پس از اقدام ایلان ماسک برای خرید کامل سهام توییتر و بروز مخالفتهایی با این اقدام، چارلز هاسکینسون، بنیانگذار کاردانو، به او پیشنهاد کرد که برای ساختن یک جایگزین غیرمتمرکز برای توییتر همکاری کنند.
به نقل از کریپتواسلیت، پس از اینکه [ایلان ماسک ثروتمندترین فرد جهان پیشنهاد خرید توییتر را به قیمت تقریبی ۴۳ میلیارد دلار ارائه کرد؛ چارلز هاسکینسون، خالق کاردانو، در توییتی به او پیشنهاد داده است که در صورت عدم موفقیت در خرید این شبکه اجتماعی، با همکاری یکدیگر جایگزینی غیر متمرکز برای آن ایجاد کنند.
توییت هاسکینسون به ماسک و پیشنهاد ساخت یک شبکه اجتماعی غیرمتمرکز
ایلان ماسک، که بیش از ۸۲ میلیون دنبال کننده در توییتر دارد، برای خرید هر سهم توییتر ۵۴.۲۰ دلار پیشنهاد کرد و تاکید داشت که مدیریت جدید و خصوصی کردن شرکت و خروج آن از بورس برای ایجاد تغییرات زیربنایی و احیای آزادی بیان در آن لازم است. اما پیشنهاد او واکنشهای متفاوتی را از سوی سایر سهامداران برانگیخت.
یکی از سهامداران کلیدی توییتر، شاهزاده سعودی، الولید بن طلال آل سعود، این پیشنهاد را رد کرد و اظهار داشت که ارزش بالقوه سهام توییتر بسیار بیشتر از رقم پیشنهادی ماسک است. در همین حال یکی دیگر از سرمایهگذاران توییتر به نام گروه ونگارد (Vanguard Group) دارایی خود از سهام توییتر را به بیش از ۱۰٪ افزایش داد و با این اقدام، ماسک دیگر بزرگترین سهامدار توییتر نیست.
اگر ماسک موفق به در دست گرفتن کنترل کامل توییتر نشود، هاسکینسون آماده همکاری با او برای ایجاد یک نسخه غیرمتمرکز جدید از توییتر است. هاسکینسون اشاره کرد برای اینکه این پلتفرم به معنی واقعی کلمه «غیرمتمرکز» باشد، باید شامل یک پل میانزنجیرهای بین بیت کوین (BTC) کوین (DOGE) و کاردانو (ADA باشد.
واکنش فعالان عرصه رمزارزها به هاسکینسون و ماسک
داگلاس هورن (Douglas Horn) معمار اصلی [بلاکچین تلوس (Telos) با لحنی تمسخر آمیز در واکنش به پیشنهاد هاسکینسون اظهار داشت که اگر تصمیم به این کار گرفته شود ساخت چنین پلتفرمی احتمالا تا سال ۲۰۳۵ طول خواهد کشید. کاربر دیگری هم گفت که اگر این پلتفرم شبیه بلاکچین کاردانو باشد حتما در مقیاسپذیری شکست میخورد.
اما سم بیکمن-فرید، بنیانگذار و مدیر عامل صرافی FTX، به این پیشنهاد واکنش مثبت نشان داد و اظهار داشت فناوری وب ۳ میتواند برای کسب درآمد از خلاقیت در شبکههای اجتماعی مورد استفاده قرار گیرد و چنین اقدامی به کاربران اجازه میدهد تا خود کنترل محتوی در شبکه اجتماعی را به دست بگیرند و این موضوع فشارهای خارجی بر مدیریت شبکه اجتماعی را کاهش میدهد.
ویتالیک بوترین، بنیانگذار اصلی اتریوم، اظهار داشت که در مجموع با اقدام افراد ثروتمند برای بدست گرفتن کنترل یک شبکه اجتماعی مخالف است چونکه ممکن این اقدام توسط افراد فاقد صلاحیت انجام شود اما در مقایسه با وضعیت فعلی آزادی بیان در توییتر کنترل آن توسط ایلان ماسک میتواند گامی رو به جلو باشد.
منبع: