طبق آخرین گزارشی که کارگروه ویژه گروه موسوم به G7 منتشر کرده است، استیبل کوینهایی مانند لیبرا، در عین حال که خطری بزرگ برای سیستمهای اقتصاد جهانیاند، کاربردهای بالقوهای هم در بحث پرداختها دارند.
بر اساس گزارش امروز (26 مهر) کوین تلگراف، کارگروه ویژه گروه G7 تایید کرد که سران هفت قدرت برتر اقتصادی دنیا اجازه نخواهند داد هیچ گونه استیبل کوینی بدون نظارت و مقابله صحیح با چالشهای پیش رو عرضه شود. این کارگروه که به درخواست وزرای اقتصاد و دارایی و بانکهای مرکزی کشورهای ایجاد شده است، در گزارش خود مینویسد:
تا زمان تصحیح و مقابله اثرگذار در خصوص چالشهایی که پیشتر به آنها اشاره شد، امکان عرضه و فعالیت هیچ استیبل کوین جهانی وجود نخواهد داشت. این استیبل کوینها میبایست با طراحی مناسب و همسو بودن با قوانین و همچنین شفافیت در موضوعات قانونی عرضه شوند.
بنا بر گزارش، اولین موج از ارزهای دیجیتال نتوانستند به ذخیره ارزش و ابزار مناسبی برای پرداختها بدل شوند. در طرف دیگر استیبل کوینها، در حوزه ذخیره ارزش و روشهای پرداخت کاربردهای بیشتری دارند و میتوانند با بهرهوری بیشتری نسبت به سیستمهای فعلی و صد البته با هزینهای کمتر عمل نمایند.
در این گزارش همچنین به خطرات و چالشهایی که استیبل کوینها در حوزه سیاستگذاری عمومی، نظارت و قانونگذاری، قطعیت قانونی، مسائل ضد پولشویی و تامین مالی تروریسم و همچنین مباحث مالیاتی ایجاد میکنند نیز اشاره شده است.
بر اساس گزارش، به محض آنکه یک استیبل کوین به صورت جهانی عرضه شود، میتواند باعث بروز تهدید برای سیستمهای پولی و مالی و ثبات اقتصاد جهانی شود.
میتوان گفت که گزارش تازه این کارگروه، دیکته کردن سیاستهای پیشین «[کارگروه ویژه اقدام مالی» (FATF) است که تابستان گذشته به صورت بهروزرسانی برای قوانین قبلی منتشر شد.
لازم به ذکر است که کارگروه ویژه اقدام مالی با برخی سیستمهای پرداخت مالی که رد پای ارزهای دیجیتال در آنها دیده میشود موافقت کرده است. از جمله این سیستمها میتوان به نمونهای اشاره کرد که توسط دولت ژاپن ارائه شده است.
منبع: