیمت ارز دیجیتال بیت کوین به سقف کانال صعودی خود در گذشته (علامت سبز) برخورد کرد. در صورت کاهش قیمت و برخورد دوباره به این خط موج ۴ اصلاحی به اتمام میرسد.
نمودار بیت کوین تایم فریم هفتگی
در تایمفریم کوچکتر، بیت کوین در پایینتر از خط وسط کانال صعودی خود قرار گرفته است و در صورتی که بخواهد خط حمایتی کانال خود را امتحان کند باید قبل از تغییر روند به صعودی، حوالی قیمت ۳۰,۰۰۰ دلار را امتحان کند.
نمودار بیت کوین تایم فریم ۳ روزه
به نظر شما بیت کوین کدام یک از سناریوهای تشریح شده توسط امواج الیوت را در پی خواهد گرفت؟ آیا حالت دیگری را برای میان مدت متصور هستید؟
منبع: