بیت کوین پس از ثبت ضعیفترین کندل هفتگی خود از ماه جولای (تیر)، هفتهای با فاکتورهای کلان مهم را پیش روی خود دارد. یکی از این موارد اعلام نرخ بهره از سمت فدرال رزرو در روز پنجشنبه است.
به نقل از کوین تلگراف، بیت کوین و سایر آلت کوینها پس از ریزش اخیری که به دنبال اعلام نرخ تورم آمریکا اتفاق افتاد، نتوانستند روند نزولی خود را تغییر دهند و عملکرد خوبی از خود به نمایش نگذاشتهاند. در ادامه این روند حتی امروز صبح شاهد ریزش قیمت بیت کوین تا محدوده ۱۸,۳۰۰ دلار بودیم.
بزرگترین ارز دیجیتال بازار هنوز محدوده ۲۰،۰۰۰ دلار را به سطح حمایتی مطمئنی برای خود تبدیل نکرده است و با نزدیک شدن به شروع سومین هفته ماه سپتامبر (شهریور) این نگرانی به وجود آمده که این محدوده، ممکن است دوباره به مقاومتی در مسیر بیت کوین تبدیل شود.
خریداران در این روزها بسیار نگراناند. طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه قرار است فدرال رزرو در رابطه با افزایش احتمالی نرخ بهره تصمیم بگیرد؛ تصمیمی که بازارها را بدون شک تحت تاثیر قرار خواهد داد.
علاوه بر این، پیامدهای مرج اتریوم همچنان ادامه دارد و اخبار مرتبط با بازگردانی بیت کوینهای خسارتدیدگان صرافی Mt. Gox نیز آینده قیمت بزرگترین ارز دیجیتال بازار را با ابهام مواجه میکند.
در ادامه، ۵ عامل مهمی که این هفته بر قیمت بیت کوین تاثیرگذار خواهند بود را بررسی خواهیم کرد.
۱- افزایش احتمالی نرخ بهره در کانون توجهات
جلسه فدرال رزرو در رابطه با افزایش احتمالی نرخ بهره، بدون شک یکی از مهمترین رویدادهای روزهای آتی است که توجهات بسیاری را به خود جلب کرده است.
پس از اینکه شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) در ماه آگوست (مرداد) بیشتر از انتظار اعلام شد، حالا تمامی نگاهها به فدرال رزرو و نحوه پاسخگویی به نرخ بالای تورم معطوف شده است.
ابزار پیشبینی FedWatch Tool گروه CME نشان میدهد بازارها برای افزایش ۷۵ واحدی نرخ بهره آماده شدهاند. با این حال، افزایش ۱۰۰ واحدی نرخ بهره نیز همچنان محتمل است و در صورت تحقق، اولین افزایش ۱۰۰ واحدی نرخ بهره توسط فدرال رزرو از اوایل دهه ۱۹۸۰ را شاهد خواهیم بود. در صورت وقوع این اتفاق میتوان انتظار ریزش در بازارهای جهانی را داشته باشیم.
نمودار احتمال افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو
کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC) قرار است در روزهای آینده در تاریخ ۲۰ تا ۲۱ سپتامبر (۲۹ تا ۳۰ شهریور) جلسهای تشکیل دهد و پس از آن، احتمالا از تصمیم فدرال رزرو برای افزایش نرخ بهره خبر خواهد داد.
مایک مکگلون، استراتژیست ارشد کالا در بلومبرگ در مصاحبهای در این رابطه گفت:
سیاستهای انقباضی فدرال رزرو به این زودیها کاهش نخواهد یافت. این طبیعت بشر است چراکه ما میدانیم که آنها تا چقدر اشتباه کردهاند.
به گفته مکگلون، داراییهای پرریسک از زمان سقوط ماه مارس ۲۰۲۰ (اسفند ۹۸)، رشد چشمگیری را تجربه کردند و اکنون، بسیار واضح است که زمان تغییر روند فرا رسیده است.
البته مکگلون خاطرنشان کرد ارزهای دیجیتال در بازگشت رونق به بازارها نقش خواهند داشت و با اشاره به نظریه دیرینهای که در رابطه با بیت کوین و آینده درخشان آن وجود دارد؛ گفت که بیت کوین در نهایت رشد خواهد کرد. به عقیده مک گلون، طلا نیز عملکرد بهتری خواهد داشت. با این حال، هر دو دارایی ابتدا با ریزش مواجه خواهند شد.
وی در نهایت گفت:
متاسفانه، برای اینکه فدرال رزرو روند افزایش نرخ بهره را متوقف کند، داراییهای پرریسک باید ریزش داشته باشند.
افزایش ۱۰۰ واحدی نرخ بهره در روزهای آینده این روند را تسریع خواهد کرد. گفتنی است علاوه بر بانک مرکزی آمریکا، بانکهای مرکزی سایر کشورها هم بالاخره تصمیم گرفتند تا برای مبارزه با تورم، نرخ بهره را افزایش دهند.
در همین حال، حساب محبوب Games of Trades در توییتی پیش از شروع معاملات وال استریت نوشت که زمان بحران برای شاخص S&P 500 فرا رسیده است.
کوین سونسون، تحلیلگر بازار در این رابطه میگوید:
در چنین مواقعی که عدم اطمینان در سراسر جهان موج میزند، بازار ارز دیجیتال بدون توجه به بازار سهام کار زیادی انجام نخواهد داد.
۲- ریزش قیمت بیت کوین پس از کلوز ضعیف هفتگی
هفته گذشته به دنبال اتفاقاتی که افتاد، قیمت بیت کوین کاهش یافت. بر اساس دادههای وبسایت تریدینگ ویو، بیت کوین آخرین کندل هفتگی خود را با ضرری ۲۰۰۰ دلاری به ثبت رساند و با سقوط به زیر ۲۰،۰۰۰ دلار، کمترین کلوز هفتگی از ماه جولای (تیر) را تجربه کرد.
نمودار بیت کوین تایم فریم هفتگی
با قرمز بسته شدن کندل هفتگی بیت کوین، ریزش ادامه پیدا کرد و قیمت بیت کوین به زیر ۱۹،۰۰۰ دلار سقوط کرد.
نمودار بیت کوین تایم فریم ۱ ساعته
حال و هوای نزولی اخیر ممکن است قابل درک باشد؛ بسیاری از معاملهگران از اخبار مربوط به مرج اتریوم به عنوان فرصت فروش دارایی خود استفاده کردند و همزمان، فاکتورهای ماکرو به ریزش بیشتر داراییهای پرریسک کمک کردند.
در وضعیت کنونی، تحلیلگران در حال بررسی شانس محدودشدن روند نزولی فعلی، حداقل تا زمان اعلام نرخ بهره جدید هستند.
پلتفرم تحلیلی آنچین Material Indicators در تاریخ ۱۸ سپتامبر (۲۷ سپتامبر) در توییتی نوشت:
بیت کوین آخر هفته معاملاتی را با ضرر آغاز کرد؛ با این حال، همیشه احتمال نوسانات بیشتر پیش از بسته شدن کندل وجود دارد.
این پلتفرم در ادامه نوشت:
اخبار و اعلامیههای اقتصادی و مربوط به فدرال رزرو در هفته آینده دوباره نوسانات را شروع خواهد کرد.
این پلتفرم همراه با توییت خود، نموداری از دفتر سفارشات بایننس منتشر کرد که مقاومتی در محدوده ۱۹،۸۰۰ دلار را نشان میدهد.
جالب است بدانید روز قبل از این توییت، Material Indicators در توییت دیگری با اشاره به دفتر سفارشات معاملهگران از احتمال ریزش بیشتر خبر داده بود.
Cheds، معاملهگر محبوب بازار رمزارزها معتقد است بیت کوین در مسیر درستی قرار دارد و در ۳ ماهه چهارم سال جاری، به کف قیمت خواهد رسید.
وی در توییت دیگری در رابطه با کندل هفتگی بیت کوین گفت:
کندل هفتگی بیت کوین نمایانگر تلاش برای ریزش به محدودههای پایینتر است.
در زمان نگارش این مطلب، تعداد بسیار زیادی از معاملهگران در صرافیهای بایننس و FTX پوزیشن فروش استقراضی (شورت) باز کردهاند که نشان میدهد معاملهگران بازار مشتقات به دنبال کاهش قیمتها هستند.
۳- نوسان شاخص دلار آمریکا
در حالی که فاکتورهای ماکرو برای روزهای آتی را بررسی میکنیم، شاخص دلار آمریکا (DXY) پس از ریزش ۲٪ که قبل از اعلام شاخص قیمت مصرفکننده ماه آگوست (مرداد) تجربه کرد، اکنون کمی بهبود یافته است و به بالای ۱۰۹ بازگشته است.
شاخص دلار آمریکا که اغلب رشد آن فاکتوری نزولی برای بازار ارزهای دیجیتال به شمار میرود، در حال حاضر زیر ۱۱۰ قرار دارد و چند روزی است که تثبیت شده است.
این شاخص در اوایل ماه جاری به ۱۱۰.۷۸ رسید که بالاترین میزان از سال ۲۰۰۲ محسوب میشود و همچنان در سطوح نزدیک به این اوج باقی مانده است.
متیو هایلند، تحلیلگر مطرح بازار هفته گذشته با تحلیل بازار آتی خاطرنشان کرد اوجگیری جدید شاخص دلار آمریکا احتمالا با ریزش قیمتهای داراییهای پرریسک و تسلیمشدن معاملهگران منجر خواهد شد.
با نگاهی به نمودار همبستگی معکوس بین شاخص دلار آمریکا و بیت کوین نیز میتوان متوجه شد که رشد جهشی یکی از اینها، باعث سقوط دیگری میشود.
همبستگی معکوس شاخص دلار آمریکا و بیت کوین – تایم فریم ۱ ساعته
۴- روزهای نهچندان جالب اتریوم پس از بهروزرسانی مرج
کمتر از یک هفته از بهروزرسانی مورد انتظار مرج میگذرد و هیاهوی این بهروزرسانی، به شدت کاهش یافته است.
قیمت اتریوم طی هفته گذشته، حدود ۲۵٪ کاهش یافت. در حال حاضر، اتریوم زیر ۱۳۵۰ دلار معامله میشود که پایینترین سطح از ۱۶ جولای (۲۶ تیر) محسوب میشود. شرایط نه چندان جالب اتریوم ممکن است به افزایش سهم بیت کوین از بازار (دامیننس) منجر شود.
نمودار اتریوم تایم فریم ۱ ساعته
سونسون در این رابطه در توییتی در واکنش به در ضرر بسته شدن کندل هفتگی اتریوم نوشت:
اتریوم نتوانست حمایت حیاتی خود را حفظ کند.
در همین حال، متیو هایلند پیشبینی کرد حمایت ۱۲۵۰ دلاری ممکن است برای مدتی حفظ شود و پس از آن، اتریوم تا هدف ۱۰۰۰ دلاری ریزش خواهد داشت.
قیمت اتریوم در مقابل بیت کوین طی هفته گذشته ۱۹٪ کاهش یافت و همین باعث شد تا سهم بیت کوین از کل بازار ارزهای دیجیتال، از ۱۴ سپتامبر (۲۴ شهریور)، ۱.۲٪ افزایش یابد.
البته CryptoGodJohn، معاملهگر معروف ریزش اخیر را به عنوان فرصتی برای ورود میبیند.
به گفته سامسون موو، مدیرعامل استارتاپ JAN3، در حال حاضر بیت کوین ۱۶٪ پایینتر از میانگین متحرک ۲۰۰ هفتهای خود قرار دارد و اتریوم نیز ۷٪ بالاتر از این میانگین قرار دارد.
میانگین متحرک ۲۰۰ هفتهای سطح مهمی در بازارهای نزولی محسوب میشود و بازپسگیری آن میتواند سیگنالی برای رشد احتمالی باشد.
۵- آمار هولدرهای بلندمدت بیت کوین همچنان رو به افزایش است
بر اساس دادههای آنچین، حتی با وجود نوسانات اخیر در قیمت و افزایش فعالیتهای درون زنجیرهای، هولدرها عزم خود را برای حفظ داراییهایشان حفظ کردهاند.
بر اساس دادههای شرکت تحلیلی گلسنود، کوینهایی که برای مدت حداقل ۵ سال در کیف پول نگهداری میشوند روندی صعودی به خود گرفته است.
علاوه بر این، دادههای جدید این پلتفرم تحلیلی نشان میدهد درصد BTCهایی که آخرین بار در سپتامبر سال ۲۰۱۷ (شهریور ۱۳۹۶) یا پیش از آن فعال بوده است؛ به ۲۴.۸٪ رسیده است که اوج جدیدی محسوب میشود.
نمودار میزان عرضه بیت کوین که بیش از ۵ سال از جابجایی آنها میگذرد
در همین حال، مقدار عرضه بیت کوینی که آخرین فعالیت آنها به ۵ تا ۷ سال پیش برمیگردد به بالاترین حد خود در دو سال گذشته رسیده است.
نمودار میزان عرضه بیت کوین که بین ۵ تا ۷ سال از جابجایی آنها میگذرد
همزمان با افزایش تعداد کوینهای قدیمی، روند جابجایی BTCهایی که مدت زمان زیادی از هولد آنها نمیگذرد، افزایش یافته است. به عنوان مثال، میزان جابجایی کوینهایی که قدمت آنها به ۶ تا ۱۲ ماه اخیر برمیگردد به اوج پنج ماهه خود رسیده است.
با این وجود، هنگامی که صحبت از روند طولانیمدت بیت کوین میشود، سرمایهگذاران با تجربه با توجه به سهم کوینهای قدیمی اعتقاد خود به این دارایی را نشان میدهند.
گلسنود هفته گذشته در گزارشی از به اوج رسیدن میزان عرضه طولانیمدت بیت کوین خبر داد و گفت:
شاخص میزان دارایی LTH، به مجموع BTCهایی گفته میشود که به مدت ۱۵۵ روز یا بیشتر غیرفعال بودهاند و از نظر آماری، کمترین احتمال وجود دارد که این کوینها در طول نوسانات جابجا شوند. این شاخص اکنون به اوج تاریخی ۱۳.۶۲ میلیون واحد بیت کوین رسیده است.
شایان ذکر است پس از اعلام شاخص قیمت مصرفکننده ماه آگوست، جریان روزانه ورودی بیت کوین به صرافیها به اوج چند ماه اخیر خود رسید.
منبع: