سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت پلتفرمهای داخلی تبادل رمز ارز گفت که ما نباید محدودیت ایجاد کرده و جلوی تبادل ارزهای دیجیتال را در پلتفرمهای داخلی بگیریم.
به نقل از ایرنا، غلامرضا مرحبا سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به ضرورت قانون گذاری درحوزه رمز ارز و ساماندهی پلتفرمهای داخلی تبادل آن، بیان کرد:
ساماندهی و استفاده از ظرفیت پلتفرمهای داخلی جهت تبادل رمز ارز یک امر اجتناب ناپذیر است و کسی با آن مخالفتی ندارد. اما باید به این نکته توجه کرد که ساماندهی و قانونگذاری در حوزه رمز ارزها به معنای محدود سازی و سوق دادن کاربرها به سمت پلتفرمهای خارجی نیست.
وی در ادامه اظهار کرد پلتفرمهای داخلی تبادل رمز ارز از ظرفیت خوبی برخوردار بوده و باید از آن حمایت صورت گیرد. ما نباید محدودیت ایجاد کرده و جلوی تبادل ارزهای دیجیتال را در پلتفرمهای داخلی بگیریم. مجلس به دنبال قانونی گذاری در حوزه ارزهای دیجیتال است و مقرر شده تا مجموعه تلاشهای صورت گرفته در این حوزه در مجلس با دولت ادغام شود.
سخنکوی کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد:
رمزارزها به خاطر ماهیتی که دارند و در فضای غیرواقعی تولید و استفاده میشوند،ممکن است برای سرمایه گذاران در این حوزه مشکلاتی ایجاد کند. ضروری است که در این حوزه قانونگذاری داشته باشیم. افرادی که میخواهند وارد فضای رمز ارزها شده و تبادلات خود را انجام دهد و پلتفرمها و بخشهایی که در این زمینه فعالیت دارند اگر بدانند که قانون پشت آنان است و از آنان حمایت میکند قطعا با دلگرمی بیشتری در این مسیر حرکت خواهند کرد.
وی در ادامه تاکید کرد باید هرچه سریعتر به سمت قانونگذاری در حوزه رمزارزها حرکت کنیم. مجلس نیز تصمیم گرفته این قانون صرفا به صورت یک طرح از سوی مجلس نوشته نشود بلکه با همکاری تمام دستگاههایی که در حوزه رمزارزها فعال هستند نظیر بانک مرکزی،وزارت اقتصادی، وزارت صمت و وزارت ارتباطات این قانونگذاری در حوزه ارزهای دیجیتال صورت گیرد. با یک نگاه بین دستگاهی در تلاش هستیم تا قانون جامعی در این حوزه نوشته شود تا فعالیتها در این حوزه قانونمند شود.
مرحبا افزود:
ما با هرگونه محدودیت در این حوزه مخالف هستیم و به عقیده ما باید در یک فضای شفاف و قانونمند حرکت کنیم. قطعا کاربران و پلتفرمها و سایر بخشهای فعال در این حوزه نیز از وجود قانون در حوزه رمزارزها استقبال خواهند کرد.
قانونگذاری حوزه رمز ارزها در کشور در یک سال گذشته مورد توجه قانونگذاران و دستگاههای دیگر قرار گرفته است. با این حال محدودیتهای زیادی از آن زمان تاکنون در این حوزه و به خصوص بخش صنعت استخراج اعمال شده است. در سال ۱۴۰۰ یک بار در تابستان و یک بار در زمستان به دلیل اوج گیری مصرف برق، استخراج رمز ارزها ممنوع اعلام شده است.
منبع: