coingram
کوینگرام

نوسان

قیمت

نام ارز

2.1%

72,345 $

4,839,880,500 تومان

Bitcoin

Bitcoin

btc

1.1%

2,642 $

176,773,884 تومان

Ethereum

Ethereum

eth

0.1%

0.9995 $

66,867 تومان

Tether

Tether

usdt

0.1%

602.9 $

40,332,003 تومان

Binance Coin

Binance Coin

bnb

0%

180.7 $

12,088,830 تومان

Solana

Solana

sol

0.1%

0.9998 $

66,887 تومان

USD Coin

USD Coin

usdc

0.4%

0.5247 $

35,102 تومان

XRP

XRP

xrp

7.7%

0.1763 $

11,794 تومان

Dogecoin

Dogecoin

doge

1.1%

2,642 $

176,743,779 تومان

Staked Ether

Staked Ether

steth

1.7%

0.1667 $

11,152 تومان

TRON

TRON

trx

اژدهای رکود تورمی بازگشته است

24/اسفند/1400
افزودن به نشان شده ها
اژدهای رکود تورمی بازگشته است
تورم
تحلیل
بازاز جهانی
5513
5 دقیقه

بازگشت رکود تورمی

امروز وضعیت به گونه‌ای رقم خورده است که اگر برای ایجاد شغل بیشتر، نرخ بهره* را کاهش دهیم، در یک مارپیچ تورمی گرفتار خواهیم شد. از آن طرف، اگر برای کاهش تورم نرخ بهره را افزایش دهیم، بیکاری سر برخواهد آورد؛ این یعنی یک وضعیت باخت و باخت که در نتیجه ترکیب رشد اقتصادی کند، بیکاری بالا و افزایش قیمت‌ها ایجاد شده است.

اما آیا ما در آستانه تجربه رکود تورمی هستیم؟

آمریکا چهار دهه پیش چنین بحرانی را تجربه کرده بود و حال نگرانی‌ها حاکی از این این هستند که شاید دوباره باید در انتظار وقوع آن باشیم.

مشکل آن زمان این بود که ما برای این مسئله آماده نبودیم و ابزارهای سیاسی برای مقابله با آن وجود نداشتند. بدتر از آن بسیاری از اقتصاددانان آن موقع معتقد بودند که وقوع رکود تورمی در واقع غیرممکن است.

به لطف منحنی فیلیپس (Phillips Curve) ما تصور می‌کردیم که بیکاری و تورم باید همیشه در جهت مخالف حرکت کنند. این مفهومی بود که توسط فیلیپس، اقتصاددان مشهور، معرفی شده بود و ظاهرا داده‌های صد ساله نیز نشان می‌دادند که تورم و بیکاری واقعا در یک رابطه معکوس پایدار بودند. متأسفانه، رابطه تورم و بیکاری در دهه ۱۹۷۰ تغییر کرد و این رابطه منحصر به فرد پس از یک قرن پایان یافت.

منحنی فیلیپس پایین با داده‌های قبل از جنگ جهانی اول ترسیم شده است.

منبع: شکل ۱ از مقاله فیلیپس ۱۹۵۸، “رابطه بین نرخ تغییر دستمزد پول و بیکاری در سال های ۱۸۶۱-۱۹۱۳” (۱۹۵۸)

اما چه اتفاقی در این دهه رخ داد؟

ما در مورد اینکه چگونه اقتصاددانان مرتکب اشتباه شدند، بحث کردیم، اما سیاستمداران نیز نتوانستند در این رابطه کاری از پیش ببرند. ریچارد نیکسون در اوایل دهه ۱۹۷۰ تلاش کرد سیاست‌هایی را پیش بگیرد که بعدها در اقتصاد ایالات متحده با نام “شوک نیکسون” (Nixon Shock) معروف شد. این شوک شامل توقف ۹۰ روزه دستمزدها و قیمت‌ها، تعرفه ۱۰ درصدی بر واردات و کناره‌گیری ایالات متحده از استاندارد طلا بود.

اینجا بود که شوک‌های عرضه پدیدار شدند.

ابتدا مسئله با تحریم نفتی اوپک در سال ۱۹۷۳ آغاز شد و شش سال بعد انقلاب ایران را به دنبال داشت. در همین حال، آرتور برنز، رئیس وقت فدرال رزرو، با سیاست‌های پولی بسیار تسهیلی واکنش نشان داد که باعث شد تورم ادامه یابد و انتظارات تورمی نیز به شدت لنگر بیندازند.

نتیجه رکود تورمی بود که واقعا دردناک بود. برای خانوارها، رکود تورمی بدین معنی بود که مردم پول کمتری به دست می‌آوردند یا بیکار می‌شدند، در حالی که بیشتر برای همه چیز هزینه می‌کردند. این روزها، این مسئله به نظر بسیار آشنا می‌رسد.

تعبیر این وضعیت برای بازارها نیز چنین بود که اوراق قرضه‌ با درآمد ثابت ضربه شدیدی خوردند و همچنین بازار سهام نیز افت کرد.

طبیعتا رکود تورمی یک نگرانی بزرگ است. هیچ کس دوست ندارد این تجربیات وحشتناک برگردند اما به نظر می‌رسد تاریخ قرار است تکرار شود.

وضعیت تورم امروز

قیمت نفت و گاز نه تنها حالا بلکه حتی پیش‌ از حمله روسیه به اوکراین نیز رو به افزایش بود. این مسئله می‌تواند تأثیر جدی بر بهبود اقتصادی پس از پایان همه گیری ویروس کرونا داشته باشد.

در همین حال، کمبود شدید نیروی کار احساس می‌شود. کارگران به معنای واقعی کلمه از بازار کار ناپدید شده‌اند و شرایط عالی را برای تورم دستمزدها ایجاد کرده‌اند. در همین حال، تورم سالانه در ایالات متحده اکنون از بالاترین میزان در ۴۰ سال گذشته نیز فراتر رفته است. در ارزیابی سالانه ماه فوریه شاخص قیمت مصرف کننده ۷.۹% اعلام شد که از سال ۱۹۸۲ تاکنون تجربه نشده بود.

طبیعتا این موضوع همه را نگران کرده است. با این حال، با مقایسه این دو دوره زمانی مشخص می‌شود که هنوز فرصت باقی مانده است.

دهه ۱۹۷۰ فصل بسیار متفاوتی در تاریخ آمریکا بود. در آن زمان ایالات متحده به تازگی از جنگ بسیار پرهزینه ویتنام خارج شده بود. ایالات متحده همچنین در آن زمان قدرت اقتصادی بسیار بیشتر و رقبای کمتری در حد و اندازه چین داشت، بنابراین وقتی “عطسه” می کرد، عملا کل جهان سرما می‌‌خورد.

جهان امروز همچنین بسیار کمتر بر انرژی متمرکز است

دنیایی که ما امروز در آن زندگی می کنیم نسبت به دهه ۱۹۷۰ انرژی بسیار کمتری مصرف می‌کند.

سهم مصرف نفت در تولید ناخالص داخلی (GDP) بسیار کمتر از گذشته است. در واقع همین امر در مورد سایر نهاده‌های تولیدی نیز صدق می کند. به عنوان مثال، هزینه گندم مورد استفاده در نان نیز به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

با این حال، این مسئله بستگی به این دارد که به اقتصاد کدام کشور نگاه می‌کنید.

به عنوان مثال، آمریکا نسبت به ۴۰ سال پیش به میزان بسیار بیشتری در زمینه انرژی استقلال پیدا کرده است. از قضا، این مسئله تا حدودی به خاطر رفتاری است که اوپک ۴۰ سال پیش انجام داد و آمریکا را مجبور کرد امنیت انرژی خود را جدی‌تر بگیرد.

در مقابل، کشورهایی مانند آلمان اجازه دادند که بیش از حد به گاز روسیه متکی شوند. بخشی از این مشکل ناشی از این است که گاز به عنوان یک انرژی نسبتا پاک‌تر و مکمل انرژی‌های تجدیدپذیر در نظر گرفته می‌شد. آلمان همچنین از انرژی هسته‌ای اجتناب کرده که در نهایت معلوم شد چندان به نفع این کشور نبوده است.

تفاوت دیگر در دستمزدها است. این باور اشتباه وجود دارد که کارگران در ایالات متحده و بریتانیا در حال حاضر نسبت به دهه ۱۹۷۰ قدرت مذاکره کمتری دارند، زیرا قدرت اتحادیه کارگری نسبت به قبل کمتر است.

با این حال، یک نقص اساسی در این فرض وجود دارد. این اتحادیه‌های کارگری نیستند که به کارگران قدرت قیمت‌گذاری در بازار امروز را می‌دهند، بلکه خود عرضه نیروی کار این مسئولیت را به عهده دارد. تقریباً در هر بخش از اقتصاد کمبود نیروی کار قابل توجهی وجود دارد. چه با اتحادیه های کارگری و چه بدون آن، این کمبود عرضه به کارگران قدرت چانه زنی عظیمی می‌دهد و این امر، قطعا سناریوی رکود تورمی را واقعی‌تر می‌کند.

پیش بینی سناریوی رکود تورمی بسیار دشوار است

مشکل پیش‌بینی رکود تورمی این است که ساختار کلی اقتصاد جهانی با آنچه در دهه ۱۹۷۰ بود، بسیار متفاوت است. اقتصاد جهانی فعلی به طور فزاینده‌ای توسط فناوری و دیجیتالی شدن هدایت می‌شود که ماهیت نحوه کار و مصرف ما را تغییر می‌دهد.

توجه به این نکته نیز ضروری است که اگرچه بسیاری از افراد از بازار کار خارج شده‌اند، اما بسیاری نیز به صورت خوداشتغالی درآمد دارند. این نشان می‌دهد که ظهور اقتصاد کاره‌ای (Gig Economy) پدیده‌ای بسیار واقعی است و از نظر ساختاری ممکن است شرایط بازار کار را به سمت بهتر شدن یا بدتر شدن تغییر دهد.

ممکن است دچار رکود تورمی شویم، اما این بار ممکن است تجربه‌ای متفاوت باشد

اگر رکود تورمی را رخ دهد، تجربه ما ممکن است با آنچه در دهه ۱۹۷۰ حس کردیم، متفاوت باشد. اقدامات سیاستی که هم از نظر مالی و هم از نظر پولی انجام می‌شوند احتمالاً بسیار متفاوت خواهند بود چرا که دیدگاه‌ها نسبت به اقتصاد تغییر کرد‌ه‌اند.

اقتصاددانان اکنون نسبت به قبل مقداری از تکبر خود را کنار گذاشته‌اند. آنها بهتر از گذشته نسبت به ریسک‌های پیش‌رو آگاهی دارند و به خوبی می‌دانند که چگونه احساسات حاکم بر بازار می‌تواند معتبرترین نظریه‌های اقتصادی را واژگون کند. از آن سو، دیگر چه کسی واقعا به نظر اقتصاددانان اهمیت می‌دهد؟ زندگی تغییر کرده است. این روزها، زندگی به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا، پیشرفت فناوری و تغییر نظم جهانی تغییر چشم‌گیری داشته است.

رکود تورمی قطعا پدیده‌ای نگران کننده است. اما شاید اکنون ریسک‌های دیگری نیز مانند تغییرات اقلیمی یا حتی هولوکاست هسته‌ای نیز وجود داشته باشند که باید در مورد انها نیز احساس نگرانی کرد.

پس بهتر است سوال این باشد که ابتدا باید نگران چه چیزی باشیم؟ شما در این مورد چه فکر می‌کنید؟

منبع: metalsdaily

منبع:

سایت UtoFx


امتیاز دادن به خبر

با لایک کردن هر خبر شما می توانید کوین بیشتر جایزه بگیرید


مطالب مرتبط با این موضوع

صعود چشمگیر اپتوس: دو برابر شدن قیمت APT در ۳ ماه و پیش‌بینی ادامه روند صعودی

صعود چشمگیر اپتوس: دو برابر شدن قیمت APT در ۳ ماه و پیش‌بینی ادامه روند صعودی

رویدادهای کلیدی که می‌توانند قیمت بیت کوین را در هفته جاری تغییر دهند

رویدادهای کلیدی که می‌توانند قیمت بیت کوین را در هفته جاری تغییر دهند

 چشم‌انداز صعودی تحلیلگران بازار کریپتو برای میم کوین ها

چشم‌انداز صعودی تحلیلگران بازار کریپتو برای میم کوین ها

چشم‌انداز قیمت بیت کوین پیش از هاوینگ: آماده‌سازی برای یک رشد جدید

چشم‌انداز قیمت بیت کوین پیش از هاوینگ: آماده‌سازی برای یک رشد جدید

فرصت‌های جدید معاملاتی در بازار: آماده‌باش برای سودآوری!

فرصت‌های جدید معاملاتی در بازار: آماده‌باش برای سودآوری!


تحلیل کاربران

رکود تورمی

amir00988

24/اسفند/1400

سیاست‌های پولی انبساطی بانک‌های مرکزی و در فدرال رزرو، منجر به افزایش تورم شده، نقدینگی مازاد بی سابقه و کمبود شدید نیروی کار باعث اختلال در رشد اقتصادی و ایجاد رکود اقتصادی دقیقا می‌شه  زمانی که تورم در حال افزایش باشه و رشد اقتصادی و اشتغال کندمیشه

55

استخراج همچنان ادامه دارد

msg5827

07/تیر/1401

شرکتهای بزرگ همچنان به استخراج ادامه میدن چون اکثرانهااینقدرسرمایه دارند که مجبورنشن برای هزینه های جاری خودشان بیت کوین بفروشن آنها رانگه میدارن بازارکه بالا رفت اقدام به فروش میکنند.

19

وضعیت

09179120432AsAsAs33

24/اسفند/1400

ترکیب تورم از نایکسانی افکار اموال وطمع وازمندی وزیاده خواهی است .وقتی مردم درعقاید وهم خواهی به خودخواهی برسند نفاق اتفاق می افتاد باعث تشکیلات سیاسی ورای های ناعادلانه و سیاستمداران مالخواه وهم نظر بخواسته میشود قدرتمندان ثروت ضعیف رادر دایره فشار شدیدی قرار میدهد پرفشار قرارمیدهدوکه تورم صورت میپذیرد .تورم درمان داردامانفاق دولتهای پست مردود خارجی را پذیرفتن قالب سیاست درمان ندارد.

49

خشم دایناسور ــ نبرد با ماموت پرنده

hamidkiani

10/خرداد/1401

این بلاکچین هم بسیار مناسب از حیوانات اهلی و وحشی نهایت استفاده را انجام میدهد .بعد از خرسهای بزرگ و نهنگهای قوی جثه و خفاش شب و عنکبوت روز حالا هم سر کله جناب اژدها پیدا شده .این جنبنده البته طرفداران بی شمعری در ش ق آسیا و چشم بادمی های عزیز دارد و خبر هم حال و هوای فیلمهای بروس لی رو زنده کرد .حال باید دید آیا اڗدها وارد میشود مانند بروسلی که پایان یافت به اختتام میرسد یا نه باید منتظر ورود و خشم دایناسور و ماموت و جنبنده های ماقبل و منقرضی هم باشیم .

21

تورم و بیکاری

dors@1

24/اسفند/1400

اینقدر بیکاری بالا رفته و در مقابل تورم هم سر به فلک گذاشته که هیچ جوره نمیشه به راحتی درستش کرد و نرخ بهره اگه بالاتر بره که دیگه گل بود و به سبزه آراسته شد

72

بازگشت رکود تورمی

زارع

24/اسفند/1400

وضعیت اقتصادی وافزایش نرخ تورم بعداز ویروس کرونا بزرگترین ضربه ای است که به اقتصاد بیمارگونه کشورها می زند وکاهش نرخ بیکاری وخرید روزانه خانوارها هردوبه اقشار مردم فشارهای روحی و اقتصادی‌ واردمی کند وانهارابیشتر درتگنا قرار می دهد نگاه به هریک ازکشورهای حتی کشورهایی که ازلحاظ اقتصادی درحدبالایی هستند به نظر می رسد که همه کشورها دررکود تورم درجا می زنند سیاستمداران واقتصادانان ودولتمردان باید دراین وضعیت بحرانی باارائه بتوانند این مشکل را حل وفصل نمایند

56

تورم بیکاری

hasankhoshmaram.gmaill85.com

29/فروردین/1401

تورم بیکاری فکر کنم به بالاترین حد خود رسید فکر نکنم کسی هم واسه بهبودش تلاش موفقی انجام بده اگر انجام هم بدن باور نکنم مثبت باشه اگر نرخ بهره هم بالا ببرن بیکاری هم بالا میره که اونم خودش مشکلی.با تشکر از دوستان

33

وضعیت اقتصادی

Nazaninnazary

13/اردیبهشت/1401

همان طور که بیشتر دوستان گفتن، روز به روز نرخ بیکاری داره بیشتر میشه و کاری از دست ما بر نمیاد. در واقع این مسئولین هستند که باید با ایجاد شغل و کیب و کار، جلوی این مشکل رو بگیرن و به بهتر شدن شرایط اقتصاپی کشور کمک کنن

27

سیاست اقتصادی ضعیف

fatemeh243

03/مرداد/1401

سیاست‌های اقتصادی ضعیف نیز ممکن است باعث رکود شوند. بسیاری از اقتصاددانان معتقدند که تنظیم شدید کار، کالاها و بازارها در یک شرایط اقتصادی تورمی علت احتمالی رکود تورمی است. در حالی که این سیاست‌ها به کاهش تورم ناشی از شوک ناگهانی اقتصادی و افزایش سریع قیمت‌ها کمک می‌کنند، قیمت‌های واردات را افزایش می‌دهند و رشد اقتصادی را کُند می‌کنند. رشد اقتصادی حتی بیش‌تر از قبل کُند شد، زیرا شرکت‌ها نمی‌توانستند قیمت‌ها را افزایش دهند تا هم‌چنان سودآوری داشته‌باشند.

13

رکود تورمی

ماهور

24/اسفند/1400

تورم به نقطه ای رسیده که باید نرخ بهره رو انتظار داشت بالا ببرند ولی از اونور بیکاری بیشتر از قبل میشه و اصلا مشخص نیست چه کاری باید انجام بدهند

77

تحلیلگر

امین نظرزاده

25/فروردین/1401

بازم رفقا ماو شما هرکاری هم بکنیم ای نهنگها واقعا وحشین وماو شماره میخورن حواستونو جکع کنید خطرناکه چپتار نخوره اومد جلو یک بیلاخ بدید حله

31

همسویی بیکاری با تورم

ARkanroozbeb

24/اسفند/1400

اکثر تحلیلگران بازار و اقتصاد دانان زبده در پی پارمترهای تورم و افزایش نرخ کارآمد درآمد از طریق اشتغال زایی و همچنین ایجاد شغل های جدید و در خصوص افزایش افراد نیروی کار برای اقتصاد و کشور خود هستند.غافل از اینکه این پارادوکس یا چالش در نظر گرفتن دهکده جهانی و یک خانواده ی جهانی روزی معنای واقعی خود را به بازار نشان میدهد.چگونه اقتصاد در کشورهای آفریقایی مانند سودان .سومالی .اتیوپی و نیجریه و.....و ایضا در کشورهای آسیایی همچون یمن .افغانستان. عراق. لبنان و....در ورطه ی تورم شدید و وضعیت آشفته و اسفناک اقتصادی باشند ولی؟آنطرف دنیا در قاره ی سبز در کشورهایی مانند آلمان .فرانسه. بریتانیا و اسپانیا و یونان و......در آمریکای شمالی در کشورهای آمریکا و کانادا غرق در ثروت ِآفرینی و رشد اقنصادی و درآمد بالای موثر باشند.این وابستگی و پیوستگی اقتصاد کشور ها پس از بیرون آمدن ویروس کرونا در سال ۲۰۱۹ کم کم عریان و اعیان شد و آشکاری این مهم را به همه مردمان کره زمین گوشزد کرد که :بنی آدم اعضای یک پبکرند که در آفرینش ز یک گوهرند.

57

رکود

bahram72

24/اسفند/1400

رکود تورمی داره به بالاترین نقطه خودش میرسه و نمیشه جلوشو گرفت و باید یه فکری به حال پایین اوردن تورم و نرخ بهره به شرط اینکه مشکل بیکاری هم حل شه بکنند

69

اژدهای تورمی

marwan

10/شهریور/1402

تورم در واقع به روند افزایشی سطح قیمت کالا یا خدمات طی یک دوره می گویند. زمانی که قیمت ها به طور فزاینده بالا روند و قیمت ثابتی وجود نداشته باشند در واقع تورم رخ داده است

2

تورم

09380100885

21/فروردین/1401

این تورم و نرخ بهره برا افزایش بازار خیلی اثر گذاره یعنی بازار دست همین هاست امیدوارم اول برا خودمون بیاد پایین تورم تو ایران

34

رکووود

angel77

24/اسفند/1400

با شروع جنگ اوکراین، کارشناسان نسبت به رکود تورمی فراگیر هشدار دادند. درحالی‌که به علت افزایش قیمت‌ کالاهای اساسی مانند حامل‌های انرژی و کامودیتی‌ها، ترس از تورم بر سطح جهان سایه انداخته به نظر می‌رسه به علت وضع تحریم‌ها علیه روسیه و درگیری اوکراین در جنگ، تامین مواد اولیه تولیدی نیز به مشکل بخوره که جهان را به سمت رکود تورمی سوق می‌ده

55

مشگل دیدن اگهی بدون امتیاز

[email protected]

24/اسفند/1400

برای چند دومین بار خدمتان عرضکردم ولی ترتیب اثری داده نشده قسمت اگهی دوم که دوازده تا هست اگهی پخش میشه ونوشته میشه امتیاز اگهی با موافقعیت ثبت شد ولی به کل اگهی عددی درج نمیشه خواهش میکنم اشکال کار رو رفع نماید الان نزدیک به یک هفته هست

55

بازگشت رکودتورمی

[email protected]

03/اردیبهشت/1401

امروز وضعیت به گونه‌ای رقم خورده است که اگر برای ایجاد شغل بیشتر، نرخ بهره را کاهش دهیم، در یک مارپیچ تورمی گرفتار خواهیم شد. از آن طرف، اگر برای کاهش تورم نرخ بهره را افزایش دهیم، بیکاری سر برخواهد آورد؛ این یعنی یک وضعیت باخت و باخت که در نتیجه ترکیب رشد اقتصادی کند، بیکاری بالا و افزایش قیمت‌ها ایجاد شده است.

34

رکود تورمی

pouria1363

21/فروردین/1401

هر فاجعه ی اقتصادی در نهایت باعث افزایش غیر منتظره ی قیمت رمزارزها مخصوصا بیتکوین خواهد شد، پس سوال اینه که آیا باید برای منافع خود منتظر فروپاشی باشیم یا با وجدان بیدار برای رهایی جمیع انسان ها از بلایا دست بر آستان الهی دراز نماییم، من که گزینه ی اول رو انتخاب میکنم

32

دانلود اپلیکیشن موبایل کوینگرام

با اپلیکیشن اندروید کوینگرام از آخرین مطالب بازارهای مالی و رمزارز ها با خبر باشید، قیمت تمامی رمزارز ها در لحظه چک کنید و نرخ آنها را با مبدل ارز کوینگرام به یکدیگر تبدیل کنید، با دیگر افراد در مورد تحلیل ها و مطالب گفت و گو کنید، سبد دارایی ارزهای دیجیتال خودتان را بسازید و از سود و زیان خود در بازه های زمانی مختلف با خبر باشید و با شرکت رایگان در مسابقات پیش بینی رمزارز جایزه ببرید.
coingram
coingram
کوینگرام

استارتاپ کوینگرام به عنوان یک رسانه تخصصی در حوزه بازار های مالی وارز های دیجیتال ، فعالیت خود را از تیر 1398 شروع کرد. هدف ما از ابتدا آموزش وآشنایی مردم با علم و فناوری آینده یعنی بلاک چین بوده است. آشنایی با انواع ارز های دیجیتال مانند بیت کوین، اتریوم، آدا کاردانو و بقیه رمزارز ها میتواند ما را در انتخاب خرید و سرمایه گذاری در این حوزه بسیار بیشتر کمک کند. همان طور که سرمایه گذاری ها و ورود پول به این حوزه روز به روز بیشتر می شود، مسئولیت ما برای آگاهی بخشی و اطلاع رسانی بیشتر می شود تا کسی درگیر پروژه های کلاه برداری و طرح های پانزی نشود.

برگزیده ها

درآمد از کوینگرام

شرایط و قوانین

مفاهیم پایه

آشنایی با بلاکچین

آشنایی با بیتکوین

آشنایی با اتریوم

کوینگرام

درباره ما

ارتباط با ما

شبکه های اجتماعی

اینستاگرامتلگرام

کلیه ی حقوق این سایت نزد کوینگرام محفوظ بوده و بازنشر محتوای اختصاصی با ذکر منبع بلامانع است.