برای کوکاکولا به عنوان بزرگترین شرکت نوشیدنی جهان، مدیریت تعداد زیاد شرکا، فرنچایز ها (فرانشیز (به فرانسوی: Franchise) یا فرَنچایز (انگلیسی)، یا حق امتیاز گونهای از کسب و کار است که بر پایه آن به یک شرکت اختیار داده میشود که تولیدات یا فراوردههای شرکت دیگر را بفروشد و در برابر آن مبلغی دریافت کند که به این مبلغ، مبلغ فرانشیز میگویند.) و تولید کنندگان محصولات در سراسر جهان بسیار پیچیده است.
شرکت (Coke One North America (CONA امیدوار است با همکاری اخیر خود با شرکت نرم افزاری آلمانی SAP که خدمات بلاک چین را به مشاغل ارائه می دهد این مسئله را تغییر دهد.
امکان برقراری ارتباط فرنچایز های کوکاکولا از طریق بلاک چین
کوکاکولا با CONA کار می کند تا پلتفرم فناوری پشت فرنچایز خود را مدیریت کند که با تولید پر تعداد فرنچایزها، بطری ها و حمل حدود ۱۶۰۰۰۰ سفارش در روز رو به رو است. همانطور که گفته می شود CONA در حال حاضر ۱۲ فرنچایز برتر کوکاکولا را با ابزار مورد نیاز امکان پذیر می کند. طبق گزارش Business Insider اکنون تولید کنندگان بطری های کوکاکولا از بهره وری فناوری بلاک چین بهره مند می شوند و به طور بالقوه نرخ پر کردن سفارش و بهبود تجارت بین فرنچایز ها را افزایش می دهند.
هنگامی که عرضه این بطری ها کم می شوند، CONA فرنچایز های مختلف کوکاکولا را قادر می سازد که با یکدیگر ارتباط برقرار کنند تا اطمینان حاصل شود که با خرید بطری مورد نیاز از یک تولید کننده دیگر می توان سفارشات را انجام داد.
قبلا این کار دشوار بود زیرا تعداد واسطه های درگیر روند کار را کند و پر هزینه می کرد. در عوض سیستم جدید با قابلیت بلاک چین در CONA اجازه می دهد تا فرنچایز کوکاکولا را برای شناسایی اینکه آیا یک فرنچایز دیگر می تواند به در انجام یک سفارش بدون آشکار کردن اطلاعات شخصی در مورد مشتریان و حجم سفارش، کمک کند، همچنین این سیستم به پردازش سریعتر پرداخت ها بین فرنچایز ها کمک می کند.
آندری سمنوف مدیر ارشد CONA گفت:
تعدادی تراکنش وجود دارد که بین شرکتی و چند بخشی و کم بازده هستند. آنها از واسطه ها رد می شوند. بسیار کند هستند و احساس كردیم كه می توانیم این امر را بهبود بخشیم و پول پس انداز كنیم.
در کل انتظار می رود سیستم جدید زمان سفارش را به چند روز کاهش دهد، پیشرفتی چشمگیر که قبل از آن ۵۰ روز طول می کشید.
یک روند رو به رشد
اگرچه مطمئنا کوکاکولا یکی از بزرگترین شرکتهایی است که از بلاک چین در زنجیره تأمین آن استفاده می کند اما به نظر می رسد که در سال ۲۰۱۹ این روند محبوبیت خاصی در بین برندهای خانگی به دست می آورد.
در اوایل سال جاری PepsiCo بزرگترین رقیب کوکاکولا نیز نسخه آزمایشی بلاک چین خود را با نام پروژه پروتون اجرا کرد. در نسخه آزمایشی پپسی با Zilliqa Research همکاری کرد تا از قراردادهای هوشمند برای اتوماتیک کردن بخشی از زنجیره تامین تبلیغات برنامه نویسی خود استفاده کند که ۲۸ درصد بازده را افزایش داد.
پنج ماه پیش BeInCrypto گزارش داد که Target، هشتمین خرده فروش بزرگ ایالات متحده یک ابتکار بلاک چین جدید متن باز به نام “ConsenSource” را راه اندازی کرده است که از پروژه Hyperledger Grid برای بهبود قابلیت همکاری، بازدهی و امنیت زنجیره های تأمین، حمایت کرده است.
این اولین بار نیست که کوکاکولا با فناوری بلاک چین روبرو می شود. در مارس ۲۰۱۸ شرکت کوکاکولا با وزارت امور خارجه آمریكا همکاری کرد تا استفاده از فناوری بلاک چین برای مبارزه با استفاده از كار اجباری در زنجیره تأمین را امتحان كند.
تاکنون نتایج این ابتکار عمومی نشده است.
منبع: