هنوز هم عوامل غیرمرتبط زیادی وجود دارند که بر قیمت بیت کوین تأثیر میگذارند. احتمالاً اثرات فروش گسترده روز ۱۹ اوت (۲۸ مرداد) بر احساسات بازار، باعث شده است تا قیمت این ارز دیجیتال همچنان زیر ۲۲٬۰۰۰ دلار باقی بماند. با این حال، بررسی یک شاخص کلیدی درونزنجیرهای نشان میدهد که به احتمال زیاد بیت کوین اکنون بسیار کمتر از قیمت واقعی خود ارزشگذاری شده است.
به گزارش کوین تلگراف، تحلیلگران گلسنود عقیده دارند که سقوط بیت کوین از سطح ۲۵٬۰۰۰ دلار حاصل افزایش عرضهٔ ناشی از فروش سرمایهگذاران کوتاهمدت و ذخیره سود بخشی از معاملهگران است. این اتفاق پس از آن رخ که داد که بیت کوین در نتیجهٔ یک روند صعودی ۲۳روزه، به سطوح بالاتر از قیمت تحققیافته خود (۲۱٬۷۰۰ دلار) رسید و در نهایت در سطح ۲۵٬۰۰۰ دلار با مقاومت مواجه شد.
بیت کوین ورودی به صرافیها (شاخص قرمزرنگ) و خروجی از صرافیها (شاخص سبزرنگ).
در یک نگاه بلندمدتتر نیز تحلیل حرکات قیمتی اخیر بیت کوین نشان میدهد که کاهش بهای این ارز دیجیتال صرفاً بازگشت به روند سهماهه حرکت آن در محدودهٔ ۱۸٬۵۰۰ تا ۲۲٬۰۰۰ دلار است. عامل اصلی مؤثر بر احساسات بازار اما، نگرانیهای سرمایهگذار نسبت به شرایط اقتصادی آمریکا و جهان است که خارج از فضای بازار ارزهای دیجیتال اتفاق میافتند.
نمودار قیمت بیت کوین؛ نوسان طولانیمدت قیمت بین ۱۸٬۵۰۰ تا ۲۲٬۰۰۰ دلار.
گردهمایی اقتصادی جسکون هول (Jackson Hole) در روز ۲۵ اوت (۴ شهریور) با هدف افزایش آگاهی مردم از چشمانداز فدرال رزرو در مورد اقتصاد ایالات متحده آغاز خواهد شد. در این گردهمایی موضوعاتی مانند برنامههای فدرال رزرو برای افزایش نرخ بهره در آینده، باقیماندن نرخ تورم هدف در ۲درصد و اینکه آیا فدرال رزرو فکر میکند که اقتصاد ایالات متحده و جهان در رکود قرار دارد یا خیر، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
پیشبینیها درباره این گردهمایی مشخصاً بر احساسات سرمایهگذاران تأثیر گذاشته و این اضطراب بهوضوح در بازار ارزهای دیجیتال، حرکات شاخص بورسی «S&P500» و میانگین صنعتی داو جونز (Dow Jones) قابلمشاهده است.
سرهی ژدانوف (Serhii Zhdanov)، مدیرعامل صرافی ارز دیجیتال اکسمو (EXMO)، دراینباره میگوید:
به نظر میرسد که هیچ دلیل واحدی برای کاهش اخیر قیمت بیت کوین وجود ندارد. بحرانهای جهانی ادامه دارند و مشخص نیست که روند نزولی کجا به پایان میرسد. تورم مردم را وادار میکند تا سرمایهگذاریهای خود را برای تأمین هزینههای روزانه به پول نقد تبدیل کنند. میزان کل بدهی کارتهای اعتباری در بسیاری از کشورها به بالاترین حد خود رسیده است. دادههای تازه هم نشان میدهد که ویروس کووید ۱۹ هنوز از بین نرفته است و افزایش تنشهای ژئوپلیتیکی نیز به سقوط بازارهای جهانی دامن میزنند.
منبع: