اوایل هفته جاری نشانههایی از بازیابی تدریجی و مستمر قیمت بیت کوین نمایان شده است و سرمایهگذاران به دلیل دادههای اقتصادی آمریکا که ضعیفتر از حد انتظار ظاهر شدهاند از دلار آمریکا به سمت سایر داراییها متمایل شدهاند.
به نقل از کوین تلگراف، کاهش قیمت بیت کوین به کمتر از ۳۳,۰۰۰ دلار با احساس خرید سالم در بازار مصادف شد و قیمت این رمزارز برتر را در تاریخ ۱ فوریه (۱۲ بهمن) به ۳۹,۳۰۰ دلار رساند. روز سهشنبه، قیمت Bitcoin به کمتر از ۳۷,۰۰۰ دلار کاهش یافت اما همچنان ۱۳٪ بیشتر از کف قیمت مقطعی اخیر است.
در این بین، شاخص دلار آمریکا (DXY) که قدرت این پول در مقابل سبد ارزهای برتر خارجی را میسنجد، جمعه هفته گذشته به ۹۷.۴۴۱ افزایش یافت که بهترین سطح از ماه جولای ۲۰۲۰ تاکنون محسوب میشود. هرچند، این شاخص در تاریخ ۳ فوریه (۱۴ بهمن) تقریبا ۱.۵۰٪ اصلاح شد و به ۹۶.۰۰ رسید.
[
مقایسه شاخص دلار آمریکا و قیمت بیت کوین
بعضی از تحلیلگران بازار، کاهش مجدد ارزش دلار را نشانهای از ترس ناشی از افزایش نرخ بهره میدانند.
برای مثال، لین آلدن (Lyn Alden) موسس شرکت Lyn Alden Investment Strategy در توییتر نوشته است که فدرال رزرو هفته گذشته به اوج سناریوی سیاست سختگیرانه دست یافته بود. وی خاطرنشان کرد با توجه به اطلاعات PMI ضعیف اقتصادی، ممکن است بانک مرکزی موضع محافظهکارانه اتخاذ کند.
فعالیت کارخانههای آمریکا و افزایش نرخ بیکاری
آلدن به رشد ساخت و تولید در آمریکا اشاره کرده است که طبق اطلاعات منتشرشده در روز سهشنبه، در ماه ژانویه ۲۰۲۲ برای سومین ماه متوالی کاهش داشته است. نکته قابل ذکر این است که نرخ فعالیت کارخانهها که توسط سازمان مدیریت عرضه اعلام میشود به ۵۷.۶۰ رسیده است. این مقدار، بدترین سطح معیار مذکور از ماه نوامبر ۲۰۲۰ تاکنون بوده است. گفتنی است مقدار این شاخص در ماه گذشته ۵۸.۸۰ بود.
نمودار ساخت و تولید در آمریکا
علاوه بر این، اطلاعات سازمان تحقیقاتی ADP نیز شکافی در بازیابی روبهرشد اقتصاد آمریکا را نشان میدهد. این سازمان اعلام کرده است که اشتغال به کار در کارخانههای منطقهای در ماه دسامبر ۲۰۲۱ به میزان ۳۰۱,۰۰۰ شغل کاهش یافته است که بیشترین مقدار از روزهای اولیه شیوع ویروس کرونا تاکنون محسوب میشود.
این اطلاعات که کمتر از حد انتظار ظاهر شدهاند، یک هفته پس از کنفرانس مطبوعاتی جروم پاول رییس فدرال رزرو منتشر شده است. صحبتهای وی باعث شد پیشبینیهایی در خصوص این موضوع به وجود آید که نرخ بهره در سال ۲۰۲۲ طی سه نوبت افزایش مییابد تا افزایش نرخ تورم را مهار کند.
تغییر موضع پاول موجب کاهش قیمت بیتکوین و افزایش ارزش دلار شد.
در حال حاضر، به نظر میرسد که در سال ۲۰۲۲ شاهد ۴ الی ۵ نوبت افزایش نرخ بهره باشیم. جیمز بولارد (James Bullard) رییس شعبه سنت لوییز فدرال رزرو به ترسهای ناشی از سیاست اقتصادی سختگیرانه اشاره کرد و اوایل هفته جاری بیان کرده است که افزایش نرخ بهره طی ۵ نوبت آنچنان هم شرایط بدی نیست.
اظهارنظر بولارد با بازیابی بازار بیت کوین و افزایش قیمت این رمزارز مصادف شده است. این موضوع باعث شده است که آلدن و سایر تحلیلگران بیان کنند که ممکن است بازار به چشمانداز سختگیرانه پاول بیش از حد واکنش نشان داده است.
موضع تندرو مقامات فدرال رزرو
یکی از محرکهای اصلی برنامههای فدرال رزرو مبنی بر افزایش نرخ بهره، بازیابی مستمر بازار کار آمریکا بوده است. اما با توجه به مقدار کمتر از حد انتظار ADP، ممکن است بانک مرکزی آمریکا به برنامههای سختگیرانه خود بازگردد.
پرستون پایش (Preston Pysh) موسس شرکت Pylon Holding Company گفته است:
فدرال رزرو تقریبا از تمام صحبتها و اندک اقداماتی که انجام میداد به سمت حرفهای بیهوده که فقط برای تحت تاثیر قرار دادن سایرین گفته میشود تغییر موضع داده است.
بعضی از مقامات و مسئولان فدرال رزرو نیز خاطرنشان کردهاند که افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی آمریکا آنطور که انتظار میرود شدید نباشد.
برای مثال، استر جورج (Esther George) رییس فدرال رزرو کانزاس سیتی گفته است تغییر و افزایش غیرمنتظره نرخ بهره ممکن است به نفع هیچکس نباشد. مری دالی (Mary Daly) رییس فدرال رزرو سان فرانسیسکو نیز در خصوص سیاست سختگیرانه فدرال رزرو، محتاطانه عمل میکند.
تدی والی (Teddy Vallee) موسس صندوق پوشش ریسک Parvelle Global گفته است:
نرخ بهره افزایش مییابد اما نه در حدی که انتظار میرود. در این بین، افزایش نرخ بهره بدترین تاثیر را بر روی عرصه رمزارزها خواهد گذاشت.
منبع: